Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 04/2021, 30.1.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 30.1. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

SISÄLTÖ
* Liiton kevätkokous pidetään kesäleirillä *
*  Ylellä keskusteltiin tällä viikolla radiomatööritoiminnan historiasta *
* Määräystyöryhmä tiedottaa EMC-direktiiviin liittyen *
* Jäsenmaksulaskut lähetetään ensi viikolla *
* Toimisto tiedottaa *
* Tule mukaan aktivoimaan juhlavuosikutsua OH100SRAL *
* Suomen STAYHOME-joukkoon osui onnenpotku *
* Perusluokan radioamatööritutkinto etäopetuksena Tampereelta *
* Propagation Summit 2021 katsottavissa Youtubessa *
* Kerhojen vuosikokouskutsut *
* OH0W äänessä Ahvenanmaalta 29.1.-3.2.*
* CQWW160M-kontesti tänä viikonloppuna *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *

* Liiton kevätkokous pidetään kesäleirillä *
Liiton hallitus on päättänyt, että tavallisesti huhtikuussa pidettävä Liiton kevätkokous pidetään yhä jatkuvan koronavirusepidemiatilanteen vuoksi tänä vuonna Liiton kesäleirin yhteydessä. Kesäleiri järjestetään 15.-18.7.2021. Jäsenten esitysten ja tunnustuspalkintoesitysten määräaikaa pidennetään myös niin, että uusi määräaika on esityksille on 17.5.2021 tai 2 kk ennen kevätkokousta.

*  Ylellä keskusteltiin tällä viikolla radiomatööritoiminnan historiasta *
Yle:n Kulttuuriykkönen-ohjelmassa tehtiin tänä torstaina katsaus radioamatööritoiminnan historiaan. Lähetyksessä olivat mukana Jorma OH2KI, Ritva OH2CJ, Reino OH2HK, Jouko OH1RX ja Vilma OH2VT kertomassa harrastuksesta ja sen merkityksestä eri aikakausina. Lähetys on kuunneltavissa Yle Areenasta. Jakson nimi on ”Radioamatöörit, tietoyhteiskunnan pioneerijoukot – alussa laittomia onnitteluja keisarinnalle ja sotalaivan häirintää”.

* Määräystyöryhmä tiedottaa EMC-direktiiviin liittyen *
Haluatko vaikuttaa EU-kansalaisena tai järjestönä radiotaajuuksiemme mahdollisimman puhtaana pysymiseen? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus. HUOM. Kysely päättyy tänään 29.1.2021. Lisätietoja liiton nettisivuilla.

* Jäsenmaksulaskut lähetetään ensi viikolla *
Vuoden 2021 jäsenmaksulaskujen lähetys alkaa ensi viikolla. Ne saapuvat joko postilla tai e-laskuna, jos on jo tehnyt e-laskutilauksen. Liitto suosittelee jäsenistölle e-laskutuksen käyttöönottoa. Jos e-laskua ei ole vielä ottanut käyttöönsä, on se helppo tehdä samalla, kun maksaa tämän vuoden jäsenmaksua verkkopankissa. Lisätietoja omasta pankista tai liiton toimistolta.

* Toimisto tiedottaa *
Toimisto on tällä hetkellä ruuhkautunut tilauksista, joten tuotteiden toimitusajat ovat tavanomaista pidemmät.

*  Tule mukaan aktivoimaan juhlavuosikutsua OH100SRAL *
Liiton erikoiskutsu OH100SRAL on käytössä koko juhlavuoden 2021 ajan. Pääset kokeilemaan pile-upia CW:llä, SSB:llä tai digimodeilla! Liiton yksilöjäsenet tai kerhot voivat varata kutsun käyttöönsä vaikkapa päiväksi tai muutamaksi. Tarkemmat ohjeet löytyvät SRAL100 -sivustolta, josta voit myös nähdä varauskalenterin. Lisätietoja tarvittaessa Janilta, OH1NDA, omakutsu toimii. Tervetuloa mukaan!

* Suomen STAYHOME-joukkoon osui onnenpotku *
Jarkko Kemille, OH2FNR, joka toimi OH2-FT8-tiimin organisoijana, osui arvonnassa Yaesu FT-891-transceiveri. Voittaja arvottiin niiden 94:n STAYHOME/STAYSAFE-operaattorin joukosta, joiden tiimeillä oli 1000 qusoa kasassa. Jarkon tiimissä oli mukana Ari OH2ECG, Jari OH2FQV ja Kimmo OH7FDY, jotka nousivat hyvällä yhteistyöllä koko Suomen parhaaksi FT8-tiimiksi. Onnea Jarkolle ja koko voittajatiimille!

* Perusluokan radioamatööritutkinto etäopetuksena Tampereelta *
Tampereen Radioamatöörit ry järjestää perusluokan radioamatööritutkintoon tähtäävän kurssin neljänä viikonloppuna 20.2. alkaen. Kurssi pidetään etäopetuksena ja mahdollisesti osittain OH3NE:n kerhotiloissa. Pätevyystutkinto järjestetään Tampereella, mutta ulkopaikkakuntalaiset voivat sopia tutkinnon järjestämisestä paikallisen tutkijan kanssa. Kurssin hinta on 15 €. Ilmoittautumiset kurssille 12.2. mennessä taloudenhoitajalle, talous ät oh3ne piste fi.

* Propagation Summit 2021 katsottavissa Youtubessa *
Contest Universityn järjestämä ”Propagation Summit 2021” pidettiin viime lauantaina. Tapahtuma videoitiin ja on katsottavissa kokonaisuudessaan Youtubessa. Lisätietoja ja linkit yksittäisiin luentoihin löytyvät Contest Universityn nettisivuilta, joilta löytyy myös paljon muuta materiaalia.

* Kerhojen vuosikokouskutsut *
Hämeenlinnan Radioamatöörit
Hämeenlinnan Radioamatöörien, OH3AA:n, vuosikokous pidetään maanantaina 8.2. klo 18.00 Kanta-Hämeen keskussairaalassa, osoitteessa Ahvenistontie 20, Hämeenlinna. Koska koronavirusepidemiaan liittyvien rajoitteiden vuoksi paikalla saa olla enintään 10 henkilöä, pyytää kerho kaikkia osallistujia käyttämään kokousta varten valmisteltua etäosallistumismahdollisuutta. Ohjeet osallistumiseen löydät kerhon verkkosivuilta: oh3aa.fi. Tervetuloa!
Teljän Radioamatöörit
Teljän Radioamatöörit ry:n, OH1AF/OH1AB/OH1F, vuosikokous pidetään 3.2. klo19 kerholla, os. Raumantie 705, Pori. Kokouksessa noudatetaan turvavälejä ja suositellaan kasvomaskien käyttöä. Suunnitteilla myös etäosallistumismahdollisuus. Tervetuloa!

* OH0W äänessä Ahvenanmaalta 29.1.-3.2.*
OH0W-kutsu on äänessä Ahvenanmaalta tänä viikonloppuna, kun Niko, OH2GEK, ja Martti, OH2BH, aktivoivat kutsua CQWW160M-kontestin ajan ja myös alkuviikosta, kun Pertti, OH2BH, aktivoi kutsua kontestin jälkeen 3.2. saakka.

* CQWW160M-kontesti tänä viikonloppuna *
CQWW160M CW-kontesti alkaa 29.1. klo 22 (UTC) ja kestää 48 h. Kilpailun tavoitteena on workkia mahdollisimman monta Yhdysvaltojen osavaltiota tai Kanadan provinssia. Säännöt löytyvät kilpailun kotisivulta. Tervetuloa mukaan!

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ 160 m CW, REF CW ja UBA DX SSB.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan Mexico RTTY International sekä sunnuntaina SRAL:n Peruskisa.

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 6.2. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media