Kesäleiri / Sommarlägret 2019

Telttoja järven rannalla.
Leiri. Kuva on SRAL:n kesäleiriltä Hankasalmelta. Bild från sommarlägret i Hankasalmi

Liiton kesäleiri pidettiin Petäys Resortissa 11.–14.7.2019. Leirin järjesti Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA. Kesäleirillä oli 857 kävijää.
Tästä voi tutustua Radio Hamin tallenteisiin kesäleirin esityksistä sekä hallituksen kyselytunnista.
Täältä löytyy muutamia valokuvia leiriltä.
Vesa OH3EGY kopterilla kuvaamiin leirivideoihin voi tutustua tästä ja tästä.
Kiitokset vierailijoille ja leirin järjestäjille! Ensi vuonna leiri järjestetään Räyskälässä – tervetuloa!
 
Tiedot leirillä vierailijalle:
Leirin ohjelma
Ajantasainen leiriohjelma löytyy kesäleirin sivustolta: https://oh3aa.fi/petays-2019/petays-2019-ohjelma/.
Leiri alkaa lipunnostolla torstaina 11.7. klo 12.00 ja päättyy lipunlaskuun sunnuntaina 14.7. klo 12.00. Ohjelmassa on mm. erilaisia luentoja, tapaamisia, foorumeita, workshoppeja ja esittelyjä. Perjantaina voi osallistua HamiGolfiin ja lauantaina OHFF-peditiolle. Torstaista lauantaihin paikalla on myös kirpputori ja SRAL:n tarvikemyynti. Hallituksen kyselytunti pidetään lauantaina kello 12.00.
 
Ham Dinner
Lauantaina 13.7. leirillä järjestetään Ham Dinner-illallinen klo 19-21. Illalliselle ilmoittaudutaan erikseen Petäys Resortin vastaanotossa leirin aikana. Illallinen maksaa 35 €. Lisätiedot ja menu löytyvät leirin sivustolta.
 
Majoitus
Jos majoitus on vielä varaamatta, kannattaa ottaa suoraan yhteyttä Petäys Resortiin numeroon 03 673 310, ja tiedustella saatavuutta.
 
Ruokailut
Torstaista lauantaihin on tarjolla lounas (klo 12-14) ja päivällinen (klo 16-18). Paikalla ostettuna lounas maksaa 12 € ja päivällinen 17 €. Sunnuntaina on tarjolla lounas, jonka voi ostaa paikalla erikseen. Aamiainen (klo 7-10) sisältyy hotellihuonehintaan, muille aamiaisen hinta on paikalla 10 €.
Rantaravintola Kaisa palvelee klo 13.00-21.30.
 
Kuljetus leirille
Hämeenlinnan keskustan linja-autoasemalta kulkee bussilinja 620 Tyrväntöön. Aikataulu löytyy Hämeenlinnan joukkoliikenteen reittioppaasta: https://reittiopas.hameenlinna.fi.
SRAL:n vammaistoimikunta järjestää lauantaina 13.7. kuljetuksen Hämeenlinnan rautatieasemalta Petäykseen ja takaisin. Kuljetus lähtee aamupäivällä ja palaa iltapäivällä. Kuljetuksien aikataulut tarkennetaan lähempänä tapahtumaa.
Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan ajoissa paikkasi.
Lisätiedot vammaistoimikunnan puheenjohtajalta Tomi Liukkoselta, OH3FSR, tomi piste liukkonen ät liukkonen piste eu, puh. 044 201 8383.
 
Leirin osallistumismaksut
Leirin osallistumismaksu on koko leirin osalta 25 euroa aikuisilta, 15 euroa perheenjäseniltä ja 15 euroa 12-17-vuotiailta nuorilta. Alle 12-vuotiaat pääsevät veloituksetta. Enimmäismaksu yhdeltä perheeltä on 50 euroa.
Leirin osallistumismaksu päiväkävijöille on 10 euroa.
 
Yhteystiedot 
Petäys Resortin yhteystiedot ovat Petäyksentie 35, 14620 Tyrväntö, puhelin 03 673 301 ja nettisivut www.petays.fi.
Tutustu kesäleirin sivustoon osoitteesta https://oh3aa.fi/petays-2019/.
 
Tervetuloa leirille!
 
Koulutustilaisuus kerhoille kesäleirillä
Liitto järjestää Petäyksen kesäleirin yhteydessä kaksiosaisen koulutustilaisuuden radioamatöörikurssien järjestämisestä. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti niille kerhoille, jotka eivät ole viime vuosina järjestäneet radioamatöörikurssia.
Koulutustilaisuudessa annetaan valmiudet kurssin sisällön ja aikataulutuksen laadintaan, tutustutaan Moodle-koulutusalustaan ja jaetaan tietoa liiton uudistuvasta kurssisisällöstä. Mietimme myös, miten valmistella kurssille laadukas demosessio tukemaan oppimista sekä teemme pienen kurkistuksen opettajuuden maailmaan.
Jos kerhonne on kouluttanut uusia radioamatöörejä ja haluaisitte tulla mukaan järjestämään testikursseja uusittavalla kurssimateriaalilla, olette tervetulleita mukaan koulutukseen. Tarkoitus on aktivoida kerhoja järjestämään ensi talvikaudella pääsääntöisesti perusluokan kursseja.
Kurssin aikataulu on: pe 12.7. klo 10.00–12.50 ja la 13.7. klo 8.00–10.00.
Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen koulutus ät sral.fi tai puhelimitse Vellulle, OH7FQH, numeroon 0500 57708.
Tervetuloa koulutukseen!
 
Kesäleirillä nuorille omaa ohjelmaa
SRAL:n kesäleirin ohessa nuorisolle on suunniteltu omaa ohjelmaa. Nuorille on varattu leiriasema perjantaina ja lauantaina klo 11.30-13.30 ja paikalla on ainakin nuorisotiimin edustajia opastamassa. Lisäksi lauantai-iltana on nuorisotapaaminen leiriasemalla klo 17.30-19.00. Nähdään siis kesäleirillä!
Tervetuloa!
 
Förbundets sommarläger i Petäys 11-14.7.2019
Förbundets sommarläger hölls i Petäys Resort 11-14.7.2019. Lägret anordnades av Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA. Lägret besöktes av 857 personer. 
Här kan du bekanta dig med Radio Hamis inspelningar av lägrets föredrag och styrelsens frågetimme.
Här finns några foton från lägret.
Ett stort tack till deltagarna och arrangörerna! Nästa år anordnas sommarlägret i Räyskälä. Välkommen!
Lägerprogram
Ett uppdaterat lägerprogram hittas på sommarlägrets webbsidor: oh3aa.fi/petays-2019.
Lägret börjar med hissning av flaggan under torsdagen 11.7 kl. 12.00 och avslutas med nedhissning av flaggan på söndag kl. 12.00. I programmet finns bl.a. olika föreläsningar, träffar, forum, workshopar och presentationer. På fredagen går det att delta i HamiGolf och på lördagen i en OHFF-expedition. Från torsdag till lördag finns även lopptorg och SRAL:s materialförsäljning. Styrelsens frågetimme hålls klockan 12.00 på lördagen.
Ham Dinner
Lördagen 13.7. anordnas på lägret en Ham Dinner kl. 19 -21. Till Dinnern anmäler man sig skillt i resortens reception. Dinnern kostar 35 €. Mer information finns på lägrets webbsidor.
Logi
Bokningen kan  göras per telefon till numret 03 673310.
Kost
Torsdag till lördag serveras lunch (kl.12 -14) samt middag (kl. 16 – 18). På platsen kostar lunchen 12 € och middagen 17 €. På söndagen serveras lunch som kan köpas på platsen skillt. Frukosten (kl. 7 – 10) ingår i rumspriset. Andra kan köpa den för € 10 på platsen.
Transport till lägret
Från Tavastehus centrum går busslinje 620 till Tyrväntö.
SRAL:s handikappkommitté ordnar lördagen 13.7 transpoprt från Tavastehus järnvägsstsation till Petäys och tillbaka. Transporten ordnas på förmiddagen och retur sker under eftermiddagen. Tidtabellerna för transporterna specificeras närmare evenemanget. Det finns begränsat med platser, så du bokar väl din plats i tid.
Mer information från ordföranden för handikappkommittén Tomi Liukkonen, OH3FSR, tomi punkt liukkonen ät liukkonen punkt eu, tfn 044 201  8383.
Lägrets deltagaravgifter
Lägrets deltagaravgifter är 25 euro per vuxen för hela lägret, 15 euro för familjemedlemmar och 15 euro för 12-17 åriga unga. Under 12 åringar får delta gratis. Den maximala deltagaravgiften för en familj är 50 euro.
Lägrets deltagaravgift för dagsbesökare är 10 euro.
Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifterna till Petäys Resort är Petäyksentie 35, 14620 Tyrväntö, telefon 03 673 301 och webbsidorna www.petays.fi.
Välkommen på läger!
 
Utbildningsevenemang för klubbarna under sommarlägret
Förbundet ordnar i samband med sommarlägret i Petäys en utbildningshelhet i två delar om att ordna radioamatörkurser. Utbildningen är ämnade i synnerhet för de klubbar som under de senaste åren inte har ordnat radioamatörkurser.
Under utbildningstillfället ges färdigheter till att uppgöra innehåll och tidtabeller för kursen, därtill stiftas bekantskap med Moodle-studieomgivningen. Även uppgifter om förbundets förnyade kursinnehåll ges. Vi dryftar även hur det på kursen bereds en bra demosession som stöder inlärningen och vi tar en titt på lärarens värld.
Ifall er klubb har utbildat nya radioamatörer och ni skulle vilja komma med och ordna testkurser med det förnyade kursmaterialet, är ni välkomna att delta i utbildningen. Syftet är att aktivera klubbarna till att nästa vinterperiod ordna i huvudsak kurser i elementär klass.
Kurstidtabellen är fredaf 12.7 kl. 10.00 – 12.50 och lördag 13.7 kl. 08.00-10.00.
Anmälan per e-post till adressen koulutus ät sral.fi eller per telefon till Vellu, OH7FQH, på nummer 0500 57708.
 
Eget program för unga under sommarlägret
Vid sidan om SRAL:s sommarläger har eget program planerats åt unga. En lägerstation har reserverats för de unga under fredag och lördag kl. 11.30-13.30 och på plats finns åtminstone representanter från ungdomsteamet för att handleda aktiviteten. Därtill sker en ungdomsträff vud lägerstationen på lördagkväll klockan 17.30-19.00. Vi ses alltså på sommarlägret!

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media