OH2TK:n muistopalkinto Timo Ekkolle, OH1SM

OH2TK:n muistopalkinto myönnettiin Timo Ekkolle, OH1SM, Liiton syyskokouksessa 17.11.2018. Muistopalkinto luovutetaan Teljän Radiokerhon 60-vuotisjuhlassa Porissa 1.12.2018.
Palkinto on yksi Liiton arvostetuimmista. Sen myötä kiitetään palkitun ansioita erityisesti radioamatööritekniikan kehittämisessä ja siihen liittyvässä julkaisutoiminnassa, ja huomioidaan tämän lisäksi toiminta jollakin seuraavista radioamatööritoiminnan osa-alueista: radiotyöskentely, SRAL:n tai sen kerhojen tehtävissä toimiminen sekä viranomais- ja kv-yhteistyö. OH2TK:n muistopalkinto on perustettu vuonna 2017 kunnioittamaan Osmo A. Wiion elämäntyötä radioamatööritoiminnan hyväksi. Palkinto myönnetään nyt ensimmäistä kertaa.
Timo Ekko, OH1SM, liittyi Liiton jäseneksi jo vuonna 1954 ja toiminut esimerkillisesti useilla radioamatööritoiminnan alueilla. Erityisen huomionarvoista on aktiivinen radioamatööritekniikan kehittäminen sekä artikkeleiden kirjoittaminen teknisistä aiheesta RA-lehteen ja Teljän RA-kerhon kerholehteen. Tämän lisäksi OH1SM on toiminut Teljän Radioamatöörien kerhossa perustajajäsenenä, puheenjohtajana, hallitusvastuullisena ja pitkäaikaisena award-managerina.
OH1SM:n saavutuksiin kuuluvat myös muun muassa Suomen ensimmäisen 2 m DSB lähettimen rakentaminen ja OH1NL:n ensimmäisenä yhteysasemana toimiminen sekä Euroopan vanhimman säännöllisen skedin perustaminen.

Timo Ekko, OH1SM
Timo Ekko, OH1SM

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media