Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 33/2019, 14.9.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 14.9. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
* Liiton hallitusvaalit 2019 *
* Vaalien ehdokasasettelu päättyy 4.10. *
* Korjaus RA 06/19-lehden Vaalivaliokunnan tiedotteeseen *
* Tiedote CEPT-kokouksen radioamatööriasioiden tuloksista *
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
* Avointen ovien päivä SRAL:n toimistolla 26.9. *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent key Larry E. Price W4RA *
* Silent keys *
* Esitelmätilaisuuksia Ilmatorjuntamuseolla 26.9. ja 19.10. *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Scandinavian Activity Contest 60 vuotta- SAC CW ensi viikonloppuna *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät sekä sääntömääräinen syyskokous pidetään Hotelli Ellivuoressa Sastamalassa 16.11.2019. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Ruokailu ja majoitus
Ellivuori Resortista on varattu Syyspäivien ajalle 15.-17.11.2019 huonekiintiö (10 kpl 2 hh-huoneita ja 5 kpl 1 hh-huoneita). Yhden hengen huone on hinnaltaan 90 euroa/yö. Kahden hengen huone on hinnaltaan 105 euroa/yö. Majoitus sisältää aamiaisen.
Huonevaraukset tehdään suoraan hotellista varaustunnusta SRAL2019 käyttämällä. Varausten vastaanotto on nyt alkanut ja jatkuu 31.10.2019 saakka. Tämän päivämäärän jälkeen varaamattomat huoneet vapautuvat automaattisesti takaisin hotellin myyntiin eikä tarjoushinta ole enää voimassa.
Huoneita voi varata joko suoraan hotellista puhelimella 03-51922 tai 03-51923 tai sähköpostilla sales ät ellivuori.fi.
Hotellin ravintola tarjoaa lauantaina 16.11. klo 12-16 monipuolisen juhlalounaan (25 €). Pienempään nälkään on tarjolla kahvio. Liiton syyskokouksen jälkeen katetaan ham dinner (38 €).
Lounasta ei tarvitse varata etukäteen. Ham dinnerin pöytävaraukset ja maksu tehdään päivän aikana ravintolan kassalla.
Hotelliin majoittuvien on mahdollista varata ruokapaketti juhlalounas + Ham dinner 60 eur.
Tule ja tuo muutkin!
Ellivuori sopii hyvin perheen kanssa matkustaville. Hotellin pihasta alkaa seikkailupuisto (kiipeilypuisto), joka on avoinna sään mukaan. Vuokrattavissa on fatbikejä, ja maastossa riittää runsaasti ajettavaa. Syyssään sattuessa sisäaktiviteetteina on mm. hohtokeilaus- ja kivääriradat.
Syyspäivillä järjestetään perinteiseen tapaan kirpputori, jonne voit tuoda omia aarteitasi myyntiin. Järjestäjät hoitavat myynnin ja valvonnan. Lisäksi ohjelmassa on mielenkiintoisia esitelmiä kuten HF-kiertopolarisaation uudet seikkailut. Ohjelma julkaistaan marraskuun Radioamatööri-lehdessä sekä syyspäiväsivulla, jotka löytyvät OH3NE:n kotisivuilta. Sivuille päivitetään tapahtuman ohjelmaa sitä mukaa, kun esitelmät varmistuvat.
Syyspäivän sisäänpääsyhinta on ovelta 10 €/hlö tai 15 €/pariskunta/perhe. Alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Vain käteinen kelpaa ilmoittautumistiskillä!
Syyspäivään liittyvät tiedustelut sähköpostilla Virveltä, oh3viki ät gmail.com.
Tervetuloa!
 
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
Jäsenet voivat tehdä syyskokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen 15.9.2019 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Liiton hallitusvaalit *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa valitaan kaksi jäsentä hallitukseen kolmen vuoden kaudeksi. Äänestystavat ovat postiäänestys ja syyskokouspaikalla tapahtuva äänestys. Äänestysmateriaali postitetaan RA 08/2019 lehden mukana. Ulkomailla asuvat liiton jäsenet voivat saada äänestysmateriaalin postitse etukäteen ilmoittamalla siitä vaalivaliokunnan sihteerille.
Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa vaalivaliokunnaan sihteeriltä Liiton toimiston aukioloaikoina 21.9. jälkeen. Luettelossa ovat kaikki henkilöjäsenet ja kerhot, jotka hallitus on 21.9.2019 mennessä hyväksynyt liiton jäseniksi ja jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
Jos olet epävarma jäsenmaksutilanteestasi, ota yhteyttä toimistoon niin tarkistetaan asia.
 
* Vaalien ehdokasasettelu päättyy 4.10. *
Jokainen liiton jäsen voi pyytää kirjallisesti ehdokkaansa ottamista hallitusvaalien ehdokaslistalle. Ehdotukset ehdokkaiksi pyydetään toimittamaan perjantaihin 4.10. klo 14.00 mennessä liiton toimistoon vaalivaliokunnan sihteerille. Osoite on Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, PL 44, 00441 HELSINKI.
Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet. Mukana on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi.
Ehdokkaat voivat toimittaa Radioamatööri-lehteen 8/2019 valokuvan ja enintään 200 sanan pituisen vapaamuotoisen tekstin. Esittely ja kuva on toimitettava 8.10. mennessä osoitteeseen ra-lehti ät sral piste äf ii.
 
* Korjaus RA 06/19-lehden Vaalivaliokunnan tiedotteeseen *
Keskiviikkona 4.9.2019 ilmestyneen Radioamatööri-lehden (06/2019) Vaalivaliokunta tiedottaa-palstalla on virheellinen ilmaisu: “Ur valhandlingarna bör framgå kandidatens alla förnamn och tillnamn samt huruvida kandidaten ställer upp i ordförande- eller i styrelsevalet eller i vardera.” Koska vuonna 2019 ei järjestetä puheenjohtajan vaalia, ei ehdokkaankaan luonnollisesti tarvitse eritellä kumpaan näistä vaaleista osallistuu. Vaalivaliokunta pahoittelee virhettä.
I Radioamatööri-tidningen (06/2019) som utkom onsdag 4.9.2019 finns ett felaktigt uttryck i Valnämnden meddelar-spalten: “Ur valhandlingarna bör framgå kandidatens alla förnamn och tillnamn samt huruvida kandidaten ställer upp i ordförande- eller i styrelsevalet eller i vardera.” Eftersom det år 2019 inte anordnas ordförandeval behöver kandidaten naturligtvis inte ange i vilketdera valet han eller hon deltar. Valnämnden beklagar felet.
 
* Tiedote CEPT-kokouksen radioamatööriasioiden tuloksista *
CEPT (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations) sai valmiiksi kantansa Maailman Radiokonferenssin WRC19 asialistan kohtiin. Radioamatöörien kahden metrin taajuusaluetta ei enää tutkita ilmailun lisäkaistaksi. CEPT-CPG valmisteluryhmän kokouksessa valmistui muitakin radioamatöörejä kiinnostavia kohtia. Tarkempi raportti kokouksesta löytyy SRAL:n sivuilta.
 
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR-leirin Keuruun Isohiekan leirikeskuksessa 11.-13.10.2019. Ohjelmassa on muun muassa Scandinavian Activity Contestin SSB -osan workkimista sekä kontestikoulutusta. Lisäksi ohjelmassa on radioamatööriaiheisia kisailuja sekä saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Osallistumismaksu on 20 euroa sisältäen majoituksen, ruokailun ja ohjelman.
Lisätiedot ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen Liiton kotisivuilla.
Tervetuloa leirille!
 
* Avointen ovien päivä SRAL:n toimistolla 26.9. *
Suomen Radioamatööriliiton toimistolla pidetään Avointen ovien päivä torstaina 26.9.2019 klo 12.00-16.30. Ohjelmassa nokkakusoilua ja tarjolla pientä purtavaa. Toimisto sijaitsee Helsingin Lassilassa, osoitteessa Kaupinmäenpolku 9. Tervetuloa!
 
* Toimisto tiedottaa *
SRAL:n vanha palvelin poistuu käytöstä syyskuun aikana ja tämän myötä poistuvat myös vanhat jäsensivut (qsp.sral.fi/members). Uusien jäsensivujen kehittäminen on työn alla kuten tähänkin asti ja uudet jäsensivut palveluineen julkaistaan heti, kun se on mahdollista.
Jos haluat saada luettavaksesi jäsensivuilla jaossa olevaa materiaalia, kuten Radioamatööri-lehden vanhempia numeroita tai pohjoismaisia lehtiä, ota yhteyttä toimistoon.
 
Liiton toimisto on kiinni maanantaina 16.9.
Kiinteistössä, jossa toimisto sijaitsee, on viime viikkoina tehty remonttia, joka on osaltaan vaikuttanut myös toimiston aukioloaikoihin. Pahoittelemme tilannetta.
 
* Silent Key Larry E. Price W4RA *
ARRL:n ja IARU:n kunniapuheenjohtaja, Larry E. Price, W4RA, kuoli viime tiistaina 10.9.2019. Larry oli kuolemansa hetkellä 85-vuotias. Larry toimi vuosina 1973-2009 useissa eri rooleissa ARRL:ssa ja IARU:ssa, muun muassa ARRL:n hallituksen puheenjohtajana ja IARU:n puheenjohtajana. David Sumner K1ZZ toteaa muistokirjoituksessa, että ”ilman Larryn visiota, sitoutuneisuutta ja kovaa työtä ei kumpikaan, ARRL tai IARU, olisi niitä organisaatioita mitä ne ovat tänä päivänä”.
Lisätietoja ja linkki muistokirjoitukseen Liiton nettisivuilla.
 
* Silent keys *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Simo Tapani Salon OH2-5649 ja Ilkka Hyttisen OH2BCU poismeno. Kunnioitamme Simo Tapanin ja Ilkan sekä Larryn muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
 
* Esitelmätilaisuuksia Ilmatorjuntamuseolla 26.9. ja 19.10. *
Torstaina 26.9. asejärjestelmätestauspäällikkö Vesa Toivonen Patrialta kertoo Tampellan it-tykin historian. Tampellan omavalmisteinen 20 mm:n it-konetykki oli Tampellan tehteiden suojana sodan aikana. Tilaisuus alkaa klo 18.00.
Lauantaina 19.10 FT Helena Pilke esitelmöi sodanaikaisesta sensuurista ja tiedottamisesta ja FM Rasmus Paltschik aiheesta Japanin tie sotaan Venäjän kanssa. Tilaisuus alkaa klo 12.00. Tutkimieskillan syyskokous pidetään esitelmien jälkeen klo 14.00.
Osallistumismaksut tilaisuuksiin 5 euroa. Paikalla kahvio ja kirjamyyntiä. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan Heikki Marttilalle joko sähköpostilla hemar ät kolumbus piste fi tai puhelimitse 040 7741 869.
Järjestelyistä vastaavat Tutkamieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Kerhojen syysleirejä
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP:n syysleiri 14.9.
Kerhon perinteinen syysleiri on jälleen Rusutjärven Metsäpirtillä Tuusulassa.
Leirimaksu vanhaan tapaan 15 € sisältäen leirin ohjelman, keittolounaan ja kahvit. Päivän ohjelma löytyy kerhon kotisivuilta. Tervetuloa!
 
Ruskaleirillä lauantaina 21.9.2019 mielenkiintoinen ja monipuolinen ohjelma
Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC; järjestää perinteisen Ruskaleirin la 21.9.2019 Messilän tapahtumakartanossa. Ohjelma keskittyy lauantaille, mutta vieraat ovat tervetulleita viettämään koko viikonlopun Messilässä. Ohjelman aloittaa Henry, OH3BKM; kertomalla, miten suomalainen retkikunta teki viime keväänä historiaa hiihtämällä Grönlannin poikki. Yleisradion eläkkeelle oleva tekninen johtaja Jorma Laiho kertoo ”Kylmästä sodasta radioaalloilla” 1960-1970 luvuilla, jolloin Ylen mittausasemalla havaittiin usein asioita ja tapahtumia, jotka visusti salattiin suurelta yleisöltä. ”322 päivää yksin merellä – vain barnakkelit ja hamit seurana” Yksinpurjehtija Tapio, OH6UBZ/mm; yhdessä radiotiimin Hannun, OH1HAQ; ja Jarin, OH2BU; kanssa kertovat matkan huippukohdista ja vastaavat kaikkiin kysymyksiin. Leirillä on lisäksi myyntinäyttely, kirpputori, peräkärrymyynti ja arpajaiset m.fl.
Kerhon kotisivulta löydät lisätietoa sekä ”Ruskainfo_2019”-tietopaketin.
 
Radioamatöörikursseja
Perusluokan kurssi Forssassa
Hakusanoilla ”Wahren 340101” löydät tulevan radioamatöörikurssin tiedot. Kurssi pidetään Wahren -opiston puitteissa, alkaen 18. syyskuuta kello 18 Forssan yhteislyseolla. Ilmoittautuminen täytyy olla tehtynä viimeistään tiistain 17.9. aikana.
 
Lahden Radioamatöörikerho ry OH3AC
OH3AC: syksyn perusluokan radioamatöörikurssi alkaa ti 22.10.2019 klo 18:00. Kurssi kestää tiistaisin joulukuun alkuun saakka. Kurssi on avoinna kaikille kiinnostuneille, mutta löytyy myös MPK:n kalenterista. Reserviläiset saavat kurssista 3 kh-vuorokautta. Kerhon kotisivulta löytyy lisätietoja.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan WAE DX SSB.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SAC CW, ARRL EME Contest sekä BARTG 75 Sprint.
 
* Scandinavian Activity Contest 60 vuotta – SAC CW ensi viikonloppuna *
Pohjoismaat ottavat yhteen radioaalloilla 61. kerran syyskuussa sähkötyksellä ja lokakuussa puheella. Suomen Radioamatööriliitto, Contest Club Finland (CCF) ja OH DX Foundation (OHDXF) ovat yhteisesti päättäneet vauhdittaa suomalaisten asemien osallistumista erityisellä juhlavuoden palkinnolla: Viikon lomamatka Kreetalle. Palkinnon voittaja arvotaan niiden OH-radioamatöörien joukosta, jotka ovat pitäneet vähintään 100 kilpailuyhteyttä juhlavuoden 2019 SAC-kisassa joko sähkötyksellä, puheella tai molemmilla yhteensä. Osallistumispalkinnon tarkat säännöt löytyvät liiton nettisivuilta.
SAC CW pidetään ensi viikonloppuna. Tervetuloa mukaan!
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 21.9. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media