Näin käytät N1MM Loggeria ja WSJT-X:ää OH100SRAL-kutsun kanssa

Asema

N1MM Logger+ on kätevin vaihtoehto workittaessa SSB:tä ja CW:tä. Sinun tarvitsee vain vaihtaa oman kutsusi tilalle OH100SRAL: Config > Change Your Station Data > Call. Muita kohtia ei tarvitse muuttaa. Kun vuorosi on päättynyt saat adif-lokitiedoston kohdasta File > Export > Export ADIF to file.

Kun workit FT8:aa tai FT4:ää OH100SRAL-kutsulla, pitää tehdä muutama säätö WSJT-X:ssä, jotta juhlavuosikutsun yhteydet pysyvät erillään omista yhteyksistäsi. Aloita muuttamalla kutsuksi OH100SRAL kohdassa File > Settings > My Call (My Grid-kohtaa ei tarvitse muuttaa).

Sen jälkeen menet kansioon, jossa on WSJTX:n lokitiedostot: File > Open log directory. Lokitiedosto on nimeltään wsjtx.log. Muuta työskentelyn ajaksi sen nimeksi vaikkapa wsjtx.omalog. Adif-lokin nimi on wsjtx_log.adi. Sen nimeksi voit laittaa wsjtx_log.omaadi. Tietysti voit myös ottaa varmuudeksi kopiot tiedostoista. Kun ryhdyt workkimaan OH100SRAL-kutsulla, ohjelma luo uudet wsjtx.log- ja wsjtx_log.adi-tiedostot, joihin tulee vain juhlakutsulla workitut yhteydet.

Kun työskentelyvuorosi päättyy, sinulla on valmis adif-tiedosto, jonka voit lähettää sähköpostiliitteenä kutsun valvojalle osoitteella oh1nda ät sral piste fi.

Ainakin WSJT-X versiossa 2.2.2 on bugi adif-tiedoston otsikkorivillä (header). Rivin lopussa on koodi <EH>, joka kuitenkin pitäisi olla <EOH> (end of header). Jos haluat, voit avata tiedoston ja korjata virhe.

Kun olet kopioinut tiedostot wsjtx_log.adi ja wsjtx.log toiseen paikkaan voit poistaa ne WSJT-X:n kansiosta. Sen jälkeen muutat omien lokitiedostojen nimeksi takaisin alkuperäiset nimet poistamalla ’oma’. Vaihda myös kutsuksi oma kutsusi kohdassa File > Settings > My Call.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media