Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 31/2019, 31.8.2019

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 31/2019, 31.8.2019
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 31.8. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan OH6AD:n syysleiriltä tunnuksella OH6AW.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Syyspäivät 15.-17.11.2019 Sastamalassa *
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
* Scandinavian Activity Contest 60. kerran – juhlavuoden kunniaksi arvotaan OH-osallistumispalkinto *
* Avointen ovien päivä SRAL:n toimistolla 26.9. *
* Varaviestiverkko 2019-seminaari 5.10.2019 *
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
* Hallituksen kyselytunnit syksyllä 2019 *
* Tule lukemaan bulletiinia! *
* Toimisto tiedottaa *
* Esitelmätilaisuuksia Ilmatorjuntamuseolla 26.9. ja 19.10. *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
 
* Liiton Syyspäivät 15.-17.11.2019 Sastamalassa *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät sekä sääntömääräinen syyskokous pidetään Hotelli Ellivuoressa Sastamalassa 15.-17.11.2019. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE. Tapahtumasta tiedotetaan lisää myöhemmin. Lisätietoja liiton nettisivuilla.
Tervetuloa!
 
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
Liiton sääntömääräinen syyskokous pidetään 16.11.2019 Hotelli Ellivuoressa Sastamalassa. Jäsenet voivat tehdä syyskokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen 15.9.2019 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
 
* Scandinavian Activity Contest 60. kerran – juhlavuoden kunniaksi arvotaan OH-osallistumispalkinto *
Pohjoismaat ottavat yhteen radioaalloilla 60. kerran syyskuussa sähkötyksellä ja lokakuussa puheella. Suomi on voittanut kisan 58 kertaa. Siinä on hyvä pohja kilpailla kisa kotiin myös nyt SAC:n juhlavuonna. Tapahtuman pysyvä markkinointilausehan on ollut aikojen alusta “Mies talosta ja kaksi parhaasta!”
Suomen Radioamatööriliitto, Contest Club Finland (CCF) ja OH DX Foundation (OHDXF) ovat yhteisesti päättäneet vauhdittaa suomalaisten asemien osallistumista erityisellä juhlavuoden palkinnolla: Viikon lomamatka Kreetalle. Palkinnon voittaja arvotaan niiden OH-radioamatöörien (luonnolliset henkilöt) joukosta, jotka ovat pitäneet vähintään sata (100) kilpailuyhteyttä juhlavuoden 2019 SAC-kisassa joko sähkötyksellä, puheella tai molemmilla yhteensä. Lomamatkan ajankohta on toukokuussa 2020 ja kattaa yhden henkilön lennot, bussikuljetukset ja majoituksen. Voittaja voi omakustanteisesti ottaa mukaan matkalle myös muita henkilöitä. Osallistumispalkinnon tarkat säännöt löytyvät liiton nettisivuilta.
Perinteet velvoittavat – voitto kotiin!
SRAL, CCF ja OHDXF
 
* Avointen ovien päivä SRAL:n toimistolla 26.9. *
Suomen Radioamatööriliiton toimistolla pidetään Avointen ovien päivä torstaina 26.9.2019 klo 12.00-16.30. Ohjelmassa nokkakusoilua ja tarjolla pientä purtavaa. Toimisto sijaitsee Helsingin Lassilassa, osoitteessa Kaupinmäenpolku 9. Tervetuloa!
 
 
* Varaviestiverkko 2019-seminaari 5.10.2019 *
MPK, Uudenmaan pelastusliitto, Viestikiltojen liitto ja SRAL järjestävät Varaviestiverkko 2019-seminaarin 5.10.2019 Tuusulassa. Tapahtuman tavoitteena on jakaa tietoa järjestöjen mahdollisuuksista varaviestiyhteyksien järjestämisessä viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen toiminnan tukemiseksi sekä saada viranomaisilta ja muilta järjestöiltä näkemyksiä toiminnan kehittämistarpeista. Seminaari on maksuton.
Tapahtumaan mahtuu vielä, joten jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Jukkaan, OH6MWQ, ensisijaisesti sähköpostilla omakutsuun.
 
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR-leirin Keuruun Isohiekan leirikeskuksessa 11.-13.10.2019. Ohjelmassa on muun muassa Scandinavian Activity Contestin SSB -osan workkimista sekä kontestikoulutusta. Lisäksi ohjelmassa on radioamatööriaiheisia kisailuja sekä saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Osallistumismaksu on 20 euroa sisältäen majoituksen, ruokailun ja ohjelman.
Lisätiedot ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen.
Tervetuloa leirille!
 
* Hallituksen kyselytunnit syksyllä 2019 *
Liiton hallitus pitää syksyn 2019 kyselytunnit totuttuun tapaan aina kuun ensimmäisenä lauantaina. Syksyn ensimmäinen kyselytunti pidetään 7.9. Lokakuun kyselytunti pidetään 5.10. ja joulukuun kyselytunti 7.12. Marraskuun kyselytunti pidetään Syyspäivillä 16.11.2019.
Kyselytunnit pidetään HF:llä taajuudella 3685 kHz klo 14.00 sekä FinDMR-verkossa, puheryhmä 244, klo 14.30.
 
* Tule lukemaan bulletiinia! *
Buletiini kaipaa lisää lukijoita eri kerhoista. Lukijalla olisi hyvä olla valmius lähettää bulletiini yhtä aikaa 80 ja 40 m:llä, mutta tämä ei ole pakollista. Bulletiinin lukemisesta maksetaan korvausta lukijan määrittämälle kerholle. Bulletiinin voi hyvin lukea vain muutaman kerran vuodessa tai vaikkapa kuukausittain. Lukijoita etsitään myös myöhemmin DMR-verkossa aloitettavaan bulletiiniin. Lisätietoja toimistolta.
 
* Toimisto tiedottaa *
Toimistolle on saapunut uusia QSL-kortteja. Tervetuloa noutamaan! Jos olet epävarma korttitilanteestasi, soita tai laita toimistolle viestiä niin tarkistetaan asia.
Liiton toimisto on kiinni ensi viikon torstaina 5.9.
 
* Esitelmätilaisuuksia Ilmatorjuntamuseolla 26.9. ja 19.10. *
Torstaina 26.9. asejärjestelmätestauspäällikkö Vesa Toivonen Patrialta kertoo Tampellan it-tykin historian. Tampellan omavalmisteinen 20 mm:n it-konetykki oli Tampellan tehteiden suojana sodan aikana. Tilaisuus alkaa klo 18.00.
Lauantaina 19.10 FT Helena Pilke esitelmöi sodanaikaisesta sensuurista ja tiedottamisesta ja FM Rasmus Paltschik aiheesta Japanin tie sotaan Venäjän kanssa. Tilaisuus alkaa klo 12.00. Tutkimieskillan syyskokous pidetään esitelmien jälkeen klo 14.00.
Osallistumismaksut tilaisuuksiin 5 euroa. Paikalla kahvio ja kirjamyyntiä. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan Heikki Marttilalle joko sähköpostilla hemar ät kolumbus piste fi tai puhelimitse 040 7741 869.
Järjestelyistä vastaavat Tutkamieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Kerhojen syysleirejä
 
Kahdeksikkojen kerhon OH8AA:n syysleiri 6-8.9.
Kahdeksikkojen kerho ry:n syysleiri vietetään 6-8.9.2019 Oulussa, Haukiputaalla. Lisätietoja kerhon www-sivuilta. Tervetuloa!
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP:n syysleiri 14.9.
Kerhon perinteinen syysleiri on jälleen Rusutjärven Metsäpirtillä Tuusulassa.
Leirimaksu vanhaan tapaan 15 € sisältäen leirin ohjelman, keittolounaan ja kahvit. Päivän ohjelma löytyy kerhon kotisivuilta. Tervetuloa!
 
OH3AC Ruskaleiri pe-la 20.-21.9.2019, Pääesiintyjä Tapio, OH6UBZ/mm
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; perinteinen Ruskaleiri pidetään tänäkin vuonna Messilän kartanolla. Leirin ohjelma keskittyy lauantai-päivään, mutta Messilään voi tulla jo perjantaina.
Ohjelman huipputähti on Suomen tunnetuin radioamatööri, yksinpurjehtija Tapio Lehtinen, OH6UBZ/mm. Tapio on ilmoittautunut jo seuraavaan GGR-kisaan 2022 ja myös toiseen merkittävään kisaan. Tapiolle on varattu iltapäivän parhaat tunnit ja hän on varautunut vastaamaan kaikkiin kysymyksiin. Tämän lisäksi kuulemme 4-5 muuta ajankohtaista huippuesitelmää klo 10:00-17:00. Ohjelma on pilkkua varten valmis ja julkistetaan lähiaikoina. Seuraa kerhon kotisivua.
 
Radioamatöörikursseja
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP järjestää perusluokan pätevyystutkintoon tähtäävän kurssin syksyn 2019 aikana. Kurssi alkaa maanantaina 2.9. klo 18 Järvenpään Seuratalolla, Kartanontie 20, rautatieaseman ja Järvenpää-talon vieressä.
OH2AP järjestää syksyllä yleisluokan pätevyystutkintoon tähtäävän Tekniikka 2 -kurssin. Kurssi alkaa tiistaina 3.9. klo 18 Järvenpään Seuratalolla, Kartanontie 20.
Lisätietoja kursseista OH2AP:n nettisivuilta. Ilmoittautumiset ja tiedustelut s-postilla: oh2ap at sral piste fi.
 
Radioamatöörit Kokemäki ry
Radioamatöörit Kokemäki ry järjestää perusluokan kurssin syksyllä. Kurssi järjestetään Kokemäen Kansalaisopiston ja MPK:n kanssa yhteistyönä. Ilmoittautuminen MPK:n ja Kansalaisopiston kautta, lisätietoa löytyy ko. organisaatioiden kurssikalentereista. Kurssin läpäisseet saavat kaksi kertausharjoituspäivää. Ilmoittautuminen Kokemäen Kansalaisopistoon auki 10.9. saakka.
 
Perusluokan kurssi Forssassa
Hakusanoilla ”Wahren 340101” löydät tulevan radioamatöörikurssin tiedot. Kurssi pidetään Wahren -opiston puitteissa, alkaen 18. syyskuuta kello 18 Forssan yhteislyseolla.
 
Muita tiedotuksia
 
Kakkosten kerhon, OH2AA, kerhotila on pois käytöstä syyskuun 2019 loppuun asti
Kakkosten kerhon OH2AA:n kerhotilassa ollaan tekemässä viemäri- ja putkiremontia, joka on pitkittynyt. Näin ollen kerhoiltoja EI järjestetä välillä 20.8 – 30.9. 2019. Näillä näkymin seuraava kerhoilta on 1.10.2019.
Mahdollisista aikataulumuutoksista lisää tietoa kerhon kotisivulla.
 
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa. Lisätietoa Peruskisasta löytyy Liiton nettisivuilta.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10 m.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SRAL Field Day SSB ja All Asian SSB.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 7.9. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media