Voitto Karkila, OH2ZH – Puheenjohtaja liiton kasvuvuosilta

Voitto Karkila oli joviaali herrasmies, joka luotsasi taitavasti liittoamme kasvun vuosina. Kuva: SRAL:n arkisto.

Voitto Karkila, ex OH2ZH (1909-1979) kiinnostui radioista jo koulupoikana. Hän seurasi mm. Helsingin Radiokerhon Radiola-aseman toimintaa v. 1924. Radiola lähetti ohjelmaa puoli vuotta Arenan talossa Hakaniemessä. Pätevyystutkinnon Voitto suoritti v. 1951, sai luvan ja asematunnuksen OH2ZH, joka on nyt poikansa Timon hallinnassa ja aktiivisena bandeilla.
Pian Voitto nähtiin SRAL:n kokousten puheenjohtajana ja v. 1955 hänet äänestettiin liiton hallitukseen. Vuosikokouksessa 1957 hänet valittiin liiton puheenjohtajaksi, jota tehtävää hän hoiti v. 1961 saakka. Voitto Karkilan puheenjohtajakaudella liitto otti rohkeasti pankkilainaa ja osti oman toimitilahuoneiston Korkeavuorenkatu 7:stä. Tämä osoittautui varsin hyväksi sijoitukseksi, kun myöhemmin tuli tarve suuremman toimitilan hankkimiseen Lassilasta v. 1984.
Voitto Karkila palkittiin ansioistaan liiton hyväksi: Jäämaan palkinto 1958, liiton kunniamerkki 1967 ja liiton kunniajäseneksi hänet kutsuttiin 1969. Voitto oli legendaarisen CRC:n perustajajäsen ja kunniapresidentti.
CRC:ssa syntynyt ajatus saada Porkkala ääneen alueen palauttamisen kunniaksi toteutui, kun Voitto Karkila, ex OH2ZH ja Olavi Koskipirtti, ex OH2VN hankkivat luvat ja rahtasivat rigit Kirkkonummelle. He olivat äänessä su 29.1.1956 klo 10-18 GMT ja kirjasivat kaikkiaan 67 yhteyttä, jotka kuitattiin aikanaan OH2PLA:n erityisellä QSL-kortilla.
Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media