Syysleiri Hankasalmella /Höstläger i Hankasalmi 10.-13.9.

Kuvassa on punaisia lehtiä.
Ruskaa. Kuva: Pixabay/HeungSoon. Julkaistu CC0 Creative Commons -lisenssillä.

Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD järjestää Suomen Radioamatööriliiton syysleirin ”Aurora 2020”. Leiri pidetään Hankasalmella Lomakeskus Revontulessa 10.–13.9.2020. Paikka on monille jo varmasti tuttu vuosien 2008, 2014 ja 2016 kesäleireiltä ja tulevana syksyllä tämä paljon kehuttu leiripaikka on jälleen täynnä radioamatöörihenkeä ja hauskanpitoa.  Syysleiri järjestetään kesäleirin tapaan: neljä päivää esitelmiä, nokkakusoja, kirpputoria ja saunaa. Leirikeskuksesta löytyy tekemistä koko perheelle. Kesäiset kelitkin jatkuvat aina leirin loppuun asti.
Ilmoittautumisteltta.
Kesäleirin ilmoittautumispiste kylpee auringonpaisteessa.

Tapahtumapaikka
Leiripaikka Lomakeskus Revontuli sijaitsee aivan ysitien varrella. Osoite on Revontulentie 1, Hankasalmi, KP32gh29.
Ohjelma
Leirin ohjelma tarkentuu vielä, mutta on selvää, että syysleirin ohjelmatarjonta ei kalpene kesäleirien rinnalla. Esitelmissä käsitellään antennit, mastot ja aseman etäohjaus. Antenneista puhutaan monipuolisesti simuloinneista mittaamiseen, ja leirillä on mahdollista myös rakentaa erinomainen puskaradioantenni. Perinteiseen tarjontaan kuuluvat tietysti myös kirpputori ja sauna. Leirillä pelataan luonnollisesti myös Hami-Golf. Lauantai-iltana hotellilla järjestetään tanssit.
Laituri järven rannalla.
Laituri Mustialassa: Suomi 100-juhlaleirin maisemaa.

Alla parhaita paloja ohjelmasta. Näiden lisäksi leirillä pidetään useita tapaamisia, kuten OHFF-, OI- ja nuorisotapaamiset. Tarkista ajantasainen ohjelma leirin kotisivuilta osoitteessa https://aurora.oh6ad.fi.
Torstai
Leirin avajaiset
Antennipaja: päästä syötetty antenni ja 1:49 unun (Vili, OH5GE)
Antennianalysaattorin käyttö: esittelyssä NanoVNA (Sandro, OH6UAV ja Tiiti, OH3HNY)
Perjantai
Antennipaja (uusinta, samansisältöinen kuin torstaina)
Hami-Golf
Matkailuautot ja -vaunut radioharrasteessa (Arto, OH2KW)
Remotesoftan ja etäohjauslaitteiston esittely (Mikael, OH3BHX)
Lauantai
Mastoesitelmä (Toke, OH6RM)
V/UHF-foorumi (Jussi, OH6ZZ)
Älä käytä antennisimulaattoria väärin (Tiiti, OH3HNY)
Hallituksen kyselytunti
Kirpputori
Kirpputori on valvottu ja ostokset maksetaan kirpputorin kassalle. Järjestäjä perii myyntituotoista 10 % provision, kuitenkin enintään 10 euroa. Myytävissä tuotteissa on oltava selkeä hintalappu ja pöytänumero. Myyjän kutsu on hyvä olla lisänä.
Kirppujen myyntiä kesäleirillä.

Hinnat ja liput
Lippuja voi ostaa sekä paikan päältä että ennakkoon leirin kotisivujen verkkokaupasta. Myös antennirakentelupajan tarvikkeet maksetaan verkkokaupassa, ja jos tavaraa riittää, pajaan osallistumisen voi maksaa myös paikan päällä. Mikäli leiri peruuntuu, verkkokauppaan maksetuista ostoksista palautetaan rahat automatisoidusti. Leiriviikonlopun hinta on 25 euroa, yli 12-vuotiailta perheenjäseniltä 15 euroa. Yhden perheen hintakatto on 50 euroa.
Majoitus
Lomakeskus Revontulessa voit majoittua hotellihuoneessa, mökissä, asuntoautossa tai vaikka lasi-iglussa. Varaa majoitus suoraan Lomakeskus Revontulesta, revontuli.fi tai puh. (014) 8448 200.
Asuntovaunu ja iso yagi-antenni.
Asuntovaunuasema SRAL:n kesäleirillä.

Ruokailu
Hotellin ravintola tarjoaa lounaan noutopöydästä sekä päivällisen listalta. Lounas- ja päivällisaikojen lisäksi koko päivän on saatavilla kahvia, leivonnaisia, suolaista purtavaa, jäätelöä ym.
Radio Hami
Radio Hami lähettää leiriohjelmaa valtatien toisella puolella olevasta mastosta 500 W teholla taajuudella 105,4 MHz. Leirialuetta lähestyviltä toivotaan kuuluvuusraportteja.
Koronarajoitukset ja muu tiedotus
Noudatamme leirin järjestämisessä viranomaisten ohjeita ja sääntöjä. Tarkista mahdolliset muutokset leirisivuilta https://aurora.oh6ad.fi tai liiton bulletiinista. Leirisivulle päivitetään myös leirin ohjelma ja muu info.

Tervetuloa leirille, toivottaa koko leiritiimin puolesta leiripäällikkö Joel, OH64K!

 


Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD anordnar Finlands Radioamatörförbunds höstläger. Lägret hålls i Hankasalmi i lägercentret Lomakeskus Revontuli 10-13.9.2020. Platsen är säkert bekant för många från sommarlägren år 2008, 2014 och 2016. I höst kommer det omtyckta lägerstället igen vara fyllt av ham spirit och skoj. Platsen ligger mitt i Finland med goda vägförbindelser så det är lätt att komma hit. I lägercentret finns det aktiviteter för hela familjen.
Förberedelserna för höstlägret har redan kört igång och information om programmet och lägerarrangemangen kommer att finnas i Radioamatööri-tidningen, förbundets bulletiner och på arrangörens webbsida www.oh6ad.fi. Avsikten är att programmet ska vara så mångsidigt som möjligt så att var och en säkert hittar intressanta saker att följa och nytt att lära sig liksom också behövliga anskaffningar tillsammans med bekanta och en del underhållning.
Inkvarteringsreservationer kan göras från och med 1.6.2020 kl. 10.00.
Vi iakttar naturligtvis myndigheternas anvisningar och bestämmelser gällande Covid-19-läget.
Hålls friska så ses vi i Hankasalmi i höst!

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media