Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 26/2019, 13.7.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 13.7. klo 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote annetaan Liiton kesäleiriltä Petäyksestä.

SISÄLTÖ

* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *

* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *

* Syyspäivien ja syyskokouksen 2019 järjestelyoikeuksien haku *

* Märket 50v. juhlavuosi 2019 *

* Lapin IOTA-saaret äänessä 24.-29.7.2019 *

* Toimisto tiedottaa *

* Tule lukemaan bulletiinia! *

* Silent key *

* Kerhot tiedottavat *

* Kilpailu-uutisia *

* Kesäkisa 2019 *

* Seuraava bulletiini *

* Liiton kesäleiri Petäyksessä 11.-14.7.2019 *

Liiton kesäleiri on parhaillaan käynnissä! Leiri pidetään Petäys Resortissa, Vanajaveden rannalla, 11.–14.7.2019. Leirin järjestänä toimii Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA.

Leiri alkoi lipunnostolla torstaina 11.7. klo 12.00 ja päättyy lipunlaskuun sunnuntaina 14.7. klo 12.00. Leirin aikana on jo kuultu useita esitelmiä ja esittelyitä, aiheina mm. ajankohtaiset määräysasiat ja satelliittityöskentely,  sekä osallistuttu koulutuksiin, foorumeihin ja workshoppeihin. Torstaista lauantaihin paikalla on myös kirpputori ja SRAL:n tarvikemyynti.

Lauantaina leirin ohjelmassa on muun muassa hallituksen kyselytunti, HF- ja VH-foorumit, joissa myös palkintojenjako, sekä useita eri tapaamisia kuten OI-tapaaminen, Nuorisotapaaminen ja YL-tapaaminen. Ham Dinner järjestetään klo 19 alkaen.

Lisätietoa leiristä löytyy kesäleirin sivustolta: https://oh3aa.fi/petays-2019/.

* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR-leirin Keuruun Isohiekan leirikeskuksessa 11.-13.10.2019. Ohjelmassa on muun muassa Scandinavian Activity Contestin SSB -osan workkimista sekä kontestikoulutusta. Lisäksi ohjelmassa on radioamatööriaiheisia kisailuja sekä saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Osallistumismaksu on 20 euroa sisältäen majoituksen, ruokailun ja ohjelman.

Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 13.7. Lisätiedot ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen osoitteessa https://www.sral.fi/2019/06/28/polarleiri-2019/.

Tervetuloa leirille!

* Syyspäivien ja syyskokouksen 2019 järjestelyoikeuksien haku *

Suomen Radioamatööriliiton sääntömääräinen syyskokous on postiäänestysaikataulujen takia pidettävä lauantaina 16.11.2019. Tapahtumalle etsitään järjestäjää. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori.

Syyspäivät voi olla koko viikonlopun kestävä tai yksipäiväinen tapahtuma. Esitelmäohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä.

Onko kerhosi kiinnostunut Syyspäivien järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista voi lähettää osoitteella toimisto ät sral piste äf ii. Postitse hakemuksen voi laittaa osoitteeseen Suomen Radioamatööriliitto ry, PL 44, 00441 HELSINKI.

* Märket 50v. juhlavuosi 2019 *

Märketin nuorisoviikko 13.-20.7.

SRAL:n asematunnus OJ0C tulee ääneen Märketin nuorisoviikolla tästä lauantaista ensi lauantaihin 13.- 20.7, jolloin Nuutti OH1UBO, Arttu OH2FB ja Mikael OH3UAF aktivoivat aseman. Kotimaan yhteyksiä tavoitellen ollaan usein äänessä 80 ja 40 metrillä. Konkareina opastamassa Märket-pileuppeihin ovat Pertti OH2PM (alkuviikolla) sekä Pasi OH3WS.

IARU-kontestin aikana tänä viikonloppuna, 13.-14.7., kansainvälinen ryhmä käyttää OH0C-kutsua kaikilla bandeilla CW/SSB. Operaattoreina: CO8DM, E21EIC, OH2BH, OH2TA.

Tämän lisäksi äänessä ovat heinäkuun viikkoina vaihtelevasti myös isäntinä toimivat operaattorit OJ0W (OH3WS), OJ0JR (OH3JR), OJ0BH (OH2BH) and OJ0MR (OG2M).

”Märket 50 Year Anniversary”-awardi

Workkimalla 10 eri OJ0-asematunnusta vuoden 2019 aikana saat upean Märket-awardin ja symbolisen avaimen Märketille. Jo 5:n eri aseman workkimisella saat aktiviteettiawardin, joka mukailee Märketin ilmakuvaa ja postimerkkiä. Myös OJ-kautta-tunnukset kelpaavat. Lähetä lokiote Pasille, OH3WS, oh3ws ät sral piste fi – kortteja ei tarvita.

Toiviomatka Märketille 16.7.2019

Märket-laivuri Fedrik Homlström tarjoaa päiväkäynnin Ahvenanmaalta Märketille tiistaina 16.7. klo 08.00. Lähtö on Eckerön vierasvenesatamasta Länsi-Ahvenanmaalta.  Majakalla viivytään noin 2-3 tuntia säästä riippuen. Paikalla voit tavata SRAL-nuorisoryhmän (16.7.). Sinulle järjestetään radioamatööriopastus ja voit tutustua majakan historiaan ja radiosaloihin. Retken hinta on 80 euroa ja siihen sisältyy perillä nautittavat pullakahvit. Paikalla on myös mahdollisuus pitää yhteyksiä antavana osapuolena Märket-awardiin, OJ0/oma tunnus. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Martti, OH2BH, martti piste laine ät kolumbus piste fi.

Lisätietoja liiton nettisivuilta sekä osoitteesta www.qrz.com/db/OJ0A

Tule mukaan juhlimaan Märket 50 v. juhlavuotta!

* Lapin IOTA-saaret äänessä 24.-29.7. *

Torniojokilaakson Inakari, EU-192, ja Selkä-Sarvi, EU-126, aktivoidaan 24.-29.7. välisenä aikana Radio Arkalan porukan toimesta yhtäaikaisesti neljän aseman voimin. Operaattoreina OH1MA, OH2BH, OH2GEK, OH2MM, OH8NC, OH9VC ja OH9RJ.

Ryhmä kannustaa oman aktiviteettinsa myötä kerhoja ja yksityisiä lukuisille Suomen IOTA-saarille ja tavoitteena on saada kansainvälisesti kaikki Suomen kymmenen IOTA-saarinumeroa ääneen ko.viikolla. Viikko sisältää myös IOTA-kilpailun.

* Toimisto tiedottaa *

Toimiston aukioloajat heinäkuussa

Toimisto on suljettuna 16.-26.7.2019. Bulletiinia ei lueta viikoilla 29 ja 30. Viikon 31 bulletiiniin tulevat tiedotteet pyydetään lähettämään toimistolle osoitteeseen toimisto ät sral piste fi torstaihin 1.8. mennessä.

* Tule lukemaan bulletiinia! *

Bulletiini kaipaa lisää lukijoita eri kerhoista. Lukijalla on oltava valmius lähettää bulletiini yhtä aikaa 80 ja 40 m:llä. Bulletiiniluvusta maksetaan korvausta lukijan määrittämälle kerholle. Bulletiinin voi hyvin lukea vain muutaman kerran vuodessa tai vaikkapa kuukausittain. Lukijoita etsitään myös myöhemmin DMR-verkossa aloitettavaan bulletiiniin. Lisätietoja toimistolta.

* Silent key *

Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Juhani Suntioisen OH5EHB poismeno. Kunnioitamme Juhanin muistoa hetken hiljaisuudella.

* Kerhot tiedottavat *

 

Radioamatöörikursseja

Radioamatöörit Kokemäki ry

Radioamatöörit Kokemäki ry järjestää perusluokan kurssin syksyllä. Kurssi järjestetään Kokemäen Kansalaisopiston ja MPK:n kanssa yhteistyönä. Ilmoittautuminen MPK:n ja Kansalaisopiston kautta, lisätietoa löytyy ko. organisaatioiden kurssikalentereista. Kurssin läpäisseet saavat kaksi kertausharjoituspäivää.

Perusluokan kurssi Forssassa

Hakusanoilla ”Wahren 340101” löydät tulevan radioamatöörikurssin tiedot.

Kurssi pidetään Wahren -opiston puitteissa, alkaen 18. syyskuuta kello 18 Forssan yhteislyseolla.

* Kilpailu-uutisia *

Tänä viikonloppuna kilpaillaan IARU HF World Championship.

Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.

Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan CQ WW VHF Contest ja DMC RTTY Contest.

Sitä seuraavalla viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz + up ja viikonloppuna RSGB IOTA Contest.

 
* Kesäkisa 2019 *

Vuoden 2019 kesäkisa pidetään sunnuntaina 4.8. ja sen järjestää OH2T. Kisa on osa SRAL:n HF-kilpailujen SM-sarjaa. Lisätietoja SRAL:n sivuilta.

* Seuraava bulletiini *

Seuraava bulletiini luetaan kolmen viikon kuluttua, lauantaina 3.8. kello 15.00 Suomen aikaa taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media

Vastaa