David Morgan, K6DDO – Hamssikaveri tuli pikipäin kylään Amerikan raitilta

David Morgan, K6DDO Suomen visiitillään kesällä 1956 Ollen, OH2LP asemalla. Kuva: SRAL:n arkisto.

Kun nuori opiskelijapoika David ”Dave” Morgan, K6DDO (1937-2005) tuli Suomeen ja Helsinkiin kesällä 1956, sattumalla oli siinä oma osuutensa. Olle Hellsten, OH2LP oli radioyhteydessä Daven kanssa tämän ollessa radioamatöörin vieraana Norjassa. Olle ehdotti, että Dave tulisi samalla reissulla käymään Suomessa. Kuinka ollakaan, seuraavana päivänä ovikello soi ja ovella seisoi tuntematon nuorimies, joka esittäytyi Daveksi, K6DDO. Oli tosiaan onni saada Dave kameroineen Suomeen, koska hänen jäljiltään jäi kivoja kuvamuistoja kavereille ja arkistoon. Olle kuljetti vierastaan hamssikavereiden luona ympäri Helsinkiä ja Espoota. Juttu luisti ja kuulumisia vaihdettiin nokkakusoilun merkeissä.

Kakkosten Kerhon kesäleiri oli tuona kesänä ensimmäisen kerran Mustikkamaalla heinäkuun alussa. Leirille päästäkseen piti nousta moottoriveneeseen Hakaniemen rannasta, koska tieyhteyttä ei vielä silloin ollut. Dave vieraili kesäleirillä napsien kuvia sopivista kohteista. Arkistossa on mm. kesäleirin ryhmäkuva, jossa on monta tuttua henkilöä menneiltä vuosilta. Kuva julkaistaan myöhemmin tällä palstalla. Dave taisi sillä kertaa olla kesäleirin kaukaisin vieras.

Dave asui koko ikänsä Los Angelesissa, Kaliforniassa. Hän jatkoi lukiovuosien jälkeen opintojaan yliopistossa aina tohtoriksi saakka biokemian alalta erikoistuen veri- ja elintarviketutkimukseen. Myöhemmin hän siirtyi hoitamaan isänsä perustamaa Morgan Camera Shop’ia. Tämä selittää Daven monipuolisen valokuvausharrastuksen, joka oli alkanut jo kouluvuosina.

Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media