STAY HOME-aktiviteetissä mukana jo 40 maata /Redan 40 länder med i STAY HOME-aktiviteten

Sinivalkoinen logo tekstillä STAY HOME STAY SAFE.
Taustatiedot STAY HOME-projektista
Liikenne- ja viestintävirasto on myöntänyt liiton käyttöön kustannuksetta kotona pysyttelyyn ja radioamatööriyhteyksien pitämiseen kannustavat aktiviteettikutsumerkit OH*STAYHOME kaikilla piirinumeroilla ajalle 3.4.-3.7.2020. SRAL:illa on vastuu kymmenestä tunnuksesta, OH0STAYHOME – OH9STAYHOME, ja SRAL jakaa kyseessä olevien kymmenen luvan käytöt viikon pituisina periodeina. Kulloistakin käyttöä koordinoi piirikoordinaattori, joko yksityishenkilö tai radioamatöörikerhon toimihenkilö. Käytössä ovat kaikki HF bandit, 160-10 m, CW, SSB ja digitaaliset lähetelajit. Yhteyksien tulee olla lyhyitä ja kohteliaita. STAY HOME-projektin sanomanvaihtona on raportti ja väliaikainen QSH-lyhenne — Stay Happy & Healthy!
STAY HOME-aktiviteetin suojelijana toimii ulkoministeri Pekka Haavisto.
Aktiviteetissa on kyse  solidaaristen ja yhteisöllisten well-being tervehdysten välittämisestä ja tulevaisuuden uskon vahvistamisesta. Suomesta lähetettyjen tervehdysten kokonaismäärä lähentelee nyt kaksi kuukautta aloituksesta jo 100 000. Radioyhteyksiä on ollut pitämässä satapäinen joukko suomalaisia radioamatöörejä. Mukana on monen ikäisiä radioamatöörejä, jotka kukin omalla panoksellaan taistelevat radioidensa ääressä maailmanlaajuista pandemiaa vastaan.
 
Yhteistapahtuma kesäkuussa kruunaa projektin
Projektin merkittävin tapahtuma koittaa 6.-7.6.2020. Lauantaina 6.6. klo 13.00 Suomen aikaa alkavaan banditapahtumaan odotetaan valtavaa osallistujamäärää. Itse STAYHOME-asemia on mukana 73 ja ne edustavat 36 maata.
Tapahtumaan on perustettu WAOH10 todiste, jonka saa workkimalla kaikki kymmenen OH-piirin STAYHOME tai PYSYKOTONA-asemaa. Antaakseen vielä mahdollisuuden workkia puuttuvat OH-piirit, SSB-asemat tulevat 80m:lle heti liiton bulletiinin jälkeen; 15.30 – 16.00, hajaantuen kaistalle 3650-3700 KHz. Voit myös workkia asemia CW:llä ja FT8:lla meneillään olevien 24 tunnin aikana. OH1-OH0 STAYHOME asemia on mukana 35 ja ne operoivat itsenäisesti kolmella eri modella.
OH-STAYHOME tapahtuma siirtyy tämän aktiviteetin myötä toivon tilaan – odottaen että koronaviruksen toista aaltoa ei enää tulisikaan.
Tapahtuman kaikkien yksityiskohtien linkit ovat osoitteissa:
Säännöt
Rekisteröidyt asemat
Kunniakirjat
Palkinnot
Projektin esittely
 

 
Mukana jo 40 maata 
Ensimmäinen STAYHOME-periodi käynnistyi keskiviikkona 8.4. klo 19.00 SA. Operaation saldo ensimmäiseltä viikolta oli 21 000 yhteyttä. Kahden viikon jälkeen yhteysmäärä läheni jo 40 000. Jokainen OH-piiri on ollut innolla mukana hankkeessa. 24.4. alkoi erityinen, kaksi viikonloppua käsittävä pikataival, jossa mukaan kutsutut 15 OH-asemaa muodostivat etujoukot, kun taas kymmenpäinen maajoukkue lisäsi yhteyksiä yhteiseen kakkuun parhaansa mukaan. Reilun kuukauden jälkeen yhteysmäärä Suomesta olikin jo 75 000 ja nyt kahden kuukauden kohdalla lähentelee 100 000.
STAYHOME-asemia on nyt noin 40 maasta ja mukana ollaan kaikista maanosista. Mukana ovat myös YK:n radioasema 4U2STAYHOME Itävallasta ja Kolumbian 5JSTAYHOME-asema. Eräs hankkeen tukija ja ZW5STAYHOME-aseman ohjastaja, Oms, PY5EG, on pitänyt yli 20 000 yhteyttä yhteensä 182 maahan ja kaikkiin 40 zoneen. Myös YK on asettanut oman radioamatööriasemansa käyttöön kauko-ohjattuna muutoin suljetusta YK:n päämajasta, New Yorkista.
 
Piirikoordinaattorit
Jos haluat workkia SRAL:n STAYHOME-tunnuksella, ota yhteytta oman piirisi koordinaattoriin sähköpostilla omakutsua käyttäen:
Piirikoordinaattorit:

 • OH1MN@
 • OH2BCI@
 • OH3JR@
 • OH4MFA@
 • OH5TS@
 • OH6PV@
 • OH7CW@
 • OH8BBO@
 • OH9 c/o OH2BH@
 • OH0 c/o OH2BH@

Lisätietoja emaililla: stayhome ät sral piste fi.
 
Koronaepidemiankin aikana radioyhteydet toimivat ilman rajoituksia ja matkaavat ympäri maailman. Radioaalloilla tapaamiset ovat mahdollisia, ja voit toimia suuressa joukossa. PYSY KOTONA – STAY HOME on avainsanoma juuri nyt.
Hankkeen tukiryhmässä ovat OH1NX, OH2BAD, OH2BH, OH2KI, OH2KM ja OH4UI.
Lisätietoja ARRL:n sivuilla.


Trafik- och kommunikationsverket har avgiftsfritt beviljat förbundet rätt att använda anropet OH*STAYHOME för alla distriktsnummer under tiden 3.4-3.7.2020. Avsikten är att uppmuntra till att stanna hemma och att hålla amatörradiokontakter.
SRAL har ansvaret för tio anropssignaler, OH0STAYHOME – OH9STAYHOME, och SRAL delar ut tillståndet att använda de tio anropen i perioder om en vecka. Användningen koordineras av en ansvarsperson, antingen en privatperson eller en funktionär vid en radioamatörklubb. Vid utdelningen av envart anrop prioriteras användarens OH-distrikt. Också stationens antennutrustning beaktas med tanke på kontakter över hela världen.
Alla HF-band, 160-10 meter, kan användas på CW, SSB och digitala moder. Kontakterna bör vara korta och hövliga. I STAY HOME-projektet består meddelandet av rapporten och den temporära förkortningen QSH — Stay Happy & Healthy!
Även under coronaepidemin fungerar radioförbindelserna utan begränsningar runt hela världen. På radiovågorna kan man träffas – också i större grupper. STANNA HEMMA – STAY HOME är ett nyckelbudskap just nu.
Projektets stödgrupp består av OH1NX, OH2BAD, OH2BH, OH2KI, OH2KM och OH4UI.
Den första STAYHOME-perioden började onsdag 8.4 kl. 19.00 finsk tid. Under den första veckan var operationens saldo 21.000 kontakter.

Reservera en värdefull aktivitet under kristiden för dig eller för medlemmarna i din klubb genom att förmedla STAYHOME-budskapet i den internationella amatörradiotrafiken. Redan 25 länder deltar och antalet växer medan krisen pågår.

Ifall du vill använda SRAL:s STAYHOME-anrop bör du kontakta koordinatorn i ditt distrikt via dennas egetanrop.
Distriktskoordinatorer:

 • OH1MN@
 • OH2BCI@
 • OH3JR@
 • OH4MFA@
 • OH5TS@
 • OH6PV@
 • OH7CW@
 • OH8BBO@
 • OH9 c/o OH2BH@
 • OH0 c/o OH2BH@

tilläggsinformation per e-post: stayhome ät sral punkt fi.
Information på ARRL:s sidor.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media