Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 10/2021, 13.3.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 13.3. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

SISÄLTÖ
* Liiton kesäleirin majoitusta voi varata ensi maanantaista alkaen *
* SRAL100-tiedotukset *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent key *
* OH2AP järjestää perusluokan kurssin etäopetuksena *
*  YL-malja 2020 *
*  Kotimaan HF-kilpailujen SM-sarjan 2020 lopputulokset *
* Stew Perry 160m kisataan tänä lauantaina *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *

* Liiton kesäleirin majoitusta voi varata ensi maanantaista alkaen *

Riihimäen Kolmosten, OH3AD:n, järjestämä juhlavuoden kesäleiri pidetään torstaista sunnuntaihin, 15.-18.7., Eerikkilän Sport & Outdoor Resortissa Tammelassa. Kesäleirin ohjelma tulee sisältämään esitelmien, kirpputorin ja nokkakusoilun lisäksi Liiton OT-kutsutapaamisen, juhlaillallisen sekä paljon muuta. Leirin yhteydessä pidetään myös Liiton kevätkokous. Tiedustelut leiriä koskien osoitteeseen OH3AD ät outlook piste com.

Majoitusta voi varata ensi maanantaista 15.3. klo 8.00 alkaen Eerikkilän sivustolta löytyvällä ilmoittautumis- ja varauslomakkeella. Eerikkilän majoitusvaihtoehdoista voi lukea lisää osoitteesta eerikkila.fi. Tehdyt varaukset voi peruuttaa tarvittaessa Eerikkilän palvelujen osalta ilman kuluja 30 päivää ennen varauksen alkua.

Huom. Ilmoittautuminen leirille tulee tehdä varauslomakkeella, vaikka osallistuisi vain itse kesäleiritapahtumaan eikä yövy paikan päällä. Tämä on tärkeää, jotta järjestävä taho voi varautua oikeaan kävijä- ja ruokailijamäärään. Ilmoittautuminen päättyy 31.5. 

Lisätietoja leiristä löytyy liiton nettisivuilta.
Tervetuloa viihtymään hamikansan pariin toivottaa OH3AD:n hallitus!

* SRAL100-tiedotukset *
Juhlavuoden valokuvanäyttelyt löytyvät osoitteesta sral100kuvat.sral.fi. Ne esittelevät teknologian kehitystä ja radioamatööritoimintaa eri vuosikymmeniltä. Tervetuloa tutustumaan!
Liiton erikoiskutsu OH100SRAL on kerhojen ja yksittäisten jäsenten käytössä koko juhlavuoden 2021 ajan. Lue tarkemmat ohjeet SRAL100 -sivustolta. Huom! Kaikkien juhlakutsua aktivoineiden kesken arvotaan palkintoja liiton tarvikemyynnistä.
Radioamatöörien itse rakentamia laitteita esittelevä ITE-näyttely aukeaa tämän hetkisen tiedon mukaan 20.4. Tekniikan museolla Helsingissä. SRAL100-toimikunta pyytää nyt mieleenpainuvia ja  ite-harrastusta kuvaavia nimiehdotuksia näyttelylle.  Lähetä nimiehdotuksesi sähköpostilla Heikille, OH2BGX, ensi maanantaihin 15.3. mennessä osoitteella oh2bgx ät sral.fi. Voittajaehdotuksen lähettäjä palkitaan SRAL 100-mukilla.

* Toimisto tiedottaa *
Pääkaupunkiseudun pahenevan koronatilanteen vuoksi Liiton toimisto on avoinna vierailijoille vain erikseen sovittaessa 1.3.-31.3. Jos Sinulla on asiaa toimistolle, otathan yhteyttä sähköpostilla toimisto ät sral.fi tai puhelimitse 09 562 5973.

* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Juhani Elovalkaman, OH1TK, poismeno. Kunnioitamme Juhanin muistoa hetken hiljaisuudella.

* OH2AP järjestää perusluokan kurssin etäopetuksena *
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP järjestää pienryhmä-etäkurssin perusluokan radioamatööritutkintoon valmistautumista varten. Kurssi pidetään kevään 2021 aikana. Lisätietoja kerhon sivuilta oh2ap.fi.

*  YL-malja 2020 *
YL-malja on koko vuoden kestävä kilpailu YL-amatööreille. Kilpailusarjat ovat perusluokka ja yleisluokka. OH-yhteys = 1 piste, Euroopan yhteys = 2 pistettä ja DX-yhteys = 3 pistettä. Yhteydet voidaan pitää CW:llä tai fonella tai molemmilla lähetelajeilla. Tervetuloa mukaan kisaan!
Viime vuoden tulosilmoitukset pyydetään lähettämään vappuun mennessä sähköpostilla yl ät sral.fi tai postitse Liiton toimistoon. Lisätietoja liiton nettisivuilla.
Liiton sivuilla on julkaistu myös uuden YL-toimikunnan esittely. YL-toimikunta auttaa mielellään kaikissa YL-toimintaan liittyvissä kysymyksissä esimerkiksi Facebookin OH-YLS-sivun tai sähköpostin yl ät sral fi välityksellä.

*  Kotimaan HF-kilpailujen SM-sarjan 2020 lopputulokset *
Liiton sivuilla on julkaistu kotimaan HF-kilpailujen SM-sarjan lopputulokset vuodelta 2020. Kunkin luokan voittaja on Suomen Mestari, joka saa palkinnoksi Suomen Mestaruus -pokaalin. Myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkitaan. Onnea voittajille!

* Stew Perry 160m kisataan tänä lauantaina *

Kontesterit! Ja kaikki muutkin. Näytetäänpä, että ollaan hengissä, eikä vain hengessä mukana. Tänä lauantaina 13.3. klo 15 GMT alkaen on Stew Perry 160 metrin CW-kilpailu. Kilpailu kestää 24 tuntia, josta voi olla äänessä 14 tuntia. Säännöt löytyvät esimerkiksi nettisivulta kkn.net/stew.
Tervetuloa mukaan!

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Stew Perry 160 m.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan BARTG HF RTTY ja Russian DX.

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 20.3. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media