Leif Eriksson, OH2SB – Kilpailumies parhaasta päästä

Lefa ”SilliBilli” kilpailun tiimellyksessä OH2AA:n asemalla joskus 60-luvulla. Drake-line ja Golden Key olivat lyömätön yhdistelmä taitavissa käsissä.

Leif ”Lefa” Eriksson, ex OH2SB (1941-1979) oli kovan luokan kilpailumies, jonka elämä katkesi vaikeaan sairauteen 38-vuotiaana. Tutustuin Lefaan 60-luvun alussa, kun hän tuli samaan työpaikkaan eli Oy Control Ab:hen Herttoniemessä. Hän oli myös Kakkosten Kerhon aktiivi jäsen, joten tapasimme kerhon tilaisuuksissa. Kerhon kesäleirejä oli tuolloin useampiakin Solvallassa. Lefa teki firaabelina v. -63 leirille 10-el. jagin kahdelle metrille. Minä puolestani olin tehnyt kahden metrin pikku lähettimen, jossa oli 6146 päätteessä. Solvallan mäeltä pidettiin muuten ensi yhteydet VHF:llä Suomesta UP- ja UQ-maihin.

Kilpailuhenki nosti päätään 60-luvulla OH-maassa. Kerhojen väliset ”skabat” yleistyivät. Lefa hankki ensi kokemukset kilpailuissa OH2AA:n joukkueessa. Hän jatkoi kilpailumiehenä myöhemmin Sorvalammen hurjien porukassa eli OH2AM:llä. Tämä tiimi ylsi maailman huipputasolle useampana vuotena. Kielitaitoisena ja taitavana operaattorina Lefa täydensi hienosti OH2AM:n joukkuetta ollen sen kantavia voimia.

Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media