Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 30/2020, 19.9.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 19.9. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
SISÄLTÖ
* Vaalit 2020 *
* Nuorten POLAR-leiri lokakuussa *
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
* SAC 2020 *
* Summits On The Air-päivä 19.9.*
* Syksyn radioamatöörikurssi Lahdessa *
* Lutikoiden tuuletus 26.9.*
* Avoin radiosuunnistuksen SM-kilpailu 2020 26.9. *
* OHDXF ry:n vuosikokous 26.9.*
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Vaalit 2020*
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2020 valitaan puheenjohtaja sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi. Erovuorossa ovat puheenjohtaja Tuomas Tauriala, OH3ERV sekä hallituksen jäsenet Mauno Hirvonen, OH7UE ja Jari Kekki, OH2EXE.
Äänestystavat ovat sähköinen äänestys ja syyskokouspaikalla tapahtuva äänestys.
HUOM. Sähköinen äänestäminen vaatii, että jäsenellä on jäsenrekisterissä toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tiedot voi ilmoittaa liiton toimistoon viimeistään 16.10. käyttämällä liiton nettisivuilla olevaa lomaketta tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon.
Jokaisella Liiton jäsenellä on oikeus kirjallisesti pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista vaalia varten laadittavaan ehdokaslistaan. Ehdotukset ehdokkaiksi vaaleihin pyydetään toimittamaan 2.10. klo 14.00 mennessä Suomen Radioamatööriliiton toimistoon osoitteeseen: Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, Sihteeri Ronja Iso-Heiko, PL 44, 00441 HELSINKI. Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi.
Ehdokkaat voivat toimittaa Radioamatööri-lehteen tulevaa esittelyä varten kuvan sekä vapaamuotoisen tekstin. Esittelyaineisto tulee toimittaa viimeistään 6.10.2020.
Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa vaalivaliokunnan sihteeriltä liiton toimiston aukioloaikoina 26.9. jälkeen. Luettelossa ovat kaikki henkilöjäsenet ja kerhot, jotka hallitus on 26.9.2020 mennessä hyväksynyt liiton jäseniksi ja jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
 
* Nuorten POLAR-leiri lokakuussa *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää yhdessä radiopartiolaisten kanssa nuorten POLAR -leirin Leirisalossa 16.-18.10.2020. Käy tutustumassa ohjelmaan osoitteessa sral.fi/nuoriso/tapahtumat ja ilmoittaudu leirille 3.10. mennessä.
 
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
Suomen Radioamatööriliitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja yksi juhlavuoden päätapahtumista on kesäleiri. Tapahtumalle etsitään nyt järjestävää tahoa. Onko kerhosi kiinnostunut juhlavuoden kesäleirin järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista pyydetään lähettämään liiton toimistolle. Hakemuksia otetaan vastaan 15.10.2020 asti.
 
* SAC 2020 *
SAC:tä workitaan taas tuota pikaa perinteisesti periaatteella mies talosta, kaksi parhaasta ja nainen kovimmista. Pohjoismaat ottavat yhteen radioaalloilla 19.-20.9. sähkötyksellä ja 10.-11.10. puheella.
Tänä vuonna on koronan takia multi/multi-luokassa mahdollisuus ajaa IARU-HQ -tyyliin hajautettu operaatio, eli asemat voivat sijaita missä vaan, tosin saman DXCC-maan alueella.
SAC:n säännöt ja muuta infoa löytyy sivulta SACTEST.NET. Tänä vuonna erilliset assisted-luokat on poistettu, sen sijaan clusterit ym apuvälineet on nyt sallittu kaikissa luokissa.
Tervetuloa mukaan!
 
* Summits On The Air-päivä 19.9.*
Euroopassa järjestetään Summits On The Air -päivä lauantaina 19.9. SOTA-järjestön sivuilla löytyy lähempiä tietoja toiminnasta. Kannattaa katsoa myös SOTAWatch-sivun Alerts-osiota, josta löytyy aktiivisia asemia.
 
* Syksyn radioamatöörikurssi Lahdessa  *
Lahden Radiomatöörikerho ry., OH3AC; järjestää yhteistyössä MPK:n Lahden koulutuspaikan kanssa perusluokan kurssin. Kurssi järjestetään Lahden Radiomäellä tiistai-iltaisin 20.10. alkaen ja se kestää joulukuun alkuun. Kurssille on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Lisätiedot sekä ilmoittautumisohjeet MPK:n koulutuskalenteriin Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kurssisivuilta.
 

* Lutikoiden tuuletus 26.9.*
Salon Radiokerhon perinteinen Lutikoiden tuuletus järjestetään Muurlan kerhotilalla, os. Pihkavuorentie 15, lauantaina 26.9.2020.  Tuuletuksen yhteydessä bonkkileiri koko viikonlopun. Lisätietoja: Memma,  oh1eg ät sral.fi. Tervetuloa tuulettumaan!

 
* Avoin radiosuunnistuksen SM-kilpailu 2020 26.9. *
Vuoden 2020 radiosuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailu järjestetään Vantaan Kuusijärvellä lauantaina 26.9.2020. Kilpailun järjestämisestä vastaa Juhani Lehtosaari, OH2MD. Lisätietoja: ardf.fi. Tervetuloa!
 
* OHDXF ry:n vuosikokous 26.9. *
OHDXF ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Riihimäellä Hotelli Seurahuoneella 26.9. klo 13.00. Osoite on Hämeenkatu 29, Riihimäki. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen pykälän 11 määräämät asiat. Lisäksi kokouksessa käsitellään hallituksen esitys sääntömuutoksesta, joka mahdollistaa etäosallistumisen yhdistysten kokouksiin. Kokouksessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa, toivottaa Hallitus.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SAC CW.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz +up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan CQ WW DX Contest, RTTY.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 26.9. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media