Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 40/2018, 1.12.2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 40/2018, 1.12.2018
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 1.12. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta, tunnuksella OH1AA.
SISÄLTÖ
* Radioamatööri-lehdelle on valittu uusi päätoimittaja *
* OH2TK:n muistopalkinto Timo Ekkolle, OH1SM *
* Kunniakirja Z-kylälle *
* Syyskokouksessa vahvistettiin Liiton arvot *
* Perinneradiotapahtuma PRT 27 jälleen itsenäisyyspäivänä *
* OH9S äänessä Leviltä 1.-8.12. *
* Liiton toimiston palveluajat joulukuussa *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Radioamatööri-lehdelle on valittu uusi päätoimittaja*
Radioamatööri-lehden päätoimittajaksi on valittu Markku Tuhkanen, OH4UI. Markku on pitkän kokemuksen omaava toimittaja ja viestinnän ammattilainen. Työurallaan hän on työskennellyt useissa suurissa mediataloissa kuten Sanomissa ja Yleisradiossa.
Markku kertoo: ”Sain ensimmäisen lupani vuonna 1977, ollessani 12-vuotias. Työelämän kiireet ja vaihtuvat asuinpaikat painoivat aktiiviharrastamisen ajan kuluessa taka-alalle. Kaikki vuosikymmenet olen kuitenkin ollut liiton jäsen ja rigit ovat odottaneet sitä oikeaa hetkeä. Muutama vuosi sitten palasin bandeille ja nykyinen asemani sijaitsee vapaa-ajan paikassamme Perniössä.”
 
* OH2TK:n muistopalkinto Timo Ekkolle, OH1SM *
OH2TK:n muistopalkinto myönnettiin Timo Ekkolle, OH1SM, Liiton syyskokouksessa 17.11.2018. Muistopalkinto luovutetaan Teljän Radiokerhon 60-vuotisjuhlassa Porissa 1.12.2018.
Palkinto on yksi Liiton arvostetuimmista. Sen myötä kiitetään palkitun ansioita erityisesti radioamatööritekniikan kehittämisessä ja siihen liittyvässä julkaisutoiminnassa, ja huomioidaan tämän lisäksi toiminta jollakin seuraavista radioamatööritoiminnan osa-alueista: radiotyöskentely, SRAL:n tai sen kerhojen tehtävissä toimiminen sekä viranomais- ja kv-yhteistyö. OH2TK:n muistopalkinto on perustettu vuonna 2017 kunnioittamaan Osmo A. Wiion elämäntyötä radioamatööritoiminnan hyväksi. Palkinto myönnetään nyt ensimmäistä kertaa.
Timo Ekko, OH1SM, liittyi Liiton jäseneksi jo vuonna 1954 ja toiminut esimerkillisesti useilla radioamatööritoiminnan alueilla. Erityisen huomionarvoista on aktiivinen radioamatööritekniikan kehittäminen sekä artikkeleiden kirjoittaminen teknisistä aiheesta RA-lehteen ja Teljän RA-kerhon kerholehteen. Tämän lisäksi OH1SM on toiminut Teljän Radioamatöörien kerhossa perustajajäsenenä, puheenjohtajana, hallitusvastuullisena ja pitkäaikaisena award-managerina.
OH1SM:n saavutuksiin kuuluvat myös muun muassa Suomen ensimmäisen 2 m DSB lähettimen rakentaminen ja OH1NL:n ensimmäisenä yhteysasemana toimiminen sekä Euroopan vanhimman säännöllisen skedin perustaminen.
 
* Z-kylälle Kunniakirja Z *
Liiton syyskokouksessa 17.11.2018 myönnettiin Kunniakirja Z. Palkinnon saajana on Z-kylä ja myöntämisen perusteena toiminta, joka positiivisella tavalla edistää ham spiritia. Hallitus totesi, että Z-kylä on merkittävä osa kesäleirikokemusta ja Z-kylän eteen nähty työ haluttiin näin huomioida. Z-kylän sielu, Antti Hara, OHIH1H, otti kunniakirjan vastaan syyskokouksessa ja totesi, ettei sorru perisuomalaiseen vähättelyyn eikä näin ollen kyseenalaista hallituksen mielipiteitä.
 
* Syyskokouksessa vahvistettiin Liiton arvot * 
Hallituksen esitys Liiton arvoista vahvistettiin pienin muutoksin syyskokouksessa 17.11.2018. Liiton arvot ovat näin toten seuraavat:
SRAL:n tarkoitus on Suomen radioamatööriyhteisön edustaminen ja radioamatööritoiminnan edistäminen ja ylläpitäminen Suomessa sekä liittoon kuuluvien kerhojen ja henkilöjäsenten radioamatööritoiminnan tukeminen. Näiden tarkoitusten täyttämisessä noudatetaan seuraavia arvoja.
 

  • Yhteisö ennen itseä. Jäsen ei toimi itsekkäiden motiivien tai tarkoitusten ajamana. Lojaalisuus yhteisöä kohtaan tulee aina ennen henkilökohtaisia etuja ja omaa egoa.
  • Tasa-arvo. Kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti etnisestä taustasta, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai maailmankatsomuksesta riippumatta. Jokaista arvostetaan ja kohdellaan vain hänen oman toimintansa perusteella.
  • Kunnioitus. Jäsen käyttäytyy aina toisia kunnioittaen ja harrasteessa kannustaen. Jäsen ansaitsee toisten kunnioituksen olemalla avoin, rehellinen, kunniallinen ja luotettava.
  • Vastuullisuus. Jäsen on vastuussa toiminnastaan yhteisölle. Hän on omalta osaltaan mainosikkuna harrasteeseen ja toimii tavalla joka on kunniaksi harrasteelle ja radioamatööriyhteisölle.
  • Yhdistysdemokratian kunnioitus. Jäsen tuo esiin omat mielipiteensä, mutta kunnioittaa yhteisön demokraattisesti tekemiä päätöksiä.
  • Luotettavuus ja läpinäkyvyys. Jäsen ei yhteisössä toimiessaan paljasta tietoonsa saamia luottamuksellisia asioita eikä petä yhteisön luottamusta. Jäsen ei julkista asiakirjoja ja sopimuksia ennen kuin niiden julkistamisesta on päätetty. Jäsen ei vuoda luottamuksellisen kokouksen sisältöä sosiaalisen median tai muun kommunikaatiovälineen kautta. Jäsen tuo aina avoimesti ja aktiivisesti julki mahdolliset eturistiriitansa.

 
* Perinneradiotapahtuma PRT 27 järjestetään itsenäisyyspäivänä *
Perinneradiotapahtuma järjestetään itsenäisyyspäivänä, ensi viikon torstaina, 6.12. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnianosoitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.
Perinneradiotapahtumassa workitaan CW:llä kello 08.00–10.00 ja 12.00–14.00 Suomen aikaa. AM:llä ollaan äänessä kello 10.00–12.00 ja 14.00–16.00 Suomen aikaa. Bandeina ovat 80 ja 40 metriä.
Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jälkeen lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.
Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan.
Lisätietoa saa SRAL:n verkkosivuilta osoitteesta sral.fi.
 
* OH9S äänessä Leviltä 1.-8.12. *
Suomen pohjoisin Joulupukkiasema, OH9S, on äänessä Kittilän Leviltä 1.-8.12.2018. Bandeina 160-2m. Modeina, haastavista keleistä huolimatta, toivottavasti muukin kuin FT8. Worki pois vaikka kaikilla bandeilla!
Kolmelle eniten qsoja operaation kanssa pitäneelle, poislukien duplikaatit, OH-hamssille tarjolla matkan t-paita. Lisäksi kolme onnekasta qson pitänyttä saa samaisen paidan. Muille tarjolla roppakaupalla joulumieltä ja matkan jälkeen 4-värikortti automaattisesti buroon kautta.
Lisätietoja löytyy oh9s:n nettisivuilta osoitteesta oh9s piste fi.
 
* Liiton toimiston palveluajat joulukuussa *
Liiton toimisto on kiinni perjantaina 7.12., välipäivinä 27.-28.12. sekä uudenvuodenaattona 31.12. Toimiston palveluajat ovat muutoin maanantaista torstaihin klo 12-17, ja perjantaisin klo 12-14.
Bulletiini luetaan normaalisti koko joulukuu.
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskilpailu 80 m, CW & SSB, sekä TOPS Activity Contest, FT8 Roundup ja EPC Ukraine DX Contest.
Lisätiedot SRAL:n Peruskilpailusta löytyvät SRL:n verkkosivuilta.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC VHF ja torstaina NAC 10 m, CW & SSB & FM & Digital. Torstaina kilpaillaan myös Kuutosten Cup CW.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan ARRL 10-Meter Contest sekä mm. PODXS 070 Club Triple Play Low Band Sprint, TRC Digi Contest, SKCC Weekend Sprintathon ja International Naval Contest.
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 8. joulukuuta, kello 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla. Tiedote annetaan Mustilasta, tunnuksella OH2YOTA.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media