Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 27/2020, 22.8.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 22.8. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
 
SISÄLTÖ
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
* Hamigolf 2020 *
* Nuorten POLAR-leiri lokakuussa *
* Vaalivaliokunta tiedottaa *
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
* Radioamatöörikurssit Helsingissä 23.9. alk. ja Lahdessa 20.10. alk. *
* Hämeenlinnan Radioamatöörien OH3AA:n Rompepäivä 23.8. *
* Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, tänä viikonloppuna *
* Avoin radiosuunnistuksen SM-kilpailu 2020 26.9. *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
Liiton sääntömääräinen syyskokous pidetään 14.11.2020. Jäsenet voivat tehdä syyskokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen 13.9.2020 mennessä.
Esityksen on oltava vähintään 10 jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD järjestää Suomen Radioamatööriliiton syysleirin Aurora 2020 Hankasalmella Lomakeskus Revontulessa 10.–13.9.2020. Syysleiri järjestetään kesäleirin tapaan: neljä päivää esitelmiä, nokkakusoja, kirpputoria ja saunaa. Esitelmissä käsitellään ainakin antennit, mastot ja aseman etäohjaus. Näiden lisäksi leirillä pidetään useita tapaamisia, kuten OHFF-, OI- ja nuorisotapaamiset. Paikalla myös RadioHami. Tarkista ajantasainen ohjelma leirin kotisivuilta osoitteessa aurora.oh6ad.fi.
Leiriviikonlopun hinta on 25 euroa, yli 12-vuotiailta perheenjäseniltä 15 euroa. Yhden perheen hintakatto on 50 euroa. Liput kannattaa ostaa ennakkoon leirin kotisivujen verkkokaupasta. Mikäli leiri peruuntuu, verkkokauppaan maksetuista ostoksista palautetaan rahat automatisoidusti.
Lomakeskus Revontulessa voit majoittua hotellihuoneessa, mökissä, asuntoautossa tai vaikka lasi-iglussa. Varaa majoitus suoraan Lomakeskus Revontulesta, revontuli.fi tai puh. (014) 8448 200. Hotellin ravintola tarjoaa lounaan noutopöydästä sekä päivällisen listalta.
Leirin järjestämisessä noudatetaan viranomaisten ohjeita ja sääntöjä koronavirustilanteen suhteen.
Tervetuloa leirille!
 
* Hamigolf 2020 *
Perinteinen Hamigolf-kisa järjestetään SRAL:n syysleirin yhteydessä Revontuli Golfin kentällä perjantaina 11.9. kello 14.00 alkaen. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.
Ilmoittautumiset 1.9 mennessä Juhalle, OH2LQ, juhakotala1 ät gmail.com tai puhelimitse 040 5089 698. Mainitse nimi, kutsu, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.
Lisätietoja liiton nettisivuilla.
 
* Nuorten POLAR-leiri lokakuussa *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR -leirin Leirisalossa 16.-18.10.2020. Leirin ohjelma tarkentuu lähempänä, joten nuorisokyselyn kautta ehtii siihen vielä vaikuttamaan. Nuorisokyselyn ja leirin lisätiedot löydät osoitteesta www.sral.fi/nuoriso.
 
* Vaalivaliokunta tiedottaa *
Sähköinen äänestäminen vaatii sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron
Vaalivaliokunta on linjannut SRAL:n vaalijärjestyksen mukaisesti, että syksyn 2020 hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen vaaleissa käytetään äänestystapoina sähköistä äänestystä ja kokouspaikalla äänestämistä.
Jotta jäsen voi äänestää sähköisesti, pitää liiton jäsenrekisterissä olla toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Voit ilmoittaa tietosi käyttämällä tätä lomaketta.
Vaihtoehtoisesti voit myös ottaa yhteyttä liiton toimistoon joko sähköpostitse toimisto ät sral.fi tai puhelimella (09) 562 5973.
 
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
Suomen Radioamatööriliitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja yksi juhlavuoden päätapahtumista on kesäleiri. Tapahtumalle etsitään nyt järjestävää tahoa. Onko kerhosi kiinnostunut juhlavuoden kesäleirin järjestämisestä?
Hakemukset järjestelyoikeuksista pyydetään lähettämään liiton toimistolle. Hakemuksia otetaan vastaan 15.10.2020 asti.
 
* Radioamatöörikurssit Helsingissä 23.9. alk. ja Lahdessa 20.10. alk. *
Radioamatöörikurssi alkaa Helsingissä keskiviikkona 23.9.
Helsingin Aikuisopiston järjestämä perusluokan kurssi alkaa keskiviikkona 23.9. jatkuen marraskuun puoliväliin. Kurssipaikkana on opiston uusi rakennus eli Kauppakorkeakoulun entinen Chydenia-rakennus Etu-Töölössä, osoitteessa Runeberginkatu 22-24 I.
Kurssi järjestetään keskiviikkoisin lähiopetuksena, mutta opisto tarjoaa ilmoittautuneille mahdollisuuden seurata kurssia myös etäyhteyden kautta. Lähiopetukseen tuleville opisto tarjoaa väljät opetustilat sekä tarvittaessa ilmaisen kasvomaskin.
Kurssiesite ja opetussuunnitelma löytyvät Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kurssisivuilta. Ilmoittautuminen tehdään opiston sivujen kautta www.helao.fi. Kurssi ”1302011 Radioamatöörikurssi.”
 
Radioamatöörikurssi alkaa Lahdessa tiistaina 20.10.
Lahden Radiomatöörikerho ry., OH3AC; järjestää yhteistyössä MPK:n Lahden koulutuspaikan kanssa jälleen Lahden Radiomäen Vanhalla Radioasemalla suositun perusluokan kurssin. Kurssi alkaa tiistaina 20.10. ja kestää joulukuun alkuun. Kurssi pidetään tiistaisin klo 18:00-21:00.
Kurssi järjestetään lähiopetuksena mutta ilmoittautuneilla on mahdollisuuden seurata opetusta myös etäyhteyden kautta. Koronatilanteesta johtuen kurssin lähiopetuksen osanottajamäärä on rajoitettu 30 henkilöön, jotta koulutusluokkaan saadaan tarvittava väljyys.
Kurssiesite ja opetussuunnitelma löytyvät Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kurssisivuilta. Sieltä löytyvät ilmoittautumisohjeet myös MPK:n koulutuskalenteriin.
 
* Hämeenlinnan Radioamatöörien OH3AA:n Rompepäivä 23.8. *
Hämeenlinnan Radioamatöörit järjestävät jälleen suositun avoimen radiorompepäivän Hämeenlinnassa OH3AA-kerhon toimipaikassa Hakapellontiellä tämän sunnuntaina 23.8. klo 9-15 välisenä aikana. Alueella voit myydä kaikenlaista ja kaikenikäistä elektroniikkaa ja radiotarviketta joko auton takakontista, peräkärrystä tai pressujen päältä, maapohja on pääosin soraa. Katettua tilaa ei ole joten sadekelillä omat sääsuojat tai katokset mukaan. Myyntipaikasta ei peritä maksua. Tavaroita ei saa jättää järjestäjän vastuulle.
Kerhomme putkitesteri on myös käytettävissä ja testaaja paikalla, joten voimme testata kävijöiden putkia. Paikalle järjestetään ainakin virvoke-, kahvi- ja makkaramyynti. Sisä-WC käytettävissä.
Noudatamme turvatoimia, joten huomioithan seuraavat seikat: älä saavu paikalle sairaana tai jos sinulla on flunssan oireita, pyri pitämään turvaväli sisätiloissa ja käytä kerholta löytyvää käsidesiä.
Tervetuloa!
Lisätietoja ja mm. ajo-ohje löytyy kerhon nettisivuilta.
 
* Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, 22.-23.8. *
Vuosittainen Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, järjestetään tänä viikonloppuna 22.-23.8.2020. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan merimajakoiden ja majakkalaivojen aktivointitapahtuma. Mukana on joka vuosi useita satoja majakka-asemia. Suomesta ovat mukana tänä vuonna ainakin Marjaniemi OG8L, Utö OH1AH, Kylmäpihlaja OH1AM ja Luovukkaluoto OH5B.
Lisätietoja liiton nettisivuilta.
 
* Avoin radiosuunnistuksen SM-kilpailu 2020 26.9. *
Vuoden 2020 radiosuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailu järjestetään Vantaan Kuusijärvellä lauantaina 26.9. klo 13:00. Kilpailun järjestämisestä vastaa Juhani Lehtosaari, OH2MD. Tapahtuma koostuu yhdestä 3.5 MHz kilpailusta. Kilpailut: Perinteinen 3,5 MHZ, Ketut 1-5 (3579 kHz) ja Maalirasti (3520 kHz). Kilpailusarjat: Naiset, Juniorit, Seniorit, Old Timerit, Veteraanit. Sarjavoittajat palkitaan. Kilpailumaksu: 5 €.
Ilmoittautuminen 31.8. mennessä sähköpostitse oh2jku ät sral piste fi. Ilmoita viestissä nimi, syntymävuosi, ja yhteystiedot. Lisätietoja: ardf.fi. Tervetuloa!
 
* Kilpailu-uutisia *
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz + up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan YO DX HF Contest ja World Wide Digi Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 29.8. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media