Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 11/2020, 14.3.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 21.3. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous *
* SRAL:n strategia 2020-2025 kommentoitavaksi *
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
* Traficomin tiedote 23cm erikoislupien hakemisesta luettavissa liiton nettisivuilla *
* Määräystyöryhmä tiedottaa *
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous *
Kevätpäivät ja liiton kevätkokous oli suunniteltu järjestettävän Espoon Otaniemessä lauantaina 18.4.2020. Aalto-yliopisto on koronavirusepidemian vuoksi kieltänyt tilojensa käytön yleisötapahtumissa 31.5. saakka. Päätöksellä on vaikutuksia liiton Kevätpäiviin. Liiton hallitus on yhteydessä tapahtumajärjestäjään ja käsittelee asiaa kokouksessaan ensi viikolla. Asiasta tullaan tiedottamaan lisää liiton bulletiineissa ja verkkosivuilla.
 
* SRAL:n strategia 2020-2025 kommentoitavaksi *
Miltä näyttää radioamatööritoiminta ja SRAL tulevaisuudessa? Mitä meidän pitää tehdä, jotta saamme uusia harrastajia mukaan toimintaan? Miten voimme tukea kerhoja tulevien amatöörien kouluttamisessa? SRAL:n hallitus päätti viime keväänä asettaa toimikunnan selvittämään muun muassa näitä kysymyksiä.
Toimikunnan esitys ”Suomen Radioamatööriliitto ry:n strategiset tavoitteet 2020–2025” on nyt julkaistu. Strategiaan voi tutustua liiton nettisivuilla. Asiakirja on luettavissa sekä suomeksi että ruotsiksi.
Toivomme seuraavaksi kommentteja ja kannanottoja jäsenistöltä, jäsenkerhoilta, toimikunnilta ja toimihenkilöiltä. Ne voi lähettää osoitteeseen toimisto ät sral piste fi 31.3. mennessä. Liiton strategiadokumenttia käsitellään kevätkokouksessa.
 
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
Jäsenmaksulaskutus siirretään tänä vuonna liiton käyttämään sähköiseen taloushallintojärjestelmään. Liitosta riippumattomista palveluntarjoajan teknisistä ongelmista johtuen on laskujen lähettäminen viivästynyt ja poikkeaa ennakkoon tiedotetusta. Laskuja ei ole vielä lähetetty ja ne tullaan lähettämään tänä vuonna postikantona.
Jäsenmaksulaskutuksen siirto tulee mahdollistamaan myös e-laskutuksen seuraavan vuoden laskuille. Kun tulette maksamaan verkkopankissa tätä kuluvan vuoden jäsenmaksua, voitte samalla valita tuleville vuosille laskujen vastaanottotavaksi kuluttajaverkkolaskun, eli e-laskun. Pankkikohtaiset ohjeet löytyvät omasta verkkopankistanne.
Lisätietoja e-laskun käyttöönotossa ja muissa laskutukseen liittyvissä asioissa voi tarvittaessa kysyä liiton toimistolta.
 
* Traficomin tiedote 23cm erikoislupien hakemisesta luettavissa liiton nettisivuilla *
Taajuusaluetta 1240-1300 MHz on saanut tähän asti käyttää radioamatööriluvalla. 1.4.2020 tilanne muuttuu ja taajuusalueen käyttö vaatii erillisen hakemuksen ja radioluvan kaikille radioamatöörilähettimille. Liiton sivuilla on julkaistu asiasta Traficomin tiedote ja sivuilla on nyt myös ladattavissa EAM-hakemuslomake.
 
* Määräystyöryhmä tiedottaa *
Suomen Radioamatööriliitto ry on antanut lausunnon Liikenne- ja viestintäviraston luonnokseen määräykseksi M 64C/2020 taajuusalueen 25,1-27,5 GHz huutokaupasta ja radiolupien teknisistä ehdoista. Liiton lausunto käsittelee nyt huutokaupattavana olevan 26 GHz mobiilikaistan liikenteen aiheuttamia häiriöitä kyseisen kaistan ulkopuolelle. Lisätietoja liiton nettisivuilla.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut radioamatööriveljemme Esko Mäkisen OH1KF poismeno. Kunnioitamme Eskon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Kahdeksikkojen kerho OH8AA
Kahdeksikkojen kerho ry:n, OH8AA:n, hallitus on päättänyt noudattaa Suomen valtioneuvoston suositusta koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Kerhoillat ovat tauolla toukokuun alkuun saakka. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan, mikäli niitä ilmenee. Kerhoiltojen tilalla pyrimme aktivoimaan kerhon toistimia. Tervetuloa rinkulaan tiistaisin klo 18. Toivomme kuulevamme toistimilla liikennettä muulloinkin, tule Sinäkin ääneen!
 
Vuosikokouksia
 
Riihimäen Kolmoset ry OH3AD
Riihimäen Kolmoset ry:n, OH3AD sääntömääräinen kevätkokous pidetään 18.3. kello 18:30 alkaen kerhotalolla (Eprantie 25, Riihimäki). Tervetuloa kokoukseen ja kahvittelemaan.
 
Porvoon RadioHarrastajat ry. OH2ABB
Porvoon RadioHarrastajat ry. OH2ABB:n vuosikokous pidetään uudella kerhohuoneistolla 18.3. klo 18 alkaen. Osoite on edelleen Tornipolku 1, Porvoo. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
 
Kakkosten Kerho, OH2AA
Kerhon vuosikokous kerholla, Kiertotähdentie 6, 00740 Helsinki, ti 24.3 alk. klo 18. Käsitellään kaikki kerhon säännöissä mainitut vuosikokousasiat. Tervetuloa!
 
Kokkolan radioamatöörikerho OH6AI
Kokkolan radioamatöörikerho OH6AI vuosikokous pidetään lauantaina  28.3.2020 kello 13 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä esitellään kerhon toimintasuunnitelma vuodelle 2020. Kokouspaikkana on yhteisöklubi Silta, joka sijaitsee osoitteessa Chydenia, Rantakatu 6, 67100 Kokkola.
 
 
* Kilpailu-uutisia *
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan BARTG HF RTTY ja Russian DX.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 21.3. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko
 
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media