Toimiston tiedote 25/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 25/2018, 11.8.2018
SÄHKÖINEN VERSIO
 
Bulletiini luetaan bandilla lauantaina 11.8. klo 15.00 Suomen aikaa taajuudella 3685 kHz ja 7070 kHz. Tiedote luetaan Lapualta OH6SRAL:n asemalta.
 
SISÄLTÖ

 • * OH2TK:n muistopalkinto on ensimmäistä kertaa haettavana *
 • * Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
 • * Seuraava kesäleiri *
 • * Nuorten Polar-leiri pidetään syyskuussa Liedossa, ilmoittaudu mukaan *
 • * Suomelle historiallinen joukkuekilpailun voitto radiosuunnistuksen PM-kisoissa *
 • * Silent key *
 • * Kerhot tiedottavat *
 • * Radioamatööripäivä Liedossa Nautelankosken museossa *
 • * Fox-oring-harjoitukset 12.8. Espoossa *
 • * Kilpailu-uutisia *
 • * Puuttuvat SAC-palkinnot toimitetaan voittajille *
 • * Black Cat -kilpailu käydään sunnuntaina 12.8. *
 • * Seuraava bulletiini *

 
* OH2TK:n muistopalkinto on ensimmäistä kertaa haettavana *
Jäsenet voivat tehdä liiton hallitukselle esityksiä OH2TK:n muistopalkinnolla palkittavista henkilöistä. Esityksen on sisällettävä perustelut. Palkinto jaetaan liiton syyskokouksessa, mikäli palkinnon säännöt täyttävä henkilö löytyy.
Esitykset palkinnon saajiksi on lähetettävä liiton toimistolle postitse 31.8. mennessä. Osoite on Suomen Radioamatööriliitto ry, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
OH2TK:n muistopalkinnon säännöt
 
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
Liiton Syyspäivät pidetään 16.–18.11.2018 Äänekoskella. Tapahtuman järjestää Ala-Keiteleen Radiokerho ry, OH6AK.
Syyspäivien yhteydessä järjestetään liiton sääntömääräinen syyskokous. Jäsenet voivat tehdä syyskokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle 15.9.2018 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Seuraava kesäleiri *
Liiton seuraava kesäleiri pidetään 11.–14.7.2019 Petäyksessä, Hattulassa. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA.
 
* Nuorten Polar-leiri pidetään syyskuussa Liedossa, ilmoittaudu mukaan *
SRAL:n nuorisotiimi järjestää 7.–9.9. Liedossa, Liesan majalla, liiton nuorisojäsenille suunnatun viikonloppuleirin. Sen tarkoituksena on yhdistää nuoria radioamatöörejä workkimisen, uuden oppimisen ja yhdessäolon avulla. Leirillä voit oppia monia uusia taitoja aina sähköttämisestä juottamiseen.
Osallistumismaksu leirille on 10 euroa sisältäen ruokailun ja majoituksen. Maksu suoritetaan käteisenä leirin järjestäjille leiripaikalla. Tapahtuman ilmoittautuminen on auki liiton verkkosivuilla, ja jatkuu aina sunnuntaihin, elokuun 26. päivään asti.
Ilmoittautumislomake
Tervetuloa Polar-leirille.
 
* Suomelle historiallinen joukkuekilpailun voitto radiosuunnistuksen PM-kisoissa *
Radiosuunnistuksen avoimet PM-kisat pidettiin Raaseporissa 3.–5.8. Kilpailuihin osallistui yhteensä 56 kilpailijaa kahdeksasta maasta.
144 MHz:n kilpailussa voitto meni Venäjälle. Kimmo Lehtosaari, OH2JKU, sijoittui toiseksi ja oli samalla paras pohjoismaalainen voittaen PM-kultaa. Kimmon PM-mestaruuden lisäksi Suomeen tuli ensimmäistä kertaa lajin historiassa joukkuekilpailun voitto Kimmon ja Janne Toivolan, OH2GXN, yhteistuloksella.
Sprinttikilpailussa kolmoisvoitto meni Venäjälle. Paras suomalainen oli Kimmo, OH2JKU, sijalla 8.
3,5 MHz:n kilpailussa kolmoisvoitto meni jälleen Venäjälle. Kimmo oli paras suomalainen ja sijoittui sijalle 10. Joukkuekilpailusta heltisi pronssia Kimmon ja Veli-Pekka Lehtosaaren, OH4KED, yhteistuloksella.
Radiosuunnistuksen PM-kilpailujen tulokset
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Kalevi Haanperän, OH3FW, poismeno.
Kunnioitamme Kalevin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH3AA:n rompepäivä
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, perinteinen rompepäivä pidetään sunnuntaina 12.8. Tapahtuma-aika on kello 9–15. Ei muuta kuin itselle joutilaat kirput, toukat, sun muut myytävät, harrasteeseen liittyvät romppeet autoon ja suunta kohti OH3AA:n jo perinteikkääksi koettua rompepäivää. Tapahtuma järjestetään osoitteessa Hakapellontie 95, Hämeenlinna. Paikan päällä on perinteiset palvelut eli kaffetta, lettua ja makkaraa.
Tällä kertaa on mahdollisuus tulla paikalle jo lauantaina 11.8., tietenkin omalla majoituksella. Yöpyjille tarjotaan WC:n käyttö sekä sähköä (järkevästi käytettäväksi) pientä viiden euron korvausta vastaan. Paikalla on kerhon edustaja. Kerhon sivuilta löytyy ajo-ohjeita.
 
 
OH9AB tiedottaa
Kokouskutsu
Napapiirin yhdeksiköt Ry, OH9AB / OH9SCL, kutsuu jäseniään ylimääräiseen kokoukseen 18.8. kello 12. Paikka on kerhoasema osoitteessa Latvajärventie 80, Rovaniemi.
Asialistalla on ehdotus kerhon sääntöjen muuttamisesta. Lisäksi ehdotetaan hallituksen täydentämistä yhdellä uudella jäsenellä. Lisäksi valitsemme varatoiminnantarkastajan. Kokouksen jälkeen pidetään siivoustalkoot. Uuteen sääntöehdotelmaan voi tutustua etukäteen kerhon kotisivujen jäsenille-osiossa osoitteessa . Tervetuloa kokoukseen!
OH9AB:n hallitus
 
 
OH7AA:n perinteinen kesäpäivä
OH7AA:n perinteinen kesäpäivä järjestetään lauantaina 18.8. Kuopion Savisaaressa, Koivulassa. Tapahtuma on samassa hyväksi osoittautuneessa paikassa kuin viime vuonnakin. Paikan osoite on Savisaari 61. Lokaattori on KP32TV.
Leiri alkaa lauantaina 18.8. noin kello 13, valmistellut esitykset pidetään klo 14 alkaen. Luvassa on nokkakusoilun lisäksi mielenkiintoista ohjelmaa.
Ohjelma

 • Matti, OH7SV: Käytännön läheistä asiaa lanka-antenneista, erityiskohteena kiertopolarisaatioantenni
 • Saku, OH2WC: suomalaisena amatöörinä Portugalissa
 • Pekka, OH7AWS: CAD hamssiprojekteissa, käytännön esimerkkejä
 • Veli-Matti, OH7VM: DMR-hankkeen tilanne- ja ajankohtaiskatsaus
 • Digimodet, kehitystilannekatsaus ja demo-/tutustumisasema.

Lisäksi leirillä on peräkonttikirppis ja makkaran paistoa, omat makkarat mukaan. Kerho tarjoaa peruskahvit ja teet, muuten omat eväät ja juomat. Tarjolla on sauna, omat pyyhkeet mukaan. Lisätietoja ja päivitykset kerhon verkkosivuilla. Tervetuloa!
 
 
OH1AA:n kesäleiri
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA, Kesäleiri vietetään Taivassalon Tippsundissa 31.8.-2.9. Ilmoittautumiset Jounille, OH1CO, sähköposti oh1co ät oh1aa piste net tai puhelimella 040 7710 neljä kaksi nolla.
Ohjelmassa on DMR- ja muita esitelmiä, demoja, workkimista, saunomista, valosuunistustakin. Paikalla on mahdollisuus yöpyä 6-8 hengen mökeissä, muutama paikka asuntovaunuillekin löytyy, venepaikkakin on.
Ruokailua on ainakin lauantaina, ehkä myös perjantai-illalla. Aamupalat lauantaina ja sunnuntaina. Grillitkin ovat kuumana Leirille on opaste osoitteessa aprs.fi/OH1T. Tervetuloa.
 
 
OH2AP:n syysleiri 15.9.
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry., OH2AP, järjestää perinteisen syysleirin lauantaina 15.9. Rusutjärven Metsäpirtillä. Leiripaikan osoite on Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi, Tuusulan kunta.
Leiri alkaa vanhaan tapaan antennien ja aseman pystytyksellä kello 9. Aamukahvia on tarjolla. Keittoateria tarjotaan puoliltapäivin. Puheenjohtaja Jussi, OH3ZQ, avaa leirin kello 13, minkä jälkeen alkaa ohjelmaosuus. Ohjelmasta on tulossa tietoa lähempänä leiriä.
Tänäkin vuonna lisäjännitystä tuovat arpajaiset. Leirillä on myös kirpputoripöytä. Kello 17 alkaen on sauna lämpimänä. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen.
Leirimaksu on 15 euroa ja pitää sisällään ohjelman, aterian, kahvit ja saunomisen. Tervetuloa leirille.
 
* Radioamatööripäivä Liedossa Nautelankosken museossa *
Nautelankosken museossa Liedossa vietetään sunnuntaina 12.8. radioamatööripäivää kello 12–15. Radioamatööriasema on äänessä fonella ja CW:llä. Bandeina ovat 80 ja 40 metriä.
Operaattoreina ovat Jouko, OH1NN ja Matti, OH1LAR. Yhteyksiä pidetään kutsulla OI1AX. Asema aloittaa workkimalla puoli tuntia CW:llä. Sen jälkeen se on äänessä fonella seuraavat puoli tuntia. Yhteydenpitoa jatketaan samassa järjestyksessä puolen tunnin jaksoissa tapahtuman ajan.
Radioamatööriasemalla on esillä vanhoja radioita ja museovieraille kerrotaan radioamatööritoiminnasta. Kello 13 museolla on esitelmä Viestikeskus Lokista. Museon osoite on Nautelankoskentie 40, Lieto As. Tervetuloa.
 
* Fox-oring-harjoitukset 12.8. Espoossa *
Tule kokeilemaan fox-oringia, jossa yhdistyy perinteinen suunnistus ja radiosuunnistus. Ensin suunnistetaan kartalle merkittyyn rastiympyrään, minkä jälkeen etsitään rasti vastaanottimen avulla.
Fox-oring-harjoitukset pidetään sunnuntaina 12.8. Espoossa. Harjoitusaika on kello 10–13. Kokoontumisosoite on Kellonummentie 3, Espoo. Kartan saa harjoituksen alussa. Tervetuloa.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Black Cat -kilpailu, WAE DX Contest, SKCC Weekend Sprintathon ja MMMon VHF/DUBUS 144 MHz Meteorscatter Sprint Contest.
Ensi tiistaina 14.8. on vuorossa NAC UHF ja ensi torstaina 16.8. NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SARTG WW RTTY Contest, Russian District Award Contest, Keyman’s Club of Japan Contest, Feld Hell Sprint, North American QSO Party ja SARL HF Digital Contest.
 
* Puuttuvat SAC-palkinnot toimitetaan voittajille *
Ham Karelia -leirillä jaettiin HF-kilpailujen palkintoja. Osa SAC-OH-voittajista jäi ilman palkintoa. Palkinnot puuttuivat assisted-, Rookie, TB-Wires- ja Wire-Only-luokista. Palkinnot tilataan ja toimitetaan saajille syksyn aikana.
 
* Black Cat -kilpailu käydään sunnuntaina 12.8. *
Black Cat -kilpailu käydään sunnuntaina 12.8. Kilpailuaika on kello 1300–1500 UTC. Kilpailussa on kaksi tunnin pituista periodia. Kilpailla voi kaikilla HF-bandeilla, paitsi ”warkeilla”. Modet ovat CW, SSB ja digimodet.
Kilpailun säännöt
Tervetuloa mukaan niin YL- kuin OM-radioamatööritkin.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 18. elokuuta, klo 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media