SRAL100 ITE-näyttely maaliskuussa 2021

ITE -NÄYTTELY 11.3.–30.5.2021

 

Itse rakennettujen radioiden näyttelyssä paristovastaanotin ja kalkutin.
ITE-näyttely Suomi 100 -juhlaleirillä Tammelassa vuonna 2017.

 
Liiton juhlavuoden kunniaksi järjestetään itsetehtyjen amatööritoimintaan liittyvien laitteiden näyttely, ITE-näyttely, 11.3.–30.5.2021 välisenä aikana Helsingissä. Näyttelyssä esitellään ITE-laitteita Suomen radioamatööritoiminnan sadan vuoden ajalta. Siis ei pelkästään vanhoja laitteita, vaan ihan uusimmallakin tekniikalla tehtyjä uusia laitteita.
 
Tarkoituksena on antaa historiallinen läpileikkaus radioamatöörien itserakentelun kehittymisestä läpi vuosien. Laitteiden toimivuutta, täydellisyyttä ja ehjyyttä ei vaadita. Ajan patinakaan ei haittaa, päinvastoin. Laitteet suojataan siten, että näyttelyvieraat eivät pääse niitä käsittelemään.
 
Näyttelyn yhteydessä on auditoriotilassa kolmena torstaina, kerran kuussa, radioamatööritoimintaan liittyviä kansantajuisia esitelmiä ja keskusteluita.
 
ITE-laitteita löytyy sekä yksittäisiltä amatööreiltä, että kerhoilta. Nyt on hyvä keskustella kerhoilloissa ja bulletiineissa asiasta, kaivaa varastoja ja hyllyjä tai tehdä ITE-laite näyttelyyn. Mitä enemmän laitteesta on tietoa, sitä kiinnostavampi se on. Laitteen tekijä, milloin tehty, miten ja milloin on käytetty, ketkä ovat käyttäneet. Mitä tarinoita siihen liittyy. Jos laitteeseen liittyy netissä kuvia tai videoita, ovat ne myös mielenkiintoisia.
 
Kun kyseessä on kerran sadassa vuodessa toteutettava juhlanäyttely, on toki aivan kunnia-asia osallistua. Laitteet olisi hyvä toimittaa helmikuussa 2021 SRAL:n toimistoon ennen näyttelyn alkua, missä ne kirjataan ja toimitetaan edelleen näyttelyyn. Näyttelyn päätyttyä laitteet kuljetetaan SRAL:n toimistoon noudettaviksi.
 
Tietoja näyttelyesineistä ja torstaiesityksistä, ehdotuksia ja kysymyksiä voi toimittaa Heikille, OH2BGX, osoitteeseen (Heikin kutsu)@sral.fi. Radioamatööreissä 2/2020 sivulla 9 sekä 5/2020 sivulla 15 on ollut artikkelit asiasta. Yhdessä toimien saamme muistorikkaan näyttelyn 100 vuoden radioamatööritoiminnan kunniaksi.
SRAL 100 -sivulle

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media