Kuulumisia Kosovosta, Z60A äänessä 18.2. asti

Radion näyttö.
Nyt bandille.

 
(Osittainen lyhennelmä 11.2.2018 julkaistusta tiedotteesta.)
 
Sää on lämmennyt Kosovossa ja on nollan yläpuolella. Moni on ihmetellyt miksei häiriötasoa saada pienennettyä siirtämällä leiri hiljaiselle, avoimelle paikalle. Pristina on yli 650 metriä merenpinnan yläpuolella. Talvi on ollut kylmä. Äänessäoloaikana on koettu -13 asteen pakkasia. On kuitenkin mahdollista, että viimeinen viikko workitaan paremmasta paikasta. Driton, Z61DX, on testannut uutta paikkaa ja todennut, että vastaanottaminen on dramaattisesti parempaa kuin Z60A:lla.
 
Koska kyseessä on ensimmäinen uuden DXCC-maan aktivointi, on todennäköistä, että kaikkia haasteita ei vielä saada ratkaistua. Etäaseman rakentaminen on käynnissä ja sitä testataan mahdollisesti tällä viikolla (viikko 7).
 
Bill, AA7XT, on lahjoittanut XR9-antennin etäasemakäyttöön. Z61DX käyttää antennia tilapäisessä QTH:ssa. Antenni siirretään pian etäasemalle. Projekti etsii kahta kohtuuhintaista TS-590-radiota etäasemalle. Ota yhteyttä: N7NG tai OH2BH.
 
Ensimmäisen aktivoinnin tarkoitus on ollut tuoda Kosovoon osallistujia niin monesta maasta kuin mahdollista. Tämä auttaa kosovolaisia radioamatöörejä saamaan ystäviä ja verkostoitumaan. Tällä viikolla (viikko 7) Toivo, ES2RR, nostaa osallistujamaiden määrän kymmeneen.
 
Z60A:n kusomäärä on jo yli 70 000. Saksalaisslovenialainen tiimi toi mukaan myös RTTY- ja FT8-modet ja piti 10 000 digimodekusoa. Driton, Z61DX, ja hänen veljensä Agim, Z61AS, olivat myös koko lauantain (10.2.) äänessä FT8-modella.
 
DX-yhteisö on ollut antelias kosovolaisia kanssaradioamatöörejä kohtaan. Kaikki lahjoitukset on tilapäisesti merkitty Kosovon liitolle (SHRAK). Niitä hallinnoivat Yasme Foundationin johtajat Martti, OH2BH, ja Hans, PB2T, yhdessä Pertin, OG2M ja SHRAK:n puheenjohtajan Vjollcan, Z61VB, kanssa. ”Early LoTW with fast paper QSL” -konsepti jatkuu 15.3.2018 saakka. Kiitos Jyrille, OH2KM, datatoimintojen hallinnoimisesta.
 
Operaatio jatkuu sunnuntaihin 18.2.2018 saakka. Samana päivänä vietetään Kosovon kymmenvuotisitsenäisyyspäivää. Ulkomaalaiset vieraat osallistuvat juhlallisuuksiin. Viimeisen viikon tiimiin kuuluvat Z61DX, ES2RR, OG2M, OH1MA, OH2BH ja muut.
 
Z60A-loki ladataan LoTW:iin noin kuukauden kuluttua operaation päättymisestä.
 
Lisätietoja saa QRZ.comista.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media