Joulupolulla oli hetkittäin tungosta

Tonttu ja radio.
Viestintätonttu Radio-Roosa kuunteli radiollaan viestejä maailmalta. Joulupukillakin on oma radioasema, mutta sieltä ei vastausta tällä kertaa kuulunut. Kuva: Armas Töykkälä.

 
Lyhtyjen loiste toi tunnelmavalaistuksen Hovimäen huipulle, jonne oli rakennettu jännittävä joulupolku. Polulla asteli yli 500 joulumielistä ja joulupuuro loppui heti alkuunsa.
Eri yhdistysten ja yrittäjien yhteistyönä syntynyt elämyspolku onnistui jo ensimmäisellä kerralla yli Hovimäen yrittäjä Marko Rantalan odotusten.
-Tämä on ollut huikea menestys. Kiitämme kaikkia, jotka ovat tapahtuman mahdollistaneet. Ensi vuonna varaamme enemmän puuroa ja järjestämme tapahtuman mahdollisesti kaksipäiväisenä.
Polun varrella oli paljon nähtävää jättiläiskaneista seimeen. Pienistä mökeistä löytyi Joulupukin luola ja tonttujen viestiasema.
Viestitonttu Radio-Roosalla oli yhteys auki koko maailmaan. Radiosta kuului morsetusta ja puhetta Venäjäksi ja Italiaksi. Yrityksistä huolimatta yhteyttä Korvatunturille ei luonnollisestikaan saatu, sillä Joulupukki oli myös Hovimäellä.
Pukin vastaanotolla oli tunkua, kaikki halusivat esittää lahjatoiveensa.
Teksti: Armas Töykkälä.
 
(Hovimäki sijaitsee Somerolla.)

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media