Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 42/2019, 23.11.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 23.11. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Tikkakoskelta tunnuksella OH6K.
SISÄLTÖ
* Liiton hallitusvaalit 2019 *
* Liiton syyskokous 16.11.2019 *
* Hallitus tiedottaa *
* Liiton Syyspäivät Sastamalassa *
* Glögikutsut Liiton toimistolla 12.12. *
* Radiotaajuusmääräys M4 lausunnolla *
* Maailman Radiokonferenssi WRC-19 päättyi *
* Silent key *
* Toimisto tiedottaa *
* Nuorisotiimiin blogiin toivotaan vieraskynätekstejä*
* Itsenäisyyspäivän tapahtumia *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton hallitusvaalit 2019 *
Hallitusvaalissa eniten ääniä saaneet ehdokkaat, Tiina Kela OH8BBO ja Mikael Nousiainen OH3BHX, valittiin hallitukseen kolmen vuoden toimikaudeksi (2020-2022).
Vaaleissa annettiin yhteensä 509 ääntä. Äänimäärät jakautuivat seuraavasti:

  • Tiina Kela 234 ääntä
  • Mikael Nousiainen 191 ääntä
  • Veli-Matti Pappinen 84 ääntä

Äänestyslippuja annettiin 289 kpl, joista 194 kpl oli postiääniä ja 95 kpl syyskokouspaikalla annettuja ääniä. Hylättyjä ääniä oli 0 kpl. Äänestysprosentti oli 8,5 % (vuonna 2018: 37,7 %).
Postin lakko vaikutti äänten perilletuloon. Liiton lakimiehen kanssa tehdyn tilannearvion perusteella vaalit kuitenkin järjestettiin SRAL:n sääntöjen ja vaalijärjestyksen mukaisesti.
 
* Liiton syyskokous 16.11.2019 *
Suomen Radioamatööriliitto ry:n syyskokous pidettiin Syyspäivien yhteydessä Ellivuori Resortissa, Sastamalassa, lauantaina 16.11. Kokouksessa hyväksyttiin Liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020 hallituksen esityksen mukaisesti sekä käsiteltiin muut sääntömääräiset asiat.
Hallituksen puheenjohtaja Tuomas Tauriala OH3ERV esitteli hallituksen tiedonannon koskien Heikki Tammisen OH3JF moitekanneasiassa saavutettua sovintoratkaisua. Suomen Radioamatööriliiton ja Heikki Tammisen OH3JF väliseen sovintosopimukseen perustuen kokouksessa käsiteltiin myös Heikki Tammisen OH3JF:n esitykset otsikoilla ”Periaatteet aloitteiden tekemiselle, niiden käsittelylle ja niistä jäsenistölle informoimisesta”, ”Yhdenvertaisuuden toteuttamisesta yhdistyksessä” sekä ”Pätevyystutkintajärjestelmän kehittäminen tulevaisuudessa”. Liiton hallitus antoi esityksiin omat vastineensa. Kokous päätti hylätä Heikki Tammisen OH3JF:n esitykset.
Kokouksen asialistaan kaikkine liitteineen voi tutustua liiton verkkosivuilla osoitteessa sral.info/syyskokous2019.
 
* Hallitus tiedottaa *
Syyskokouksessa liiton hallitus antoi jäsenistölle tiedonannon koskien Heikki Tammisen liittoa vastaan nostamassa moitekanneasiassa tehtyä sovintosopimusta. Valitettavasti hallituksella oli käytössään virheellistä tietoa koskien liiton oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuutta. Liitolla on yrityksen oikeusturvavakuutus, jossa on normaalia yksityishenkilön oikeusturvavakuutusta korkeampi korvaussumma. Vastaavasti omavastuuosuus on korkeampi, tarkkaan ottaen 15 % korvattavista kuluista.
Liitolle koitui moitekanneasian selvittelystä korvattavia asiamieskuluja yhteensä 13.888,00 €, joista liiton korvattavaksi jäi 15 % omavastuuosuus eli 2.083,20 €. Vakuutusyhtiö on jo tehnyt asiassa korvauspäätöksen ja kulut on korvattu liiton lakimiehelle.
Hallitus pahoittelee jäsenistölle toimitettua virheellistä tietoa.
 
* Liiton Syyspäivät Sastamalassa 16.11. *
Liiton Syyspäiviä vietettiin Sastamalan Ellivuoressa viime lauantaina 16.11.2019. Paikalla oli noin 150 vierailijaa. Ohjelmaan kuului useita esitelmiä HF-kiertopolarisaatiosta APRS:ään, Aihkiniemen kuunteluaseman rakentamiseen ja Suomi100-satelliittiin, sekä hallituksen kyselytunti, toimikuntatapaamisia ja illalla ham dinner. Paikalla oli myös kirpputori ja liiton tarvikemyynti. Kiitokset kaikille kävijöille!
Liitto kiittää myös järjestävää tahoa Tampereen Radioamatöörit ry:tä, OH3NE:ä, kaikkia vapaaehtoistoimijoita ja erityisesti tapahtumaemäntänä toiminutta Virveä, OH3VIKI.
 
* Glögikutsut Liiton toimistolla 12.12. *
Tervetuloa glögikutsuille Liiton toimistoon 12.12. klo 16-19. Tarjolla nokkakusoilua, jouluista makeaa ja mahdollisuus joululahjaostoksiin. Liiton toimisto sijaitsee osoitteessa Kaupinmäenpolku 9, 00440 Helsinki. Tervetuloa!
 
* Määräystyöryhmän tiedote radiotaajuusmääräyksen lausunnosta *
Lausuntopalvelussa lausunnolla ollut radiotaajuusmääräyksen ja luvasta vapautettujen radiolähettimien määräyksien luonnokset sulkeutuivat sunnuntaina 17.11. Lausuntoja annettiin kaiken kaikkiaan 44 kpl, joista radioamatöörejä koskevaa 23 cm:n asiaa käsitteli 24 lausuntoa. Myös SRAL antoi oman lausuntonsa. Lausuntoja tuli sekä kerhoilta että yksityishenkilöiltä. Kaikki lausunnot on luettavissa Lausuntopalvelussa. SRAL kiittää kaikkia radioamatöörien 23 cm taajuusaluetta puolustaneita lausunnonantajia. Tämä on meidän radioamatöörien yhteisöllisyyttä parhaimmillaan, jossa näytämme kykymme puhaltaa yhteiseen hiileen yhteisten tavoitteiden puolesta!
Lisätietoja SRAL-Traficom neuvottelusta ko. aiheen tiimoilta sekä linkki lausuntopalveluun löytyy SRAL:n sivuilta.
 
* Maailman Radiokonferenssi WRC-19 päättyi *
Maailman Radiokonferenssi WRC-19 päättyi perjantaina 22. marraskuuta. Konferenssin radioamatöörejä koskevana tärkeimpänä päätöksenä oli uusi 50 MHz allokaatio ITU Region 1-alueella. Tähän asti Region 1-alueella radioamatöörit työskentelivät kansallisten allokaatioiden mukaan. Päätös tehtiin yli kolmen viikon kovien neuvottelujen jälkeen, jotta Region 1:n hallintojen näkemykset voitaisiin sovittaa yhteen.
Tuloksena oli laajasti katsottuna dramaattinen parannus Region 1-alueen radioamatöörejä koskevaan kansainväliseen radio-ohjesääntöön. Suomi liittyi 50,0-50,5 MHz ensisijaisen amatööriallokaation alahuomautukseen. Muuten entinen alue 50 – 52 MHz säilyy Suomessa toissijaisin oikeuksin. Useat amatööriallokaation vastustajavaltiot vaativat suojausta palveluilleen valtioiden rajojen mukaisesti. Näihin valtioihin kuuluu myös Venäjä. Tällä on vaikutusta radioamatööritoimintaan Suomessa itärajan tuntumassa.
Asia tulee tarkentumaan myöhemmin neuvotteluissa Traficomin kanssa.
Liiton sivuilta löytyy asiasta lisätietoja sekä linkki IARU:n tiedotteeseen.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Paavo (Pasi) Hyyryläisen OH1TG poismeno. Kunnioitamme Paavon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Toimisto tiedottaa *
Toimistoon on saapunut uusia QSL-kortteja, tervetuloa noutamaan! Jos olet epävarma korttitilanteestasi, ota yhteyksiä toimistolle esimerkiksi sähköpostitse toimisto ät sral piste fi, niin tarkistetaan tilanne.
 
 
* Nuorisotiimiin blogiin toivotaan vieraskynätekstejä*
Onko sinulla nuorisoon liittyviä ajatuksia, joita haluaisit jakaa muille, tai olet nuori, joka haluaisi päästä ääneen? Voit lähettää meille Nuorisotiimiin valmiita tekstejä tai muuten ottaa yhteyttä sähköpostilla nuoriso ät sral piste fi. Nuorison blogiin voi tutustua sivuilla sral.info/nuoriso/nuorisotiimin-blogi.
 
* Itsenäisyyspäivän tapahtumia *
 
Perinneradiotapahtuma PRT29
Perinneradiotapahtuma PRT29 vietetään 6.12.2019. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40 vuotiaita veteraaniradioita ja ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa. Tarkemmat tiedot tapahtumasta Liiton nettisivuilla.
 
OI-aktiviteettipäivä
Sotilasradioamatööriasemat aktivoituvat OI-kutsumerkeillä Itsenäisyyspäivänä 6.12.2019. Muista anoa hienoa OI-awardia! Lisätietoa OI-awardista Liiton nettisivuilta.
 
Kuutosten Cup
Kuutosten kuudennen päivän cup järjestetään Itsenäisyyspäivänä. Tervetuloa mukaan! Järjestäjänä OH6AD. Lisätietoja Liiton nettisivuilla.
 
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Keski-Suomen radioamatöörit ry, OH6AD
Keski-Suomen radioamatöörit ry:n OH6AD:n pikkujoulut ja syyskokous ensi maanantaina 25.11 klo 18:00 alkaen kerholla. Tarjolla pientä purtavaa ja glögiä. Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa.
 
Puulan Radio Club
Puulan Radio Club:n pikkujouluja vietetään OH4ACD asemalla Hirvensalmella lauantaina 14.12.2019. Kerho tarjoaa pientä suolaista ja makeaa. Tervetuloa tapaamaan radiosta tuttuja kasvoja!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW CW.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz + up ja perjantaina ARRL 160 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 30.11. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Tikkakoskelta tunnuksella OH6K.
 
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko
 
 
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media