Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote, 20/2019, 25.5.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 25.5. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Radioamatöörien leirikoulu 7.-14.7.2019 *
* Liiton kesäleiri 11.-14.7.2019 *
* Old Timereiden syntymäpäiväkahvit 5.6.2019 *
* Perinneradiotapahtuma PRT28 *
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
* Kerhotietokyselyyn pyydetään vastauksia *
* Muut tapahtumat *
* Silent Key *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Radioamatöörien leirikoulu 7.-14.7.2019 *
Suomen Radioamatööriliitto järjestää viikon kestävän leirikoulun Petäys Resortissa, Tyrvännössä, 7.-14.7.2019. Ilmoittautuminen päättyy ensi perjantaina. Tule mukaan leirikouluun oppimaan lisää radioamatööritoiminnasta ja tutustumaan muihin harrastajiin! Viikon aikana saat perustiedot radioamatööritoiminnasta. Lopuksi on mahdollisuus suorittaa ra-tutkinto. Leirikoulun kanssa osittain samaan aikaan samassa paikassa järjestetään myös SRAL:n kesäleiri.
Leirikoulun hinta 210 € sisältää ruokailun, majoituksen, opetuksen, luentomateriaalit sekä tutkinnot. Majoitus joko liikuntasalissa tai teltassa, ota siis mukaan omat patjat ja petivaatteet. Leirikouluun mahtuu maksimissaan 15 oppilasta, ja paikkojen täyttyessä etusijalla ovat nuoret (alaikäraja 9 vuotta).
Ilmoittautuminen viimeistään ensi viikon perjantaina 31.5. liiton sivuilta löytyvällä lomakkeella: https://www.sral.fi/leirikoulu-2019/.
Tervetuloa mukaan!
 
* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
Liiton seuraava kesäleiri pidetään Petäys Resortissa 11.–14.7.2019. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA. Tarkempaa tietoa leiriohjelmasta ja majoitusvarausten teosta löytyy kesäleirin sivustolta osoitteesta https://oh3aa.fi/petays-2019/sekä liiton sivuilta osoitteesta https://www.sral.fi/2019/04/10/kesaleiri-2019/.
 
* Old Timereiden syntymäpäiväkahvit 5.6.2019 *
Liitto kutsuu kaikki pyöreitä vuosia täyttävät OT:t eli tänä vuonna 70, 75, 80, 85, 90, 95 ja 100 vuotta täyttävät jäsenensä perinteisille syntymäpäiväkahveille. Tilaisuus järjestetään Helsingissä. Henkilökohtaiset kutsut on lähetetty postin mukana.
 
* Perinneradiotapahtuma PRT28 *
PRT 28-tapahtuma järjestetään sunnuntaina 2.6.2019. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.
Tapahtuma-ajat ja modet:
CW: kello 08.00–10.00 ja kello 12.00–14.00 Suomen aikaa
AM: kello 10.00–12.00 ja 14.00–16.00 Suomen aikaa.
Taajuusalueet:
CW: 3510–3590 kHz ja 7020–7040 kHz
AM: 3610–3770 kHz ja 7060–7080 kHz.
Suositus on, että alle viiden vatin teholla lähettävät perinneradioasemat sijoittuvat käytetyn taajuusalueen alkupäähän ja suurempitehoiset loppupäähän. Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jäljessä lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.
Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan. Mahdolliset työskentelytarinat ja kuvat voi lähettää Karille, OH5YW, sähköpostiosoitteeseen, joka on Karin kutsu ät outlook.com. Yhteenvedot julkaistaan tapahtuman jälkeen. Lisätietoja ja ohjeita: putkiradiomuseo.fi/PRT/.
 
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
OH-luettelo 2019 julkaistaan jälleen Liiton kesäleirille. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan. OH-luettelossa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta. Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luettelokirjaan tai tulevaan netti-OH-luetteloon, ilmoita asiasta 10.6. mennessä täyttämällä liiton verkkosivuilta löytyvä lomake. Vaihtoehtoisesti voit aina soittaa tai lähettää sähköpostia liiton toimistoon. Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun, lupaa ei tarvitse uusia. OH-luettelon verkkoversio julkaistaan, kun liiton uusien verkkosivujen jäsenosio valmistuu.
Linkki lomakkeeseen: https://www.sral.fi/2019/05/03/oh-luettelo-julkaisulupa/.
 
* Kerhotietokyselyyn pyydetään vastauksia *
Kerhoille on lähetetty kerhotietokysely sähköpostin välityksellä 16.5.2019. Muutamalle kerholle kysely saapuu postitse sähköpostiosoitteen puuttumisen vuoksi. Jos kerhotietokysely ei ole tavoittanut kerhoanne, ottakaa ystävällisesti yhteyttä Liiton toimistoon. Kerhotietokyselyn täyttäminen vapauttaa kerhon liiton jäsenmaksusta. Vastausta toivotaan kerhoilta 10.6.2019 mennessä.
 
* Muut tapahtumat *
 
Museolaivojen viikonloppu 1.-2.6.2019
Museolaivojen viikonloppu pidetään tänä vuonna kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, 1.-2.6.2019. Uniikkeja qusoja on saatavissa ympäri maailman, sillä tapahtumaan osallistuu yli 100 erityislaatuista laivaa. Kyseessä ei ole kilpailu. Lisätietoja tapahtumasta liiton sivuilta https://www.sral.fi/2019/05/17/museolaivojenviikonloppu-2019/ sekä lista osallistuvista aluksista tapahtuman sivulta osoitteesta https://www.qsl.net/w/wa2tvs//museum.
 
OH0NOA/P aktivoi Ahvenanmaan puskia helatorstaiviikolla
Timo, OH1NOA, aktivoi Ahvenanmaan OHFF-kohteita kutsulla OH0NOA/p torstaista sunnuntaihin, 30.5.-2.6.2019. Tavoitteena on saada ääneen jopa kahdeksan uutta kohdetta. Peditio alkaa helatorstaina iltapäivällä ja päättyy sunnuntaiaamulla. Lue lisää wwff.co Agendalta tai thehamradio.com. Aktiviteettipäivinä tarkkaile WWFF:n klusteria tai DXSummittia. OH0NOA saattaa olla iltaisin äänessä myös FT8-modella majapaikasta. Muuten modeina CW ja SSB kaikilla bandeilla. Kaikki qsot tervetulleita!
 
* Silent Key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Lauri Pätärin, OH2YE, poismeno.
Kunnioitamme Laurin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Lahden Radioamatöörikerho, OH3AC, tiedottaa:
Antiikki- ja uudempaa radiota Radiomäellä lauantaina 8.6.
Lahden Radio- ja tv-museo järjestää lauantaina 8.6.2019 klo 11:00-16:00 Vintage-kirppiksen Radiomäellä. Nostalgisissa tunnelmissa vanhoja autoja, kirpputorimyyntiä sekä sirkushuveja ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle ja myös lapsille. Tapahtuman yhteydessä Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC; järjestää antiikki-ja vähän uudempienkin radioiden myyntikirppiksen Vanhalla Radioasemalla. Lista myyntitavaroista mahdollisesti kuvineen julkaistaan kerhon kotisivulle viimeistään viikon kuluttua. Myytävänä on sotilasradiopuolelta Berttoja ja Raileja, LV301/301-radioita, NCX100 ym. yleisradiovastaanottimia aina 1930-luvulta lukien, 1970-80 luvun hamilaitteita sekä iso määrä uudempaa ja vanhempaa mittalaitteistoa ja noin 6000 radioputkea. Laitteet myydään siinä kunnossa kuin ne ovat. Kaupan on myös harvinainen kotimainen Star-liikennevastaanotin 1950-luvulta. Kerho tarjoaa myös muille vintage-myyjille ilmaiset myyntipöydät. Tule tekemään löytöjä.
 
Kuopion Seitoset ry, OH7AA, tiedottaa:
Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät 14.-16.6.
OH7AA järjestää Itä-Suomalaiset radioharrastajien kesäpäivät Rautalammin Konnekosken Kievarissa, perjantaista sunnuntaihin 14.-16.6.2019, osoitteessa Konnekoskentie 351, Rautalampi. Ohjelmassa nokkakusoilun, peräkonttikirppiksen, arpajaisten ja saunomisen lisäksi tuhtia asiaa OH7SV:n, OH6RM:n, OH7KP:n ja OH7JHA:n johdattelemina. Tarkemmat tiedot OH7AA:n nettisivuilta. Majoitus- ja ruokailupalvelut on tilattava etukäteen, mieluiten jo toukokuun aikana, nettisivulla olevien ohjeiden mukaisesti. Tervetuloa.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW WPX Contest, CW.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz + up.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa, SRAL Field Day CW, DigiFest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 1.6. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media