EU:n avoin julkinen kuuleminen sähkömagneettista yhteensopivuutta koskevasta direktiivistä (EMC-direktiivi)

Aalto.

Määräystyöryhmä tiedottaa

Haluatko vaikuttaa EU-kansalaisena tai järjestönä radiotaajuuksiemme mahdollisimman puhtaana pysymiseen? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus. Kysely päättyy tällä viikolla 29.1.2021, joten vielä ehdit mukaan.
Kysymyksiin vastaaminen on helppoa, sillä kysely koostuu rastikysymyksistä, joita voit muutamissa kohdin täydentää vapaasti omilla näkemyksilläsi. Jos sinulla ei ole EU-käyttäjätunnusta, voit luoda sen sivustolla helposti. Liitteenä esimerkkivastauksia radioamatöörin näkökulmasta. Näitä voit halutessasi vapaasti käyttää.

EMC_direktiivi_esimerkkivastauksia

Oheinen linkki avaa kyselyn sivuston, jossa voit sivun ylälaidassa valita haluamasi kielen:
https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/11868-Evaluation-of-the-Electromagnetic-Compatibility-Directive/public-consultation.

Julkisen kuulemisen tarkoituksena on kerätä palautetta kaikilta EU-kansalaisilta, jotka ovat huolissaan
sähkömagneettiseen yhteensopivuuteen liittyvistä asioita, sekä asianosaisilta sidosryhmiltä, jotka haluavat
osallistua selvitykseen, jolla tuetaan sähkömagneettista yhteensopivuutta koskevan direktiivin (2014/30/EU) arviointia. Euroopan komissio tarvitsee tietoja siitä, miten hyvin direktiivi toimii eri puolilla EU:ta ja aiheutuuko tietyn tyyppisistä laitteistoista edelleen ongelmia. Kaikki asiasta kiinnostuneet voivat kertoa näkemyksensä.

Kenen erityisesti toivotaan osallistuvan kuulemiseen? Sähkölaitteistojen, kodinkoneiden ja asennusten valmistajat ja muut alan toimijat, markkinavalvonta- ja täytäntöönpanoviranomaiset kuten ilmoitetut laitokset ja vaatimusten mukaisuuden arviointilaitokset sekä kaikki muut alan sidosryhmien tai asiantuntijoiden yhdistykset. Myös EU:n kansalaiset voivat ilmaista näkemyksensä.

Lisätietoja määräystyöryhmän puheenjohtajalta Markolta, OH8WM, omakutsulla.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media