Liiton Syyspäivät / Förbundets Höstdagar 16.11.2019

Liiton Syyspäivät järjestetään Ellivuori Resortissa 16.11.2019. Kuva: Ellivuori Resort.

Tervetuloa Syyspäiville 16.11.2019 Ellivuoreen!
Liiton Syyspäivät kutsuu radioamatöörit Sastamalan Ellivuoreen 16.11.2019. Ovet aukeavat klo 9, ohjelma alkaa klo 9:30.Tapahtumapaikka Ellivuori Resort sijaitsee noin 50 km Tampereelta länteen valtateiden 11 ja 12 välissä. APRS-objekti SRALSYYS opastaa paikalle. Tilat ovat kokonaan esteettömät ja yhdessä kerroksessa. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Hinta: 10 euroa/osallistuja, 15 euroa/pariskunta tai perhe. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Otathan käteistä mukaan!
Tästä voi tutustua käsiohjelmaan: Syyspaiva2019_kasiohjelma.
Lisätietoa: https://oh3ne.fi/syyspaiva2019/. Sivuilla on mm. kartta ajovinkkeineen sekä tietoa mahdollisista viime hetken muutoksista.
Liiton sääntömääräinen syyskokous pidetään Ellivuoressa 16.11.2019 klo 15.30 alkaen. Syyskokouksen materiaaleihin voi tutustua etukäteen tällä sivulla.
Liiton Syyspäivät järjestetään Ellivuori Resortissa 16.11.2019. Kuva: Ellivuori Resort.

 
Majoitus
Ellivuori Resortista on varattu alustavasti 10 kpl 2 hh ja 5 kpl 1 hh huoneen kiintiö ajalle 15.-17.11.2017. Yhden hengen huone 90 euroa/yö. Kahden hengen huone 105 euroa/yö. Majoitus sisältää aamiaisen.
Huonevaraukset tehdään suoraan hotellista varaustunnusta SRAL2019 käyttämällä. Varausten vastaanotto on nyt alkanut ja jatkuu 31.10.2019 saakka. Tämän päivämäärän jälkeen varaamattomat huoneet vapautuvat automaattisesti takaisin hotellin myyntiin eikä tarjoushinta ole enää voimassa.
Huoneita voi varata joko suoraan hotellista puhelimella 03-51922 tai 03-51923 tai sähköpostilla sales@nullellivuori.fi.
Hotelliin majoittuvien on mahdollista varata ruokapaketti juhlalounas + Ham dinner 60 eur.
Kuva: Ellivuori Resort.

Ohjelmassa mielenkiintoisia esitelmiä
Ohjelmaan on valittu kaksi back-to-basics-tyyppistä esitelmää sekä kaksi vierailevaa tähteä. Aalto-yliopiston professori Esa Kallio vie kuulijat avaruuteen tai ainakin avaruustekniikan pariin Suomi100-satelliitin myötä. Litran kokoinen nanosatelliitti kuljetti kiertoradalle radiomittalaitteiston ja kaksi ferriittiantennia, joilla tutkitaan geomagneettisia ilmiöitä ja avaruussäätä. Satelliitin suunnittelusta ja rakentamisesta tehtiin useita opinnäytetöitä, ja se poikikin Suomeen paljon uutta osaamista. Satelliitti on nyt ollut taivaalla vajaan vuoden ajan.
DX-liiton vierailija Jarmo, OH2GJL, kertoo kiinnostuneille AM-kuuntelijoille, miten Aihkiniemen iso kuunteluasema rakennettiin. Inarijärven pohjoispäässä sijaitseva Aihkiniemen mökki näyttää tavalliselta pikku majalta, mutta sen pihassa on pitkin Lapin maisemia kolmetoista Beverage-antennia eri suuntiin maailmalle. Jos et ihan ulkomuistista osaa piirtää Beveragea, ei hätää, sillä Jarmo muistuttelee senkin kuulijoiden mieleen.
Pena, OH3BK, puolestaan kertaa uusille ja vanhoille APRS-käyttäjille tekniikan perusteita. Miten määriteltiinkään pakettipolku, mikä on kohdekutsu, entä symboli? Miten konffaat SSID:si suositusten mukaisesti?
Kiertopolarisaatioilmiöt HF:llä ovat meille kaikille tuttua mystiikkaa ja hämmentäviä etenemisilmiöitä. Kun ilmiöt käsittää kiertopolarisaation aiheuttamiksi ja ymmärtää niiden taustan, niitä voi ruveta hyödyntämään. Tästä kertoo Michael, OH2AUE.
 
9:00 Ilmoittautuminen alkaa
9:30 Avajaiset
10–14 Kirpputori auki
10:00 AM, Beveraget ja kuunteluasemat – Suomen DX-Liitto, Jarmo Salmi OH2GJL
11:00 APRS-tekniikan perusteet – Pentti Grönlund OH3BK
12–16 Juhlalounas tarjolla
12:00 SRAL:n hallituksen kyselytunti
13:00 Suomi100-satelliitti – Aalto-yliopisto, prof. Esa Kallio
14:00 HF-kiertopolarisaation salat – Michael Fletcher OH2AUE
14:30 SRAL:n kokoukseen ilmoittautuminen alkaa
15:30 SRAL:n syyskokous
19:00–21:30 Ham Dinner/Iltajuhla
 
Kirpputori
Kirpputori on avoinna klo 10–14. Pöytävaraukset ilmoittautumisen yhteydessä klo 09.00 alkaen. Kirpputorilla on myynti tapahtumanjärjestäjän puolesta. Tapahtumanjärjestäjä perii kirpputorimyynnistä korvauksena 10 % myyntituloista, kuitenkin enintään 100 €. Kirpputorilla myymättä jääneet tavarat pitää viedä pois heti klo 14 jälkeen.
Kirpputorilla vain käteismaksu.
 
Ruokailu
Ellivuoren ravintola tarjoaa juhlalounaan klo 12–16. Lounaan hinta on 25 euroa. Lounaalla on tarjolla mm. kylmiä kaloja, salaatteja, leikkeleitä, pääruoat sekä jälkiruokabuffet, kahvia ja teetä unohtamatta.
Pienempään nälkään löytyy kahviosta ensiavuksi kahvia, sämpylää ja makeita kahvileipiä.
Perinteinen Ham Dinner ja iltajuhla järjestetään syyskokouksen jälkeen klo 19–21:30 samassa ravintolassa. Illalliskortit ostetaan paikan päältä, ja kortti maksaa 38 euroa. Dinnerillä on katettuna mm. Mattilan Eisbein, raakamakkaroita sekä paistettua tempehiä. Tarkempi ruokalista on tutkittavissa syyspäiväsivuilla.

Kuva: Ellivuori Resort.
Perheen kanssa
Ellivuoren alueella on paljon tekemistä myös perheenjäsenille. Syyspäivä-paikan pihasta avautuu HighPark-kiipeilypuisto, vuokrattavissa on fatbikejä, sisällä pääsee keilaamaan tai ampumaan kiväärillä. Tiedustelut suoraan Ellivuoresta, ellivuoriresort.fi.
 
Lisätietoja
Uusimmat tiedot syyspäivästä saat sivulta oh3ne.fi/syyspaiva2019/. Tapahtumaemäntänä toimii Virve, OH3VIKI, oh3viki ät gmail.com.
 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Finlands Radioamatörförbunds Höstdagar 16.11.2019

Finlands Radioamatörförbunds Höstdagar hålls i Hotell Ellivuori, Sastamala 16.11.2019. Evenemanget anordnas av Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE. Förbundets stadgeenliga höstmöte hålls 16.11.2019. I programmet ingår styrelsens frågetimme, Ham Dinner och olika föreläsningar och träffar.
Ellivuori lämpar sig även för dem som reser med familjen. Från hotellets gård börjar en äventyrspark (klätterpark), som hålls öppen beroende på vädret. Man kan hyra fatbike och det finns många rutter i terrängen. Bland inomhusaktiviteter kan nämnas bowling- och gevärsbanor.
Ellivuori ligger ungerfär 50 km västerut från Tammerfors mellan riksvägarna 11 och 12.
Välkommen!

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media