Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 14/2020, 4.4.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 4.4. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
* Hallituksen kyselytunti 4.4. *
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
* Viestiliikenneharjoitus pidettiin 27.-28.3. *
* Sotilasradiopäivä siirretty syksyyn ja Radiopäivä peruttu toukokuulta *
* Kansainvälinen radioamatööripäivä 18.4. *
* Kilpailu-uutisia *
* SM-Kalakukko pääsiäismaanantaina *
* Seuraava bulletiini *
 
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
Koronavirustilanteen vuoksi SRAL tiedottaa seuraavista toimenpiteistä:
Radioamatöörin pätevyystutkinnot keskeytetään välillä 17.3.-13.4.2020. Uusia tutkintoja ei tänä aikana pidetä. Jatkosta tiedotetaan myöhemmin.
Liiton toimisto on toistaiseksi suljettuna kävijöiltä. Toimiston palvelut ovat saatavilla puhelimitse sekä sähköpostitse toimiston aukioloaikoina.
Liiton kevätpäivät sekä kevätkokous on peruttu lauantailta 18.4. ja siirretty myöhempään ajankohtaan.
Liiton tilin- ja toiminnantarkastus toteutetaan etätyöskentelyvälinein normaaliin tapaan ja niihin liittyvät lausunnot tullaan julkaisemaan liiton verkkosivuilla heti kun mahdollista.
Liiton hallituksen vastuujärjestelyistä on päätetty siinä tilanteessa että puheenjohtajisto on yhtä aikaa  estynyt hoitamaan tehtäviään.
Liitto kehoittaa jäsenkerhojaan noudattamaan viranomaisten sekä Valtioneuvoston määräyksiä. Erityisesti tulisi harkita kerhotapaamisten ja muiden yleisötapahtumien keskeyttämistä koronaviruksen tartuntavaaran ehkäisemiseksi.
Radioamatööriliikenne on edelleen sallittua ja nykyisessä tilanteessa erityisen kannustettavaa. On tärkeää huolehtia sosiaalisista verkostoistamme sekä henkisestä yhdessäolosta. Kerhoiltoja ja yhdessäoloa voi harrastaa myös bandilla. Pidetään rinkulataajuudet aktiivisina, toistimet kuumana ja huolehditaan myös radioamatööriveljiemme ja -sisartemme jaksamisesta haastavassa tilanteessa.
Lisätietoja liiton nettisivuilta löytyvästä tiedotteesta.
 
* Hallituksen kyselytunti *
Seuraava hallituksen kyselytunti pidetään huomenna lauantaina 4.4.2020. Kyselytunti pidetään HF:llä taajuudella 3685 kHz klo 14.00 sillä varauksella, että puheenjohtaja saa itselleen HF-pääsyn.
FinDMR-verkossa kyselytunti pidetään klo 14.30, puheryhmä 244.
 
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
Jäsenmaksulaskut on lähetetty viime viikolla postikantona.
Lisätietoja e-laskun käyttöönotossa ja muissa laskutukseen liittyvissä asioissa voi tarvittaessa kysyä liiton toimistolta.
 
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
Vuoden 2020 OH-luettelokirja julkaistaan ensi kesänä. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan vuoden 2018 toukokuun jälkeen. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta.
Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luetteloon, ilmoita asiasta täyttämällä liiton verkkosivuilla oleva nettilomake tai vaihtoehtoisesti ottamalla yhteyttä toimistoon.
Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun vuonna 2019 tai 2018, lupaa ei tarvitse uusia.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut radioamatööriveljemme Lauri Mustosen OH7AZB poismeno. Kunnioitamme Laurin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Viestiliikenneharjoitus pidettiin 27.- 28.3. *
Pohjois-Karjalan radiokerho järjesti valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 27.- 28.3. Harjoituksessa liikennöintiin HF-, VHF- ja UHF-verkoissa. Harjoitukseen osallistui 19 asemaa eri puolilta Suomea. Viestiyhteydet toimivat hyvin eri puolille maata ja liikennöinti onnistui pääosin hyvin. Harjoittelua tarvitaan kuitenkin lisää. Varaverkon radioasemien on kyettävä toimimaan ilman yleistä tietoliikenne- ja sähköverkkoa viikkojen ajan.
Kiitokset kaikille harjoitukseen osallistuneille! Harjoituskertomus jaetaan myöhemmin osallistuneille.
Seuraava valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus järjestetään 20.-21.11.2020.
 
* Sotilasradiopäivä siirretty syksyyn ja Radiopäivä peruttu toukokuulta *
Tutkamieskillan, eri radioharrastajien ja Ilmatorjuntamuseon toukokuuksi suunnittelema Radiopäivä on peruttu ja sen tulevasta kohtalosta tiedotetaan lisää alkukesästä.
Kouvolan Sotilasradiopäivä on siirretty syksyyn. Tapahtuman alustava päivä on lauantai 3.10.2020. Järjestäjänä toimivat Kouvolan Sotilasradiomuseo ja Kymen Viestikilta ry .
Lisätietoja Ilmatorjuntamuseon ja Putkiradiomuseon verkkosivuilla.
 
* Kansainvälinen radioamatööripäivä 18.4. *
Kansainvälistä radioamatööripäivää vietetään IARUn eli Kansainvälisen Radioamatööriunionin perustamispäivänä 18.4. IARU perustettiin vuonna 1925 Pariisissa. Lisätietoja IARU:n sivuilta.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SP DX Contest sekä SRAL:n Peruskisa.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Pääsiäisen pyhinä kilpaillaan JIDX CW Contest sekä Kalakukkokilpailu.
Sitä seuraavalla viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Sitä seuraavana viikonloppuna kilpaillaan Holyland DX Contest, ES Open HF Champioship ja CQMM DX/YU DX.
 
* SM-Kalakukko pääsiäismaanantaina *
Seuraava HF-kilpailujen SM-sarjan osakilpailu, Kalakukko, käydään toisena pääsiäispäivänä 13.4. Kalakukkokilpailun järjestää tänä vuonna Pohjois-Karjalan Radiokerho ry, OH7AB.
Kilpailussa on SSB, CW ja RTTY-osat. Bandeina ovat 80 ja 40 metriä. Säännöt löytyvät SRAL:n verkkosivuilta.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan kahden viikon kuluttua lauantaina 18.4. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media