Ehdokasesittely – Mikael Nousiainen, OH3BHX

Mikael Nousiainen, OH3BHX.

Olen 35-vuotias tekniikan kandidaatti Hämeenlinnasta. Ammatiltani olen ohjelmistokehittäjä ja työskentelen yhdysvaltalaisessa startup-yrityksessä. Olen toiminut Hämeenlinnan Radioamatöörit ry OH3AA:n sihteerinä helmikuusta 2018 alkaen ja osallistunut aktiivisesti Petäys 2019-kesäleirin valmisteluihin ja toteutukseen.
Minusta tuli radioamatööri alkuvuodesta 2017, tosin ehkä hieman sattumalta, kun päädyin käymään Hämeenlinnan kerholla kyselemässä neuvoja silloiseen stratosfääripalloprojektiini. Kerholta löytyi projektiin heti apua ja kerhotapaamiset olivatkin alku radioamatööriharrastukselleni. Erilaiset tekniset kokeilut ja projektit, kuten satelliittien workkiminen tai radioamatööriaseman etäkäyttö, ovatkin olleet vahvasti harrastuksessani mukana.
Tärkeintä minusta on kuitenkin se, että yhteiset kiinnostuksen kohteet tuovat samanhenkisiä ihmisiä radioamatööriharrastuksen pariin. Olen tutustunut lyhyessä ajassa lukuisiin kokeneisiin radioamatööreihin ja huomannut kuinka monia eri puolia radioamatööriharrastuksessa on: erilaiset tavat harrastaa ovat rikkaus sekä hyvä tapa tuoda harrastustamme esille julkisuudessa monipuolisena toimintana. Ei ole olemassa tyypillistä radioamatööriä tai vain tiettyä tapaa olla radioamatööri, vaikkakin vahva tekninen osaaminen kuuluu mielestäni harrastuksemme ytimeen.
Haluaisin tuoda IT-alan osaamiseni SRAL:n ja hallituksen käyttöön. Tietotekniikan ja tietoliikenneyhteyksien yhdistäminen radioamatööritoimintaan luo merkittävästi mahdollisuuksia uusiin teknisiin ratkaisuihin ja koen, että se on olennainen tapa uudistaa harrastustamme ja tehdä siitä kiinnostava suuremmalle joukolle nuoria. Toisaalta nämä tekniikkaan liittyvät uudistukset voivat myös tukea perinteisiä radioamatööriaktiviteetteja, esimerkkinä CW-yhteyksien pitäminen etäaseman kautta! Vaikka maailma ja harrasteemme väistämättä muuttuu, on perinteitämme ja historiaamme silti mahdollista pitää huomiossa.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media