Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 4/2020, 25.1.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 25.1. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous 18.4. Espoossa *
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
* Jäsenten esitykset tunnuspalkintojen saajiksi *
* Nuorten NOTA-leiri Norjassa ja BOTA Serbiassa huhtikuussa *
* Nuorten YOTA-leiri Kroatiassa elokuussa *
* Historiatoimikunta tiedottaa *
* Silent key *
* Toimisto tiedottaa *
* Ilmatorjuntamuseon esitelmiä ja tapahtumia keväällä 2020 *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous 18.4. Espoossa *
Kevätpäivät ja liiton kevätkokous järjestetään Espoon Otaniemessä 18.4.2020. Kevätpäivien järjestelystä vastaa Polyteknikkojen radiokerho ry, OH2TI. Tapahtumasta tiedotetaan lisää myöhemmin. Tervetuloa!
 
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
Jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset pyydetään toimitettavan perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle viimeistään kaksi kuukautta ennen kevätkokousta eli 18.2.2020 klo 16.00 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL ry, Hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Jäsenten esitykset tunnuspalkintojen saajiksi *
Liiton kevätkokouksessa jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle 9.3.2020 mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral.fi tai SRAL ry, Hallitus, PL 44, 00441 HKI.
 
* Hallituksen kevään 2020 kyselytunnit *
Hallituksen kyselytunnit pidetään pääsääntöisesti aina kuun ensimmäisenä lauantaina HF:llä klo 14.00 sekä FinDMR-verkossa klo 14.30. Seuraavat kyselytunnit pidetään 1.2., 7.3., 2.5., ja 6.6. Huhtikuun kyselytunti pidetään Kevätpäivillä 18.4. ja heinäkuun kyselytunti kesäleirillä 18.7. Elokuussa ei pidetä kyselytuntia.
 
* Nuorten NOTA-leiri Norjassa ja BOTA Serbiassa huhtikuussa *
Nuorten radioamatöörileiri Nordics On The Air eli NOTA järjestetään tänä vuonna Norjassa 10.-13.4.2020. Leiripaikka on Oslon lähellä sijaitsevalla saarella. Ohjelma on keskittynyt radioamatööritoiminnan ympärille sisältäen mm. harrastuksen esittelemistä tulokkaille, yhteyksiä pitoa LA1YOTA asemalta ja vaativampia harjoituksia kokeneemmille amatööreille.
NOTA on leiri nuorilta nuorille ja etusijalla ovat alle 26-vuotiaat osallistujat. Jos kyseessä on ensimmäinen NOTA-tai YOTA-leirisi, niin sinua kannustamme erityisesti hakemaan! Radioamatöörin pätevyyttä ei ole pakko olla. Osallistumismaksu on 20 euroa ja se sisältää ruuat ja majoituksen. SRAL tukee osallistujia matkakustannuksissa.
Hakeminen tapahtuu oman IARU-jäsenliittosi eli Suomessa SRAL:n kautta. Hakemuksia hyväksytään 9.2.2020 asti. Paikkoja on rajoitetusti, joten hae pian. Hakeminen tapahtuu ottamalla yhteyttä Nuorisotiimiin sähköpostitse nuoriso ät sral piste fi. Huom. Jos hakija ei vielä kuulu liittoon, jäsenyyttä voi hakea samalla.
Lisätietoja NOTA-leiristä liiton nettisivuilta.
Jos NOTA:n ajankohta on tänä vuonna huono, on keväällä myös toinen mahdollisuus hakea kansainväliselle nuorisoleirille. Serbiassa lähellä Belgradia järjestetään Balkanin alueellinen leiri, BOTA, 3.-6.4.2020. Ilmoittautuminen samoin Nuorisotiimin kautta.
Lisätiedot BOTA-leiristä liiton nettisivuilla.
 
* Nuorten YOTA-leiri Kroatiassa elokuussa *
Tänä vuonna Youngsters On The Air-leiri järjestetään Karlovacin kaupungissa Kroatiassa 8.-15.8.2020. Leirin teemana on ”Train The Trainer”. Viikkoon mahtuu mm. vierailu 9A1A-asemalla, elektroniikkarakentelua sekä vierailut pääkaupunkiin ja rannikolle. Suomen tiimiin mahtuu 2-3 sellaista 15-25-vuotiasta SRAL:n nuorisojäsentä, jotka eivät ole olleet YOTA-leirillä aikaisemmin. Radioamatööritutkinto ei ole välttämätön. Ilmoita kiinnostuksestasi Katille OH2FKX omakutsuosoitteeseen.
Lisätietoja YOTA-leiristä liiton nettisivuilla.
Tervetuloa mukaan leireille!
 
* Historiatoimikunta tiedottaa *
Historiatoimikunnan kokoama lista vuonna 2019 saaduista lahjoituksista, tehdyistä kyselyistä ja muusta tallennetusta radioamatöörihistoriasta on luettavissa liiton nettisivuilla.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut radioamatööriveljemme Jukka Rämän OH7JHI poismeno. Kunnioitamme Jukan muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
 
* Toimisto tiedottaa *
 
Yhteystietomuutokset
Olethan muistanut ilmoittaa käytössä olevan sähköpostiosoitteesi jäsenrekisteriin? Sähköpostiosoitteen sekä muut yhteystietojen muutokset ilmoitat kätevimmin sähköpostitse, toimisto ät sral.fi tai puhelimitse 09 562 5973. Kiitos!
 
Jäsenmaksut vuodelle 2020
Jäsenmaksut lähetetään helmikuun alkupuolella.
 
Toimiston aukioloajat muuttuivat
Toimiston aukioloajat ovat tiistaisin ja torstaisin klo 12-16, keskiviikkoisin klo 12-18 ja perjantaisin klo 12-14. Aikataulumuutoksilla pyritään palvelemaan joustavammin myös virka-aikojen ulkopuolella asioivia jäseniä. Toimiston kanssa voi myös etukäteen sopia käyntiajan esimerkiksi aamupäivään.
 
* Ilmatorjuntamuseon esitelmiä ja tapahtumia keväällä 2020 *
Ilmatorjuntamuseon kevään toinen esitelmä on keskiviikkona 19.2., jolloin Juhani Vakkuri esitelmöi aiheesta ”Talvisota, miten Suomi siitä selviytyi ja mitkä tekijät vaikuttivat rauhan solmimiseen”. Torstaina 12.3. Ove Enqvist puolestaan esitelmöi teemalla ”Suomen rautatietykistö, unohdettu osa rannikkopuolustusta”. Kummatkin esitelmät alkavat klo 18.00.
Sunnuntaina 23.2. vietetään Klaavolantien laskiaista yhteistyössä Tuusula-seuran kanssa. Lauantaina 18.4. pidetään Ohjuspäivä, IT-ohjusmiesten perinnetapaaminen ja seminaari. Torstaina 23.4. kaikki ovat tervetulleita museon kevättalkoisiin. Lauantaina 16.5. vietetään Radiopäivää.
Esitelmiin, Ohjuspäivään ja Radiopäivään osallistumismaksu 5 euroa.
Lisätietoa Ilmatorjuntamuseon kotisivuilta: ilmatorjuntamuseo.fi. Tervetuloa!
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH5KYMI
Kouvolan radiokerho OH5AG on hakenut käyttöönsä erikoiskutsun OH5KYMI, joka on käytössä 31.12.2020 saakka. Kutsun valvojana toimii Jussi, OH5O. Kutsulla kerho juhlistaa KymiRing-radalla ensi kesänä järjestettäviä moottoriurheilutapahtumia. Kutsu on kerhon kaikkien jäsenten käytettävissä. Lisätiedot Jussilta, OH5O, omakutsu toimii.
 
Radioamatöörikursseja
 
Teljän Radioamatöörit ry OH1AF
Teljän Radioamatöörit ry OH1AF järjestää perusluokan tutkintoon tähtäävän kurssin Porin kaupungin Toejoen koululla 26.2. alkaen. Kurssilaisista riippuen kurssi pidetään 1–2 kertaa viikossa. Kurssipaikka mahdollistaa kurssipäivien sijoittamisen tarvittaessa eri viikonpäiville.
Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset sähköpostilla hammpk ät fyl piste fi.
 
Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE
Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE järjestää radioamatööritutkintoon tähtäävän kurssin neljänä viikonloppuna maaliskuussa 2020. Tavoitteena on perusluokan tutkinto eli kirjallinen moduuli K ja tekniikkamoduuli T1. Kurssin hinta on 10 €. Kurssi alkaa lauantaina 7.3.2020. Lisätietoa ja kurssin ohjelma löytyy OH3NE:n kotisivulta.
Jos olet kiinnostunut tulemaan kurssille, ota yhteyttä hallitus ät oh3ne piste fi 28.2. mennessä.
 
Vuosikokouksia
 
Teljän radioamatöörit ry:n OH1AF/OH1AB/OH1F
Teljän radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään ke 29.1.2020 klo 19.00 kerholla (Vanha Raumantie 705, 28660 PORI). Esillä sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
 
Iisalmen Radiokerho Ry:n OH7AI
Iisalmen Radiokerho Ry:n OH7AI:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 2.2.2020 klo 14.00, Kauko Rönkön OH7SQ:n luona osoitteessa: Jämperintie 83, 74300 SONKAJÄRVI.
 
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry OH3AA
Hämeenlinnan Radioamatöörit ry OH3AA:n vuosikokous pidetään kerhotalolla maanantaina 10.2. klo 18:00. Kerhotalon osoite on Hakapellontie 95, 13430 Hämeenlinna. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ 160 m CW, REF CW, UBA DX SSB ja BARTG RTTY Sprint.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz + up.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa ja Mexico RTTY Int.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 1.2. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media