Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 17/2019, 4.5.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 4.5. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Turusta, tunnuksella OH1T.
SISÄLTÖ
* Mastokurssi 25.5.2019 *
* Radioamatöörien leirikoulu 7.-14.7.2019 *
* Hallituksen kyselytunti 4.5.2019 *
* Liiton kesäleiri 11.-14.7.2019 *
* Radioamatöörilehti 4/2019 *
* Toimisto tiedottaa*
* Muut tapahtumat *
* Silent Key
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
 
* Mastokurssi 25.5.2019 *
 
Missä ja milloin?
SRAL järjestää yhteistyössä Artjärven Viestiteknisen Yhdistyksen kanssa Mastotyöturvallisuuden perusteet -kurssin. Kurssi pidetään lauantaina 25.5.2019 Artjärven Viestikalliolla.
Kurssin sisältö
Kurssilla käydään läpi turvallisuusasioita ja varoitetaan vaaranpaikoista. Lisäksi tutustutaan putoamissuojainten käyttöön, varusteisiin ja niiden oikeaoppiseen käyttöön sekä turvallisiin työtapoihin.
Kurssi jakaantuu kahteen osaan: teoriaosuuteen luentomuotoisena ja mastossa suoritettaviin käytännön harjoitteisiin. Mastossa suoritettavat harjoitukset ovat vapaaehtoisia ja valvottuja. Kurssille osallistuneet saavat kirjallisen luentomateriaalin.
Kenelle kurssi on tarkoitettu?
Kurssi on tarkoitettu liiton jäsenille ja suunnattu ensisijaisesti mastotyön vasta-alkajille. Kurssi EI anna pätevyyttä mastotöihin.
Kurssille voidaan ottaa enintään 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Alaikäraja on 18 vuotta. Jos tilaa on, myös 15–17 -vuotiaita voidaan ottaa kurssille, mutta he eivät saa osallistua mastossa suoritettaviin harjoituksiin.
Hinta ja ilmoittautuminen
Kurssin hinta on 25 euroa sisältäen ruokailun. Kurssi maksetaan paikan päällä käteisellä.
Kurssin vetäjinä toimivat Vili OH5GE ja Heikki OH2LH.
Ilmoittautuminen kurssille sunnuntaihin 19.5.2019 mennessä liiton sivuilta osoitteesta:
https://www.sral.fi/2019/04/26/mastokurssi-2019/.
 
* Radioamatöörien leirikoulu 7.-14.7.2019 *
Suomen Radioamatööriliitto järjestää viikon kestävän leirikoulun Petäys Resortissa, Tyrvännössä. Tule mukaan leirikouluun oppimaan lisää radioamatööritoiminnasta ja tutustumaan muihin harrastajiin!
Viikon aikana saat perustiedot radioamatööritoiminnasta. Lopuksi on mahdollisuus suorittaa ra-tutkinto. Leirikoulun kanssa osittain samaan aikaan samassa paikassa järjestetään myös SRAL:n kesäleiri.
Leirikoulun hinta 210 € sisältää ruokailun, majoituksen, opetuksen, luentomateriaalin, sekä tutkinnot. Majoitus joko liikuntasalissa tai teltassa, ota siis mukaan omat patjat ja petivaatteet.
Leirikouluun mahtuu maksimissaan 15 oppilasta, ja paikkojen täyttyessä etusijalla ovat nuoret (alaikäraja 9 vuotta).
Ilmoittautuminen viimeistään 31.5. liiton sivuilta löytyvällä lomakkeella: https://www.sral.fi/leirikoulu-2019/.
 
* Hallituksen kyselytunti 4.5.2019 *
Seuraava hallituksen kyselytunti pidetään tänä viikonloppuna 4.5.2019. Kyselytunti pidetään HF:llä taajuudella 3685 kHz klo 14.00 sekä FinDMR-verkossa, puheryhmä 244, klo 14.30.
 
* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
Liiton seuraava kesäleiri pidetään Petäys Resortissa 11.–14.7.2019. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA. Tarkempaa tietoa leiriohjelmasta ja majoitusvarausten teosta löytyy kesäleirin sivustolta osoitteesta https://oh3aa.fi/petays-2019/ sekä liiton sivuilta osoitteesta https://www.sral.fi/2019/04/10/kesaleiri-2019/.
 
* Radioamatöörilehti 4/2019 *
Ennakkotiedoista poiketen Radioamatöörilehden numero 4/2019 ilmestyy 5.6. Lehteen tuleva aineisto pyydetään lähettämään viimeistään 13.5. joko suoraan päätoimittajalle markku piste tuhkanen ät outlook piste com tai osoitteeseen ra-lehti ät sral piste fi. Tavarapörssi-ilmoitukset tulee lähettää viimeistään 16.5. osoitteeseen tavaraporssi ät sral piste fi.
Radioamatööri-lehti ilmestyy vuonna 2019 kymmenen kertaa, joista yksi on kaksoisnumero.
 
* Toimisto tiedottaa *
 
Haluatko tietosi OH-luetteloon?
OH-luettelo 2019 julkaistaan jälleen Liiton kesäleirille. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan. OH-luettelossa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta. Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luettelokirjaan tai tulevaan netti-OH-luetteloon, ilmoita asiasta 10.6. mennessä täyttämällä liiton verkkosivuilta löytyvä lomake. Vaihtoehtoisesti voit aina soittaa tai lähettää sähköpostia liiton toimistoon.
Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun, lupaa ei tarvitse uusia. OH-luettelon verkkoversio julkaistaan, kun liiton uusien verkkosivujen jäsenosio valmistuu.
Linkki lomakkeeseen.
 
Onko radioluvan lasku jäänyt saamatta?
Vuodenvaihteessa aloittaneen liikenne- ja viestintäviraston eli Traficomin virastomuutosten vuoksi joillekin e-laskun tilanneille lasku radioluvasta ei ole lähtenyt e-laskuna vaan paperilaskuna. Jos laskua ei ole kuulunut, sitä voi tiedustella Traficomilta vaikkapa sähköpostilla osoitteesta radiotaajuudet ät traficom.fi.
 
Katso-tunniste
Katso-tunnisteella voi hakea kerholle tai kerhon toistinasemalle radiolupaa Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa kerhon edustajana. Katso-tunnisteen hakijan on oltava kerhon nimenkirjoittaja. Tämä tarkistetaan yhdistysrekisteristä.
Katso-tunnistetta voi hakea sähköisesti, mutta myös henkilökohtainen asiointi onnistuu. Verotoimistot hoitavat Katso-tunnisteen asiakasrekisteröintiä. Lisätietoja Katso-tunnisteesta osoitteesta www.vero.fi/sahkoiset-asiointipalvelut/katso_uusi/.
 
* Muut tapahtumat *
 
Ilmatorjuntamuseolla esitelmätilaisuus 8.5.
Tutkimieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo järjestävät keskiviikkona 8.5. klo 18 alkaen esitelmätilaisuuden. Risto Korhonen pitää esitelmän aiheesta ”Satelliittipaikannus ja häiriöt” ja Ossi Kampinen aiheesta ”Suomalaisen Neuvosto-Karjalan kultakausi”. Ennakkoilmoittautumisia pyydetään osoitteeseen hemar ät kolumbus.fi.
Ilmatorjuntamuseo sijaitsee Tuusulassa. Lisätietoja osoitteesta www.ilmatorjuntamuseo.fi.
Tervetuloa!
 
* Silent Key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Heimo Kiisken OH1PN ja Esko Raskullan OH3FQO poismeno.
Kunnioitamme Heimon ja Eskon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH2AA:n kevätleiri 4.-5.5.Perinteinen Kakkosten Kerho ry, OH2AA, kevätleiri Kontion majalla Helsingin Vartiokylässä la-su 4-5.5.2019 la klo 10 alkaen. Osoite: Kukkaniityntie 10, Helsinki 00900. Rohkeimmat voivat yöpyä majalla (oma makuupussi tms. mukaan). Ohjelmassa nokkakusoilua ja workkimista sekä peräkonttikirppis. Keittiöstä: hernerokkaa, lättyjä, grillimakkaraa ja kahvia/teetä.
Tervetuloa, toivottaa OH2AA:n Hallitus.
 
Lutikoiden tuuletus 11.5.
Salon Radiokerhon perinteinen Lutikoiden tuuletus järjestetään kerholla Muurlan tilalla, lauantaina 11.5. kello 10–16. Mittalaitteiden ja bonkin lisäksi tarjolla on kahvia, pullaa, muurinpohjalättyjä, grillimakkaraa, ”ludeburgereita” ynnä muuta maistuvaa. Lutikat ovat lisääntyneet takakamarissa ja kaikkien rakentelua harrastavien iloksi luovumme niistä mielellämme. Toripaikkoja on tarjolla kerhon mastopellolla, hintaan 15 € (kerhon jäsenille 5 eur). Kyselyt ja ennakkovaraukset Memmalta, puh 050 569 2298 tai oh1eg ät sral piste fi. Kerhon osoite on Pihkavuorentie 15, 25130 Muurla. Tervetuloa!
Tuuletuksen yhteydessä kerholla on bonkkileiri koko viikonlopun. Perjantaina on tarjolla saunomista ja seurustelua. Rento seurustelu jatkuu tuuletuksen jälkeen lauantaina. Tilaa teltoille ja asuntovaunuille on mastopellolla. Yöpymismaksu 10 euroa. Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset Memmalle.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa sekä A.R.I. International DX Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina Eurooppa-päivänä NAC 50 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan VOLTA WW RTTY Contest ja CQ-M International DX Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 11.5. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa