Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 34/2020, 17.10.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 17.10. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
SISÄLTÖ
* Liiton Syyspäivät Riihimäellä 14.11.2020 *
* Vaalit 2020 *
* RA-lehden kirjoituskutsut *
* Toimisto tiedottaa *
* Onko toistinasemanne tiedot ajan tasalla? *
* Viestiliikenneharjoitus 20.–21.11.2020 *
*Perjantain 160 m aktiviteetti-ilta 30.10. *
* ITE-tapahtuma 31.10.2020  *
* Viitosten Syysottelu 1.11. *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Syyspäivät Riihimäellä 14.11. *
SRAL:n Syyspäivät 2020 pidetään Riihimäellä lauantaina 14.11.2020 klo 9-16. Tilaisuuden järjestävät Riihimäen Kolmoset ry, OH3AD. Paikkana on aiemmilta vuosilta poiketen Hämeen ammattikorkeakoulun tilat (Riihimäen kampus). Rakennuksen osoite on Kaartokatu 2, Riihimäki.
Syyspäivien yhteydessä pidetään liiton sääntömääräinen syyskokous.
Esitelmissä keskitytään tällä kertaa remote- asemien eri alustojen ja toteutustapojen esittelyyn ja netin ja routerien mystisiin lyhenteisiin. Mukana tuttuun tyyliin ilmainen kirpputori ja tavara-arpajaiset. Tilaisuuden aikana on myynnissä kahvia, muita virvokkeita sekä kevyttä lounasta ja sään salliessa myös grilli on kuumana.
Lisää informaatiota tulossa seuraavassa Vipusessa ja oh3ad.fi sivuille. Tervetuloa, toivottaa OH3AD!
 
* Vaalit 2020 *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2020 valitaan puheenjohtaja kahden vuoden kaudeksi sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi.
Liiton hallituksen puheenjohtajaksi ehdolla ovat:
2. Jari Jussila, OH2BU
3. Jorma Saloranta, OH2KI
Liiton hallituksen jäseniksi ehdolla ovat:
4. Dimitrios Doukas, OH2DD
5. Jari Kekki, OH2EXE
6. Veli-Matti Pappinen, OH7JEV
Äänestystavat ovat sähköinen äänestys ja syyskokouspaikalla Riihimäellä tapahtuva äänestys. Sähköinen äänestys käynnistyy 29.10. ja loppuu 11.11.2020. Sähköisen äänestyksen ohjeistus tullaan julkaisemaan seuraavassa RA-lehdessä sekä liiton vaalisivuilla.
Lisätietoa vaaleista, ehdokasesittelyt ja kannatuskirjoitukset löytyvät liiton vaalisivuilta sral.fi/vaalit. Kannatuskirjoituksia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimisto ät sral.fi.
 
* RA-lehden kirjoituskutsut  *
Radioamatööri-lehden joulukuun numero on rakenteluteemanumero ja siihen toivotaan juttuja rakenteluprojekteista.  Rakentelun kohde voi olla joko itse suunniteltu ja toteutettu tai rakennussarjasta koottu radio tai oheislaite. Samoin se voi olla valmiin laitteen korjaus tai entisöinti. Pääasia on, että kolvin on joutunut lämmittämään. Artikkelit joulukuun numeroon pyydetään lähettämään 5.11. mennessä.
SRAL ry täyttää sata vuotta ensi vuonna. Radioamatööri-lehti pyrkii julkaisemaan ensi vuoden joka numerossa juhlavuoden teemaan liittyviä kirjoituksia. Aihe voi liittyä henkilöön, tapahtumaan, asiaan tai johonkin merkkipaaluun tai käännekohtaan Liiton historiassa.
Kirjoitukset, kuvat ja muun materiaalin voi lähettää osoitteeseen ra-lehti ät sral.fi. Lisätietoja samasta osoitteesta. Nettisivuilta www.sral.fi/tilaa-radioamatoorilehti löytyvät yleiset kirjoitus-ja kuvausohjeet.
 
* Toimisto tiedottaa *
Muistathan tilata E-laskun tulevia jäsenmaksuja varten
Lisätietoja e-laskun tilaamisesta löytyy omasta pankista. Apuja saa myös liiton toimistosta.
 
* Onko toistinasemanne tiedot ajan tasalla? *
Automatic.SRAL.fi osoitteesta löytyy toistinaseman tiedot, joita voi hyödyntää vaikka reissatessa ympäri Suomen. Onhan hallinnassasi olevan toistinaseman info siis ajan tasalla? Sen voi päivittää omatoimisesti tunnukset omaava aseman valvoja. Toistinasemia koskevissa asioissa yhteys sähköpostitse repeater ät sral.fi. Terveisin, OH7T, toistinasemakoordinaatio SRAL.
 
* Viestiliikenneharjoitus 20.–21.11.2020 *
Pohjois-Karjalan radiokerho OH7AB järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 20.-21.11.2020 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään P-K:n maakunnan kattavassa sanoma- ja puhevaraverkoissa sekä HF- ja VHF-taajuuksilla (puhe ja data) eri puolille Suomea. Jos tulet johtoasemalle Liperiin, sinulle opetetaan digiohjelmien asennus ja käyttö.
Ilmoittautuminen harjoitukseen ensi torstaihin 22.10. mennessä  MPK:n nettisivujen kautta.
Voit ilmoittautua myös etäasemaksi ilman MPK:n kurssille ilmoittautumista. Tällöin olet mukana harjoituksessa yksityishenkilönä etkä ole esim. MPK:n vakuutusturvan alainen. Ilmoittautumiset Tommille (tommi(piste)holopainen(at)gmail(piste)com) 22.10.2020 mennessä (nimi, tunnus, osallistumispaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).
Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta OH7JJT. Tervetuloa harjoitukseen!

*Perjantain 160 m aktiviteetti-ilta 30.10. *
30.10. perjantain 160 m aktiviteetti-iltaa emännöivät Anne OH2YL ja Jaana OH6AX. Tämä aktiviteetti workitaan only CW ja kutsulla OH4O. Anne ja Jaana saivat molemmat amatöörilupansa vuonna 1990, joten he juhlistavat tässä samalla 30-vuotista taivalta amatööreinä ja ystävinä. Taajuus on tuttu 1846, joka pyydetään jättämään vain  tähän tarkoitukseen. Kommentointia ja vapaata keskustelua voi käydä SSB: llä, mutta siihen tulee valita oma taajuus riittävän etäältä.
Kannustamme kaikkia mukaan, hitaatkin sähköttelijät huomioidaan. Vuorot on jaettu 2 tunnin pätkiin, vuorotellen molemmat ladyt sähköttelemässä. CW on molemmille naisille lempilapsi, joten tästä syystä tapahtuma tällä kertaa näin. Kaikki mukaan sähköttelemään!
* ITE-tapahtuma 31.10.  *

Vuoden viimeinen ITE-asemien aktiivisuustapahtuma pidetään lauantaina 31.10.2020. CW-osa klo 10-12 (SA), FONE-osa klo 12-15 (SA). Kutsuna omakutsu / i  ja raportti RST. Taajuusalueena 3.5-3.700 kHz. Tapahtuman lyhyet raportoinnit kuvineen voi lähettää Karille oh1uh ät sral.fi. Ne julkaistaan myöhemmin liiton nettisivuilla.
Nyt joukolla mukaan leikkimieliseen Field Day-tapahtumaan, vaikka luonnossa jos sää sallii!

 
* Viitosten Syysottelu 1.11. *
Viitosten Syysottelu pidetään sunnuntaina 1.11. Kilpailun järjestää Saimaan Viitoset, OH5AB. Säännöt ja lisätietoja seuraavassa RA-lehdessä sekä liiton nettisivuilla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna alkaa Worked All Germany Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan CQ Worldwide DX Contest, SSB.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 24.10. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media