Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 8/2020, 22.2.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 8/2020, 22.2.2020
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 22.2. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous 18.4. Espoossa *
* Jäsenten esitykset tunnuspalkintojen saajiksi *
* SRAL:n strategia 2020-2025 kommentoitavaksi *
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
* Vipuseen toivotaan kirjoituksia *
* Radioamatööritoiminnan esittelytapahtuma 25.2. toimistolla *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent key *
* DX ja Contest Meeting 16.5.2020 *
* Ilmatorjuntamuseon ja Tutkamieskillan tulevia tapahtumia *
* Viestiliikenneharjoitus 27.–28.3.2020 *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous 18.4. Espoossa *
Polyteknikkojen Radiokerho ry OH2TI on saanut kunnian toivottaa kaikki tervetulleeksi SRAL:n Kevätpäiville Espoon Otaniemeen lauantaina 18.4.2020. Tapahtuman yhteydessä järjestetään liiton kevätkokous. Ohjelmasta, paikalle saapumisesta, ynnä muista käytännön asioista tiedotetaan lisää lähempänä. Ajantasaisin tieto löytyy aina osoitteesta: prk.ayy.fi/kevatpaivat. Lisätietoja myös liiton nettisivuilla. Lämpimästi tervetuloa!
 
* Jäsenten esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi *
Liiton kevätkokouksessa jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle 9.3.2020 mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral.fi tai SRAL ry, Hallitus, PL 44, 00441 HKI.
 
* SRAL:n strategia 2020-2025 kommentoitavaksi *
Miltä näyttää radioamatööritoiminta ja SRAL tulevaisuudessa? Mitä meidän pitää tehdä, jotta saamme uusia harrastajia mukaan toimintaan? Miten voimme tukea kerhoja tulevien amatöörien kouluttamisessa? SRAL:n hallitus päätti viime keväänä asettaa toimikunnan selvittämään muun muassa näitä kysymyksiä.
Toimikunnan esitys ”Suomen Radioamatööriliitto ry:n strategiset tavoitteet 2020–2025” on nyt julkaistu. Strategiaan voi tutustua liiton nettisivuilla. Asiakirja on luettavissa sekä suomeksi että ruotsiksi.
Toivomme seuraavaksi kommentteja ja kannanottoja jäsenistöltä, jäsenkerhoilta, toimikunnilta ja toimihenkilöiltä. Ne voi lähettää osoitteeseen toimisto ät sral piste fi 31.3.2020 mennessä. Liiton strategiadokumenttia käsitellään kevätkokouksessa huhtikuussa.
 
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
Jäsenmaksulaskutus siirretään tänä vuonna liiton käyttämään sähköiseen taloushallintojärjestelmään. Tämä tulee mahdollistamaan myös e-laskutuksen. Kaikki laskut lähetetään tänä vuonna kuitenkin vielä postikantona. Laskut lähetetään ensi viikon aikana.
 
* Vipuseen toivotaan kirjoituksia *
RA-lehden sisällön kehittämistä varten lehteen avataan uusi palsta nimeltään DX-palsta. DX-palstalle kootaan lyhyitä vanhan mallin mukaisia raportteja, kuten kuka on mitäkin workkinut. Lehteen toivotaan lisää kirjoituksia myös Lukijan postia- ja Kerhouutisia-palstoille. Lukijan postia-palstalle toivotaan lyhyitä harrasteeseen liittyviä kannanottoja. Palstalle voi hyvin lähettää myös valokuvia. Kerhouutisia-palstalle toivotaan kerhoilta lyhyitä esittelyjä tapahtumista tai kerhoesittelyjä. Ajankohtaisia tiedotteita voi myös hyvin lähettää. Samoin kuvia otetaan mielellään vastaan.
Yhteydenotot sähköpostilla ra-lehti ät sral.fi.
Vuoden ensimmäinen Radioamatööri-lehti ilmestyy 24.2.
 
* Radioamatööritoiminnan esittelytapahtuma 25.2. toimistolla *
Liiton toimistolla pidetään radioamatööritoiminnan esittelytapahtuma harrastuksesta kiinnostuneille tiistaina 25.2. klo 17.00-19.00. Vinkkaa tapahtumasta kaverille!
Lisätietoja Dimiltä, oh2dd ät sral piste fi tai toimistolta, puh. 09 562 5973 ja toimisto ät sral piste fi.
 
* Toimisto tiedottaa *
Toimistolle on saapunut QSL-kortteja. Tervetuloa noutamaan!
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut radioamatööriveljemme Kalevi Hautaniemen OH3FG poismeno. Kunnioitamme Kalevin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* DX ja Contest Meeting 16.5.2020 *
CCF ja OHDXF järjestävät 22. vuotuisen DX ja Contest Meetingin Tampereella Holiday Club Tampereen Kylpylässä 16.5.2020. Varauslinkki on nyt aktivoitu ja tarkempia tietoja saat sivuilta www.ohdxf.fi tai contestclubfinland.com sivuilta. Valitettavasti aikapulan takia kyseinen sivu on vain englanniksi, mutta siihen tulee lähipäivinä myös suomenkielinen teksti.
Varaa osallistumisesi jo nyt. Kokouspaikkoja on vain n. 85 henkilölle. Tervetuloa!
 
* Ilmatorjuntamuseon ja Tutkamieskillan tulevia tapahtumia *
Lauantaina 7.3. klo 13.00 Museo Militariassa Hämeenlinnassa esitelmätilaisuus teemalla ”Tutkatekniikkaa maalla, merellä ja ilmassa”. Tkl Risto Korhonen puhuu vastatykistötutkan toiminnasta, majuri Juuso Welin tutkan käytöstä tykistössä ja kapteeri Oskari Niemi Cymberline-tutkasta. Tilaisuus on kaikille avoin, pääsymaksu 6 euroa. Ilmoittautuminen Tutkamieskillan sihteerille 1.3. mennessä sähköpostilla jukka piste kaleva ät elisanet piste fi tai puh. 040 9616111.
Kalenteriin on jo hyvä laittaa myös seuraavat päivät: Sotilasradiopäivä Kouvolassa 25.4., Ilmatorjuntamuseon Radiopäivä 16.5. teemalla ”Radio sodassa ja harrasteessa” sekä Petäjäveden puhelin-ja radiomuseon Rompepäivä 23.5.
 
* Viestiliikenneharjoitus 27.–28.3.2020 *
Pohjois-Karjalan radiokerho järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 27.-28.3.2020 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään P-K:n radiokerhon ja Ylä-Karjalan radioamatöörien rakentamassa maakunnan kattavassa sanoma- ja puhevaraverkoissa (toiminnassa 24/7) sekä HF- ja VHF-taajuuksilla (puhe ja data) eri puolille Suomea. Jos tulet johtoasemalle Liperiin, sinulle opetetaan Winlink-ohjelmien asennus ja käyttö.
Ilmoittautuminen harjoitukseen MPK:n nettisivujen kautta 28.2.2020 mennessä.
Viestiliikenneperusteet ja tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen harjoitusta ja viimeiset päivitykset tarvittaessa harjoitusta edeltävänä iltana.
Voit ilmoittautua myös etäasemaksi (ei kurssimaksua). Etäasemana voit toimia ilman MPK:n kurssille ilmoittautumista. Tällöin olet mukana harjoituksessa yksityishenkilönä etkä ole esim. MPK:n vakuutusturvan alainen. Ilmoittautumiset Tommille (tommi.holopainen(at)gmail.com) 28.2.2020 mennessä (nimi, tunnus, osallistumispaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).
Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta (OH7JJT). Tervetuloa harjoitukseen!
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Radioamatöörikursseja
 
Teljän Radioamatöörit ry OH1AF
Teljän Radioamatöörit ry OH1AF järjestää perusluokan tutkintoon tähtäävän kurssin Porin kaupungin Toejoen koululla 26.2. alkaen. Kurssilaisista riippuen kurssi pidetään 1–2 kertaa viikossa. Kurssipaikka mahdollistaa kurssipäivien sijoittamisen tarvittaessa eri viikonpäiville.
Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset sähköpostilla hammpk ät fyl piste fi.
 
Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE
Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE järjestää radioamatööritutkintoon tähtäävän kurssin neljänä viikonloppuna maaliskuussa 2020. Tavoitteena on perusluokan tutkinto eli kirjallinen moduuli K ja tekniikkamoduuli T1. Kurssin hinta on 10 €. Kurssi alkaa lauantaina 7.3.2020. Lisätietoa ja kurssin ohjelma löytyy OH3NE:n kotisivulta.
Jos olet kiinnostunut tulemaan kurssille, ota yhteyttä hallitus ät oh3ne piste fi 28.2. mennessä.
 
Keski-Suomen Radioamatöörit ry OH6AD
Keski-Suomen Radioamatöörit ry OH6AD järjestää perusluokan tutkintoon tähtäävän kurssin alkaen torstaina 12.3. Keski-Suomen Radioamatöörit ry:n kerhotiloissa Monitoimitalolla Jyväskylässä. Kurssi jatkuu kevään aikana yhteensä 6 kertaa. Kurssin hinta on 25€ sisältää koulutusmateriaalin.
Ilmoittautumiset ja lisätietoja OH6AD:n kotisivuilta.
 
Turun Radioamatöörit ry OH1AA, OH1AU, OH1T
Turun Radioamatöörit ry kurssi järjestetään 3.4.2020 alkaen Sommelon kerhotiloissa. Kurssi-illat ovat keskiviikkoisin klo 18.00- 20.00. Kurssilla on 11 opetuskertaa. Kurssin hinta on 50 € ja se sisältää kurssimateriaalit. Alle 18-vuotiaiden kurssihinta on 20€.
Ilmoittautumiset ja lisäinfoa Jounilta oh1co ät oh1aa piste net, puh 040 7710 420. Tervetuloa mukaan!
 
Vuosikokouksia
 
Lohjan Radioamatöörit ry OH2AAB
Lohjan Radioamatöörit ry OH2AAB:n vuosikokous pidetään kerhotalolla maanantaina 24.2. klo 18:30. Osoite on Kastmäentie 1, 08700 Lohja. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
 
Kemin yhdeksiköt ry OH9AA
Kemin yhdeksikköjen vuosikokous pidetään kerhohuoneella osoitteessa Valtakatu 27-29, B-rappu, tiistaina 25.2. klo 18 alkaen. Kokoontuminen B-rapun eteen. Tervetuloa!
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP
OH2AP:n vuosikokous pidetään tutussa paikassa Ollin, OH2OW, luona osoitteessa Torpantie 7, Järvenpää, torstaina 27.2.2020 klo 18. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat. Lisäksi keskustellaan DMR-(hybridi)toistimesta sekä kerhotila-asiasta. Paikalla myös minikirppis, josta voi löytyä jotain mukavaa mukaan! Tervetuloa! Kahvitarjoilu.
 
Kahdeksikkojen kerho ry
Kahdeksikkojen kerho ry:n vuosikokous pidetään tiistaina 3.3.2020 kerhotiloissa Hiukkavaarassa klo 18. Tervetuloa!
 
Kakkosten Kerho, OH2AA
Kerhon vuosikokous kerholla, Kiertotähdentie 6, 00740 Helsinki, ti 24.3 klo 18:00 alkaen. Käsitellään kaikki kerhon säännöissä §11 mainitut vuosikokousasiat. Tervetuloa!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ 160 m SSB, REF SSB ja UBA DX CW.
Ensi viikolla kilpaillaan laskiaistiistaina NAC 2,3 GHz +up.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 29.2. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media