Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 23/2019, 15.6.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 15.6. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Liiton kesäleiri 11.-14.7.2019 *
* Radioamatöörien käyttämät taajuudet ovat haluttuja maailmalla *
* Märket-nuorisoviikko 13.-20.7.2019 *
* Toimisto tiedottaa *
* Tule lukemaan bulletiinia! *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *
Liiton kesäleiri lähestyy! Leiri pidetään Petäys Resortissa 11.–14.7.2019. Leirin järjestää Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA.
Ajantasainen leiriohjelma löytyy kesäleirin sivustolta: https://oh3aa.fi/petays-2019/petays-2019-ohjelma/.
 
Majoitus
Jos hotellimajoitus on vielä varaamatta, kannattaa toimia nopeasti. Muutamia hotellihuoneita on vielä vapaana ja suuremmista huoneista on mahdollista varata yksittäisiä paikkoja. Petäys Resortista löytyy myös teltta-ja asuntovaunupaikkoja.
Majoitusvarauksen voi tehdä helpoiten osoitteessa: https://lyyti.in/petays2019. Samalta sivulta näkyvät myös varaustilanne ja eri majoitusvaihtoehtojen hintatiedot. Mikäli sivulta löytyvän ilmoittautumislomakkeen käyttöön ei ole mahdollisuutta, varauksen voi tehdä myös puhelimitse suoraan Petäys Resortiin numeroon 03 673 310.
 
Ruokailut
Torstaista lauantaihin on tarjolla lounas (klo 12-14) ja päivällinen (klo 16-18). Ennakkoon ostettuna lounaan hinta on 8,50 € ja päivällisen 14 €. Paikalla ostettuna lounas maksaa 12 € ja päivällinen 17 €. Sunnuntaina on tarjolla lounas, jonka voi ostaa paikalla erikseen. Aamiainen (klo 7-10) sisältyy hotellihuonehintaan, muille aamiaisen hinta on ennakkoon 6,50 € tai paikalla 10 €.
Ennakkovaraukset ruokailuihin voi tehdä saman ilmoittaumislomakkeen kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä Petäys Resorttiin.
Rantaravintola Kaisa palvelee klo 13.00-21.30.
Ham Dinner
Lauantaina 13.7. leirillä järjestetään Ham Dinner-illallinen klo 19-21. Illalliselle ilmoittaudutaan erikseen Petäys Resortin vastaanotossa leirin aikana. Illallinen maksaa 35 €. Lisätiedot ja menu löytyvät leirin sivustolta.
Kuljetus leirille
Hämeenlinnan keskustan linja-autoasemalta kulkee bussilinja 620 Tyrväntöön.
SRAL:n vammaistoimikunta järjestää lauantaina 13.7. kuljetuksen Hämeenlinnan rautatieasemalta Petäykseen ja takaisin. Kuljetus lähtee aamupäivällä ja palaa iltapäivällä. Kuljetuksien aikataulut tarkennetaan lähempänä tapahtumaa.
Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan ajoissa paikkasi. Lisätiedot vammaistoimikunnan puheenjohtajalta Tomi Liukkoselta, OH3FSR, tomi piste liukkonen ät liukkonen piste eu, puh. 044 201 8383.
Petäys Resortin yhteystiedot ovat Petäyksentie 35, 14620 Tyrväntö, puhelin 03 673 301 ja nettisivut https://www.petays.fi/.
Tutustu kesäleirin sivustoon osoitteesta https://oh3aa.fi/petays-2019/.
Tervetuloa leirille!
 
* Radioamatöörien käyttämät taajuudet ovat haluttuja maailmalla *
Määräystyöryhmä ja työvaliokunta tiedottaa:
IARU Region 1 on julkaissut tiedotteen vuoden 2023 Maailman Radiokonferenssin esityslistalle ehdotetuista aiheista. Ranska on tehnyt ehdotuksen, jonka mukaan taajuusalue 144–146 MHz (2m) tulisi lentoliikenteen käyttöön. IARU seuraa huolestuneena tätä ehdotusta. Näkemyksensä IARU tulee kertomaan painokkaasti alueellisissa televiestintäorganisaatioissa ja ITU:ssa. Tavoite on vaikuttaa siihen, että taajuusalue säilyy ensisijaisesti amatööriliikenteen käytössä. SRAL tukee IARU:n näkemyksiä.
Lisäksi esityslistalla on ehdotus tutkia 1240-1300 MHz:n (23cm) taajuusalueen Galileo-navigointijärjestelmän yhteensopivuutta radioamatööriliikenteen kanssa. On olemassa joitakin häiriötapauksia, mutta ne on selvitetty. IARU:n kannan mukaan yhteensopivuudesta on tehtävä tekninen arviointi asianomaisessa CEPT-tutkimusryhmässä. Amatööriliikenteen toiminnalliset ominaispiirteet on otettava asianmukaisesti huomioon, jotta vältytään suhteettomilta ja kohtuuttomilta varotoimenpiteiltä. Tarvitaan siis sellaisia CEPT/ITU tason linjauksia ja näiden mukaisia telehallintojen ohjeistuksia, jotka helpottavat taajuusalueen jatkuvaa käytettävyyttä amatöörikokeiluja varten samalla kun kunnioitetaan GNSS-palvelun ensisijaista statusta.
SRAL on vuosien varrella esittänyt useampaan otteeseen Liikenne- ja viestintävirastolle pyynnön, että 23cm taajuusalueen suhteen ei amatööriliikenteen osalta tehtäisi Suomessa ennenaikaisia kansallisia ratkaisuja ennen kuin kansainväliset toimijat ovat asian huolellisesti tutkineet ja antaneet hallinnoille ohjeet yhteisistä menettelytavoista. Eiväthän Suomessa käyttöön tulevat Galileo-vastaanottimet voi olla teknisesti ratkaisevasti huonompia eli häiriöherkempiä kuin muualla EU-alueella käyttöön otettavat vastaanottimet.
 
* Märket-nuorisoviikko 13.-20.7.2019 *
SRAL:n asematunnus OJ0C tulee ääneen Märketin nuorisoviikolla 13.- 20.7, jolloin Nuutti OH1UBO, Arttu OH2FB ja Mikael OH3UAF aktivoivat aseman. Tilaa löytyy vielä ensimmäistä kertaa Märketille workkimaan tulevalle nuorelle. Tervetuloa mukaan! Kotimaan yhteyksiä tavoitellen ollaan usein äänessä 80 ja 40 metrillä. Yhteydet kelpaavat ”MÄRKET 50 YEAR ANNIVERSARY”-awardiin. Konkareina opastamassa Märket-pileuppeihin ovat Pertti OH2PM (alkuviikolla) sekä Pasi OH3WS. Suomen Majakkaseuran talkoolaiset huolehtivat ylläpidosta: tästä heille jo etukäteen kiitokset. Lisätiedot Pasilta, OH3WS, pasi piste bergman ät majakkaseura piste fi.
Vuosi 2019 on Märketin 50. juhlavuosi OJ0-maana ja tätä juhlitaan workkimisen ja reilun yhdessäolon merkeissä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Pasi OH3WS sekä Henri OH3JR isännöivät vuorollaan useaa tulevaa aktiviteettiviikkoa, joten OJ0W ja OJ0JR tulevat olemaan useasti äänessä. Märketiä voi juhlistaa myös workkimalla ”Märket 50 Year Anniversary”-awardin tai lähtemällä päiväkäynnille Märketille. Lisätietoja eri aktiviteeteistä liiton nettisivuilta: https://www.sral.fi/2019/06/06/market-50-v-juhlavuosi-2019/.
 
* Toimisto tiedottaa *
Toimistolle on saapunut qsl-kortteja. Tervetuloa noutamaan! Voit halutessasi tarkistaa qsl-kortti-tilanteesi ottamalla yhteyttä toimistoon, puh. 09 562 5973, ja sähköposti toimisto ät sral piste.
 
* Tule lukemaan bulletiinia! *
Bulletiini kaipaa lisää lukijoita eri kerhoista. Lukijalla on oltava valmius lähettää bulletiini yhtä aikaa 80 ja 40 m:llä. Bulletiiniluvusta maksetaan korvausta lukijan määrittämälle kerholle. Bulletiinin voi hyvin lukea vain muutaman kerran vuodessa tai vaikkapa kuukausittain. Lukijoita etsitään myös myöhemmin DMR-verkossa aloitettavaan bulletiiniin. Lisätietoja toimistolta.
 
* Silent Key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Raimo Honkaniemen, OH6OH, Pekka Rautiaisen, OH7MYS, Kalle Luoman, OH6ECI, ja Jaakko Kokon, OH6NWO, poismeno. Kunnioitamme Raimon, Pekan, Kallen ja Jaakon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
 
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Kahdeksikkojen kerho ry tiedottaa:
Kahdeksikkojen kerholla vietetään kevätkauden päättäjäiset tiistaina 25.6. klo 18 alkaen. Grilli on kuumana ja makkaraa tarjolla. Samalla voitte noutaa saapuneet QSL-kortit ja tuoda lähtevät. Kerhoillat jäävät kesätauolle ja pyörähtävät käyntiin jälleen syyskuussa 3.9.2019.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan All Asian CW ja Ukrainian DX Classic.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan Ukrainian DX Digi.
Seuraavalla viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz + up.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan kahden viikon kuluttua, lauantaina 29.6. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
Hyvää Juhannusta bulletiinin lukijoille!
 
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko
 
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa