Vuonna 2019 tallennettua historiaa


LAHJOITUKSET

 • Timo Ekko OH1SM lahjoitti vuonna 2014 Teljän Radioamatööreille pitämänsä PowerPoint-esitelmän ”Lenna
  Suomisen OH1NL kuuyhteydestä” sekä esitelmään liittyviä kuvia.
 • Marko Saloranta OH2LGW välitti Paavo Kotilaiselta, OH2SN, saatuja kirjeitä. P Kotilainen teki aikoinaan Vili Aution (OH2OP) kanssa kyseiset muistelmat ja Paavo toivoi niiden löytävän paikkansa arkistosta.
 • Reino Janhunen OH2HK on toimittanut arkistoon saamiaan valokuvia ja dokumentteja.
 • Kari Pentti OH1UH on lahjoittanut kopion Turun Sanomissa 18.6.1968 olleesta artikkelista ”Tapahtui Huippuvuorilla”. Artikkelissa lentokapteeni Gunnar Lihr muistelee Umberto Nobilen tutkimusretken pelastamisesta vuonna 1928.
 • Juhani Ahvenainen OH5YU lahjoitti arkistoon edesmenneen Antti Ukkosen OH5NL, SRAL:n jäsentodisteen (n:o 130) sekä Ukkoselle 24.11.1930 Kulkulaitoksen ja yleisten töiden ministeriön myöntämän luvan ”käyttää radiolähetys- ja vastaanottolaitteita kokeilutarkoituksiin”.

QSL-KORTTEJA

 • OH3VV, Vilho Virtanen, lahjoitti vaimonsa Irmelin, OH3TJ, qsl-kortteja
 • Järvenpään Radioamatöörikerho ry OH2AP lahjoitti edesmenneen jäsenensä Arvi Päiviön, OH2CL,
  kortteja
 • Lahden Radioamatöörikerho ry OH3AC lahjoitti Erkki Granath (ent. Kaskenpää) OH5RH ja Lasse
  Liimataisen OH5QD kortteja

KYSELYT

 • Jussi Harola kysyi olisiko Liiton arkistossa Lauri Norovuon, OH2NF, tietoja. Lähinnä J Harolaa kiinnosti Norovuon työhistoria. Arkistosta löytyneet – työhistoriasta ei löytynyt mitään – vähäiset tiedot on toimitettu hänelle.
 • Harri Mustonen kysyi löytyisikö SRAL:n arkistosta kuvaa (erityisesti nuorempana) Arvi Hauvosesta, OH3PP.
  Harri Mustonen on kirjoittamassa elämäkertaa ilmavoimien kenraalimajuri Gustaf Magnussonista, joka teki Arvi Hauvosen kanssa sotavuosina yhteistyötä. Arkistosta ei löytynyt A Hauvosesta kysytyn laista kuvaa, mutta hänelle lähetettiin kuva A Hauvosesta, jossa Hauvonen on vanhempi.
 • Järvenpään Radioamatöörit ry OH2AP päivitti historiikkiaan ja Keijo Loisti OH2BOZ kysyi, löytyisikö SRAL:n arkistosta qsl-kortteja: OH2NX Paul Mether / Meisalo, OH2BEY Esko Huuhka, OH2PS Kaarlo Heikkilä, OH2PW Veikko Kannukane, OH2PC Hans Blenner, OH2BDO Juhani Pelkonen, OH2MG Allan Inha, OH2PY Aulis Manninen sekä OH2XB Juhani Markus.
 • Petri Kuljuntausta (tutkija, säveltäjä-äänitaiteilija) oli kirjoittamassa tutkimusartikkelia suomalaisesta DIY (tee-se-itse) –soitinrakennuskulttuurista ja kyseli löytyisikö tietoja Erkki Kurenniemestä, joka oli yksi tunnetuimmista suomalaisista elektronisoittimien rakentajista (Erkki olisi ollut radioamatööri 1950-luvulla). Petri Kuljuntausta kysyi myöskin tietoja Erkki Kurenniemen isästä Taunosta. Arkistosta löytynyt tieto Erkistä lähetettiin hänelle, Erkin isästä ei valitettavasti tietoja ollut.
 • Martti Laine OH2BH kysyi kuvia / artikkelia ensimmäisestä Märketille tehdystä peditiosta. Löydetyt tiedot lähetettiin hänelle (RA-lehti artikkeli + muutama kuva).
 • Reino Janhunen OH2HK kyseli löytyisikö arkistosta valokuvia Radiotiedustelun varikkokomppaniassa toimineista radioamatööreistä.
 • Johanna Suneson kyseli tietoja isoisästään K S Sainiosta OH2NM, hänen edesmennyt isänsä oli kertonut Sainiosta jonkun verran, lisäksi hän oli etsinyt tietoja Internetistä. Liiton arkistosta ei löytynyt vastauksia hänen esittämiinsä kysymyksiin.
Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media