Katse horisonttiin – Nuorisotiimin vuosi 2020

Nuorisotiimin vuosi 2020 lähti käyntiin vuoden kolmannella viikolla, kun koko tiimi kokoontui tehokkaaseen kokouspäivään Espooseen. Päivän agendalla oli niin tulevan vuoden hahmotusta kuin myös viime vuoden läpikäyntiä ja palautteen antamista.
 
Vuosi 2020 tulee jatkamaan nuorisotoiminnan osalta samaa nousukautta, mitä viime vuosikin edusti. Tavoitteet ovat korkealla. Ja niin pitääkin, mikäli aikoo pitää joidenkin mukaan “kuolevan” harrastuksen hengissä. 
 
Pääsääntöisesti nuorisotiimi kokoustaa Skypen välityksellä. Näin säästytään turhalta matkustamiselta, ja pystytään pitämään hyvä kokousrutiini yllä. Vuosi sitten kuitenkin keksittiin, että vuoden alussa olisi hyvä järjestää kokousviikonloppu, jossa tiimiläiset voivat yhdessä miettiä tulevan vuoden asioita laajempina kokonaisuuksina. Samalla voidaan viettää aikaa toistemme kanssa. Näin vuodelle 2019 saatiin hyvä vauhti päälle heti vuoden alusta.
 
Tänä vuonna jatkettiin samalla linjalla. Noin kello 10:30 asialistan läpi puurtaminen alkoi. Ensimmäisenä ohjelmassa oli edellisen vuoden palautteen anto; Mitä jäi mieleen? Mitä tehdä paremmin? Missä onnistuttiin? Kaikki tärkeitä kysymyksiä, joita nyt pääsi kaikessa rauhassa purkamaan läpi. Jos jokin asia tehtiin liian löyhästi, tai muuten vaan ohi suunnitelmasta, niin tänä vuonna on varaa parantaa.
 
Edellisen vuoden läpikäynnin jälkeen sujuva jatkumo syntyy, kun ruvetaan miettimään tulevaa vuotta. Asioiden kirjoittaminen aikajanalle auttaa yllättävän paljon hahmottamaan, että mitä kaikkea on hoidettavissa. Samalla ei iske pakokauhu, kunhan pitää aikataulusta kiinni.
 

Nuorisotiimin aikataulu vuodelle 2020.

 
Tänä vuonna tekeminen ei aivan heti lopukaan! Armotonta työsarkaa helpottamassa on työnjako. Jokaisella tiimiläisellä on omat osaamisalueensa, joihin tekeminen painottuu. Tällöin sekä työ että tekijä kiittää. Paras työn tulos syntyy, kun työn tekijä on itse motivoitunut tekemään asian. 
 
Mitä tänä vuonna sitten tapahtuu? Vastaus kuuluu: lähes samat asiat mitä viime vuonnakin, mutta kovemmalla panostuksella ja yksityiskohtien tarkemmalla viilauksella. Perinteiset leirit; Polar ja Workkimisviikonloppu järjestetään tänäkin vuonna. Mutta missä? Entä mitä uutta toimintaa tänä vuonna on tulossa? Nuorisopalstan kirjoittamista kuitenkin jatketaan, ja kansainvälisiin toimiin panostetaan entistäkin enemmän. 
 
Työntäyteinen vuosi siis tulossa! Nuorisotiimiä pääset tapaamaan liiton tapahtumissa, kuten kevät- ja syyspäivillä sekä kesäleirillä. Meidät tunnistat limenvihreistä huppareista ja iloisesta olemuksesta. Yhteyttä voit ottaa Ota yhteyttä -lomakkeella. Ideat ja uudet tuulet ovat aina tervetulleita. Nähdään siis tapahtumissa, ja pidetään yllä hyvää “ham spirittiä” myös uuden sukupolven radioamatöörien keskuudessa!

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media