Tarkkakorvainen kokousten havainnoitsija ja osallistuja

OC Antero Jääskeläinen, OH2JU oli seurallinen ja kantaa ottava keskustelija. Kommentit tulivat yleensä terävästi ja kuuluvalla äänellä. Kuva: OH2AUS.

 
Leo Antero Jääskeläinen, OH2JU ent. OH2JPQ (1950-2009) osallistui näkövammastaan huolimatta radioamatööri- ja muiden yhteisöjen toimintaan täysipainoisesti. Tarkkakorvaisena kuulijana ja ja selkeäsanaisena puhujana hän toi esiin omia teräviä näkökulmiaan yhteisten asioiden hoidossa.
 
Aina hyväntuulista ja sanavalmista Anteroa jäi kaipaamaan suuri ystäväjoukko, etenkin Kakkosten Kerhon väki. Antero otti osaa kerhoiltoihimme ja varsinkin Kerhon kevätleireille. Kerho sai häneltä myös yksityistä tukea mm. kerhotilaamme varten. Antero tunsi yhteisvastuun velvoitteen.
 
Hyviä muistoja jäi myös Anteron järjestämistä viikonlopuista Onnelassa, Tuusulanjärven rannalla saunoineen ja illanviettoineen. Näihin osallistui pieni, mutta iloinen ryhmä Kakkosten Kerhon väkeä ja muutama muukin. Pelimannitkin olivat luonnollisesti paikalla säestämässä Anteron väkeviä lauluesityksiä. Antero kun oli laulumiehiä.
 
Anterolta saatiin usein rakentavia ehdotuksia eri yhdistysten vuosikokouksissa. Hän oli erityisesti ansioitunut monessa luottamustoimessa, esimerkiksi Vantaan Käräjäoikeuden lautamiehenä, SRAL ry:n vammaistoimikunnassa, Näkövammaisten Keskusliitto ry:n liittovaltuustossa ja Vantaan Vammaisneuvoston puheenjohtajana. Olipa Antero ehdokkaana kunnallisvaaleissakin 2008. Näkövammaisuus ei ollut Anterolle este, kun hän toimi omassa yrityksessään ja harrastuksissaan, tosin viimeisten aikojen fyysiset ongelmat aiheuttivat jonkin verran hidasteita arkielämään.
 
Hamssiveli Antero, OH2JU valkoisine keppeineen, opaskoirineen ja iloisine mielineen oli tuttu ja toivottu hahmo eri tilaisuuksissa. Muistamme Anteroa lämmöllä ja kaipauksella.
 
Raimo Sjöberg, OH1AYG, OH2AUS
Reino Janhunen, OH2HK

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media