Pohjanmaa ja Keski-Suomi ovat itsenäisyyspäivänä Suomen radioamatöörien huomion kohteena

Puoliautomaattinen sähkötysavain.
Näin hienolla avaimella kelpaa osallistua kilpailuun.

 
TIEDOTE
1.12.2017
 
Perinteinen radioamatöörien sähkötyskilpailu Kuutosten Kuudennen Päivän Cup käydään itsenäisyyspäivänä klo 10.00–10.59. Kilpailun aikana suomalaiset radioamatöörit yrittävät saada niin monta radioyhteyttä keskenään kuin mahdollista. Erityisesti he tavoittelevat yhteyksiä niihin harrastajiin, joiden radioasema sijaitsee Etelä- ja Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan sekä Keski-Suomen maakunnissa. Nämä maakunnat muodostavat radioamatöörien entisen ”kuutospiirin”.
 
Mitä enemmän yhteyksiä Pohjanmaalle ja Keski-Suomeen kilpailija saa, sitä enemmän pisteitä hän kerää.
 
Kun kilpailija saa radioyhteyden toisen radioamatöörin kanssa, hän kertoo kolminumeroisen kuuluvuusraportin, yhteyden järjestysnumeron sekä oman maakunnan kirjainlyhenteen. Toinen radioamatööri antaa samat tiedot. Nämä asiat kukin kilpailija kirjoittaa kilpailulokiinsa, jonka hän lähettää kilpailun järjestäjälle.
 
Kuutosten Kuudennen Päivän Cup järjestettiin ensimmäisen kerran 6.12.1959. Ensimmäiset vuodet kilpailun järjesti vaasalainen radioamatöörikerho Vaasan Kuutoset ry. Sittemmin järjestelyvuoro kiersi Pohjanmaan ja Keski-Suomen kerhojen kesken. Tänä vuonna kilpailun järjestää jyväskyläläinen Keski-Suomen Radioamatöörit ry.
 
Lisätietoja antaa Kari Viitamäki, Keski-Suomen Radioamatöörit ry.
0400 166 515, oh6fsg ät sral piste äf ii

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media