Jari Kekki, OH2EXE

Jari Kekki, OH2EXE.
Jari Kekki, OH2EXE.

Jari Kekki, OH2EXE
 
Radioamatööriharrastusta olen seurannut pidemmän aikaa. Kaikki alkoi kipinästä, OH2ET:stä vuonna 1993. Radioamatööritoiminnan lisäksi OH2ET:llä oli muitakin harrastetta sivuavia jaostoja, joista elektroniikka kiinnosti eniten, ajan myötä kasvoin kerholaisesta kerhonohjaajaksi. Jonkinlainen tekniikan kipinä oli jo iskenyt aiemmin, koska harrastin myös dx-kuuntelua. Töiden vuoksi radioamatöörin pätevyyden suoritin vasta muutama vuosi sitten. Iältäni olen 35 vuotias.
Radioamatööriys on viestien vastaanottamista ja lähettämistä kenenkään sitä ennalta estämättä. Harrasteen alkumetreillä huomasin, että radioamatööriantennin rakentaminen kerrostaloon on haastavaa ja joissain tapauksissa mahdotonta. Tällä hetkellä tilanne on vieläkin huonompi. Asunto-osakeyhtiö vetoaa asunto-osakeyhtiölakiin ja siellä osakkeen hallinta-alueeseen. Näissä asioissa meidän ei pidä väistää, joten asunto-osakeyhtiölaissa tulisi mainita radioamatööriasema ja -antenni. Omakotitalo asujien rakentamista säätelee monen kirjavat kuntien rakennusjärjestykset. Radioamatööriys pitää ulottaa myös maankäyttö- ja rakennuslakiin, jolloin kunta ei voisi rajoittaa mastoa ja antennia.
Työskentelen uusiutuvan energian parissa. Tällä alueella yksi mittareista on EMC, jolla on myös vaikutuksensa harrastukseemme. Sen vuoksi seuraan EMC standardointia ja juuri tästä minulla on annettavaa harrastuksemme edunvalvontaan. Myös sähköstandardit ovat tuttuja ja nämäkin tuovat uusituessaan haasteita.
Olen toista kertaa ehdolla, valitettavasti viime vuonna jouduin luopumaan ehdokkuudestani perhesyiden vuoksi. Vakavaan sairauteen sairastunut läheiseni pyysi, että luopuisin ehdokkuudestani. Tilanteen vakavuuden vuoksi suostuin pyyntöön. Lopulta tilanne asettui tasapainoon ja nyt yritetään uudestaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media