Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 10/2020, 7.3.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 10/2020, 7.3.2020
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 7.3. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous 18.4. Espoossa *
* Jäsenten esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi *
* Hallituksen kyselytunti 7.3. *
* SRAL:n strategia 2020-2025 kommentoitavaksi *
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
* Traficomin tiedote 23cm erikoislupien hakemisesta luettavissa liiton nettisivuilla *
* Silent key *
* Toimisto tiedottaa *
* Naistenpäivän kilpailu käydään sunnuntaina 8.3. *
* DX ja Contest Meeting 16.5. *
* Ilmatorjuntamuseon ja Tutkamieskillan tulevia tapahtumia *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous 18.4. Espoossa *
Kevätpäivät ja liiton kevätkokous järjestetään Espoon Otaniemessä osoitteessa Maarintie 8 (Tuas-talo) lauantaina 18.4.2020. Kevätpäivät alkavat klo 09:00. Kevätkokoukseen rekisteröityminen aukeaa klo 15 ja itse kokous alkaa klo 16. Liiton hallituksen kyselytunti järjestetään klo 13.
Kevätpäivien sisäänpääsymaksu on 13 e/henkilö, 20 e/pariskunta ja alaikäisille ilmainen. Lounastarjoilusta ja HAM-dinnerista julkaistaan tarkemmat tiedot myöhemmin. Lounas tulee kuitenkin kustantamaan maksimissaan n. 10 e per ruokailija.
Kevätpäivien ohjelmassa on muun muassa esitelmiä, kirpputori ja arpajaiset. Kirpputoripöytiä voi varata paikan päällä, tai etukäteen sähköpostilla: oh2ehk ät sral piste fi.
Koska hyviä esitelmiä ei voi koskaan olla liikaa, kokeilemme avointa esitelmähakua. Jos sinulla on tärkeää tai etenkin mielenkiintoista kerrottavaa kanssaradisteille, laita sähköpostia oh2ehk ät sral piste fi.
Ajantasaisin tieto tapahtumasta löytyy aina osoitteesta prk.ayy.fi/kevatpaivat.
Yhteydenotot tapahtumaan liittyen Oskari Lahdelle, OH2EHK, omakutsu kulkee.
Lämpimästi tervetuloa!
 
* Jäsenten esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi *
Liiton kevätkokouksessa jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle ensi maanantaihin 9.3. mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan toimistolle os. Kaupinmäenpolku 9, 00440 Helsinki.
 
* Hallituksen kyselytunti 7.3. *
Seuraava hallituksen kyselytunti pidetään lauantaina 7.3.2020. Kyselytunti pidetään HF:llä taajuudella 3685 kHz klo 14.00 sekä FinDMR-verkossa, puheryhmä 244, klo 14.30. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!
 
* SRAL:n strategia 2020-2025 kommentoitavaksi *
Miltä näyttää radioamatööritoiminta ja SRAL tulevaisuudessa? Mitä meidän pitää tehdä, jotta saamme uusia harrastajia mukaan toimintaan? Miten voimme tukea kerhoja tulevien amatöörien kouluttamisessa? SRAL:n hallitus päätti viime keväänä asettaa toimikunnan selvittämään muun muassa näitä kysymyksiä.
Toimikunnan esitys ”Suomen Radioamatööriliitto ry:n strategiset tavoitteet 2020–2025” on nyt julkaistu. Strategiaan voi tutustua liiton nettisivuilla. Asiakirja on luettavissa sekä suomeksi että ruotsiksi.
Toivomme seuraavaksi kommentteja ja kannanottoja jäsenistöltä, jäsenkerhoilta, toimikunnilta ja toimihenkilöiltä. Ne voi lähettää osoitteeseen toimisto ät sral piste fi 31.3. mennessä. Liiton strategiadokumenttia käsitellään kevätkokouksessa huhtikuussa.
 
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
Jäsenmaksulaskutus siirretään tänä vuonna liiton käyttämään sähköiseen taloushallintojärjestelmään. Liitosta riippumattomista palveluntarjoajan teknisistä ongelmista johtuen on laskujen lähettäminen viivästynyt ja poikkeaa ennakkoon tiedotetusta. Kaikki laskut lähetetään tänä vuonna postikantona.
Jäsenmaksulaskutuksen siirto tulee mahdollistamaan myös e-laskutuksen seuraavan vuoden laskuille. Kun tulette maksamaan verkkopankissa tätä kuluvan vuoden jäsenmaksua, voitte samalla valita tuleville vuosille laskujen vastaanottotavaksi kuluttajaverkkolaskun, eli e-laskun. Pankkikohtaiset ohjeet löytyvät omasta verkkopankistanne.
Lisätietoja e-laskun käyttöönotossa ja muissa laskutukseen liittyvissä asioissa voi tarvittaessa kysyä liiton toimistolta.
 
* Traficomin tiedote 23cm erikoislupien hakemisesta luettavissa liiton nettisivuilla *
Taajuusaluetta 1240-1300 MHz on saanut tähän asti käyttää radioamatööriluvalla. 1.4.2020 tilanne muuttuu ja taajuusalueen käyttö vaatii erillisen hakemuksen ja radioluvan kaikille radioamatöörilähettimille. Liiton sivuilla on julkaistu asiasta Traficomin tiedote.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut radioamatööriveljemme Olavi Lehden OH2BBR poismeno. Kunnioitamme Olavin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Naistenpäivän kilpailu käydään sunnuntaina 8.3. *
Ensi sunnuntaina 8.3. kilpaillaan Naistenpäivän kilpailu. Aamukilpailu on kello 0800–1000 UTC ja iltakilpailu kello 1600–1800 UTC. Aamun ja illan kilpailut ovat erillisiä kilpailuja. Kummassakin kilpailussa on tunnin mittaiset jaksot.
Naistenpäivän kilpailussa saa workkia kaikilla HF-bandeilla. Modeina ovat CW ja SSB. Kilpailusanoma on RS(T), YL tai OM sekä operaattorin nimi. OM-amatöörit saavat workkia myös toisiaan.
Kilpailun säännöt löytyvät liiton verkkosivuilta. Tervetuloa mukaan!
 
* DX ja Contest Meeting 16.5.2020 *
CCF ja OHDXF järjestävät 22. vuotuisen DX ja Contest Meetingin Tampereella Holiday Club Tampereen Kylpylässä 16.5.2020. Kokousmaksu 75 euroa sisältää kokousvuokran, lounaan ja iltapäiväkahvin. Kokouksen alustava ohjelma löytyy nyt nettisivuilta. Yöpyjille on varattu huonekiintiö erikoishinnoin. Varaa osallistumisesi jo nyt. Kokouspaikkoja on vain n. 85 henkilölle.
Tarkempia tietoja saat sivuilta ohdxf.fi tai contestclubfinland.com. Tervetuloa!
 
* Ilmatorjuntamuseon ja Tutkamieskillan tulevia tapahtumia *
Lauantaina 7.3. klo 13.00 Museo Militariassa Hämeenlinnassa esitelmätilaisuus teemalla ”Tutkatekniikkaa maalla, merellä ja ilmassa”. Tilaisuus on kaikille avoin, pääsymaksu 6 euroa. Ilmoittautuminen Tutkamieskillan sihteerille sähköpostilla jukka piste kaleva ät elisanet piste fi tai puh. 040 9616111.
Torstaina 12.3. Ilmatorjuntamuseon kuukausiesitelmässä Ove Enqvist esitelmöi aiheesta ”Suomen rautatietykistö, unohdettu osa rannikkopuolustusta”.
Kalenteriin on jo hyvä laittaa myös seuraavat päivät: Sotilasradiopäivä Kouvolassa 25.4., Ilmatorjuntamuseon Radiopäivä 16.5. teemalla ”Radio sodassa ja harrasteessa” sekä Petäjäveden puhelin-ja radiomuseon Rompepäivä 23.5.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Radioamatöörikursseja
 
Keski-Suomen Radioamatöörit ry OH6AD
Keski-Suomen Radioamatöörit ry OH6AD järjestää perusluokan tutkintoon tähtäävän kurssin alkaen torstaina 12.3. Keski-Suomen Radioamatöörit ry:n kerhotiloissa Monitoimitalolla Jyväskylässä. Kurssi jatkuu kevään aikana yhteensä 6 kertaa. Kurssin hinta on 25€ sisältää koulutusmateriaalin.
Ilmoittautumiset ja lisätietoja OH6AD:n kotisivuilta.
 
 
Vuosikokouksia
 
Pieksämäen Radioamatöörit ry OH4AB/OG4W
Pieksämäen Radioamatöörit ry OH4AB/OG4W vuosikokous 8.3. klo 18 kerholla (Uhomaen maja). Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kerhon remote-aseman info/demo kokouksen jälkeen.
 
Riihimäen Kolmoset ry OH3AD
Riihimäen Kolmoset ry:n, OH3AD sääntömääräinen kevätkokous pidetään 18.3. kello 18:30 alkaen kerhotalolla (Eprantie 25, Riihimäki). Tervetuloa kokoukseen ja kahvittelemaan.
 
Porvoon RadioHarrastajat ry. OH2ABB
Porvoon RadioHarrastajat ry. OH2ABB:n vuosikokous pidetään uudella kerhohuoneistolla 18.3. klo 18 alkaen. Osoite on edelleen Tornipolku 1, Porvoo. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
 
Kakkosten Kerho, OH2AA
Kerhon vuosikokous kerholla, Kiertotähdentie 6, 00740 Helsinki, ti 24.3 alk. klo 18. Käsitellään kaikki kerhon säännöissä mainitut vuosikokousasiat. Tervetuloa!
 
Kokkolan radioamatöörikerho OH6AI
Kokkolan radioamatöörikerho OH6AI vuosikokous pidetään lauantaina  28.3.2020 kello 13 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä esitellään kerhon toimintasuunnitelma vuodelle 2020. Kokouspaikkana on yhteisöklubi Silta, joka sijaitsee osoitteessa Chydenia, Rantakatu 6, 67100 Kokkola.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna Naistenpäivän kisa ja ARRL International DX Contest SSB.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 14.3. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media