Liiton erikoiskutsut OH100SRAL ja OF100SRAL jäsenten käytössä

OH100SRAL QSL


Traficom on myöntänyt Suomen Radioamatööriliitolle luvan käyttää erikoiskutsua OH100SRAL juhlavuoden 2021 aikana.

Ajalla 15.9. – 23.12.2021 on mahdollista käyttää myös juhlakutsua OF100SRAL.

Kutsuja on tarkoitus käyttää aktiivisesti kaikilla radioamatööreille sallituilla taajuusalueilla puheella, sähkötyksellä ja digitaalisilla lähetelajeilla. Niinä aikoina, kun kutsut eivät ole liiton asemien käytössä, niitä voivat anoa jäsenkerhot ja yksittäiset jäsenet käyttöönsä.

Kutsuja voi anoa määräajaksi, korkeintaan viideksi päiväksi kerrallaan. Kutsun valvoja lähettää kerholle tai jäsenelle asemaluvan käyttövuoron ajaksi sähköpostin liitteenä. Varauskalenterista näkyvät vapaat vuorot.

Kerholla tulee olla vastuuhenkilö, joka jakaa käyttöaikoja kerhon jäsenille ja huolehtii siitä, että jokaisen käyttäjän loki lähetetään ADIF-muotoisena tiedostona kutsun valvojalle Jan Jylhälle, OH1NDA (oh1nda at sral piste fi) heti vuoron päätyttyä.

ADIF-muotoisia lokitiedostoja saa useimmista lokiohjelmista ja esim. N1MM-kilpailuohjelmasta ja WSJT-X:stä. Huom! Myös yksittäiset jäsenet voivat anoa juhlavuosikutsua käyttöönsä. Tule mukaan aktivoimaan kutsua OH100SRAL! Voit varata kutsun vaikkapa päiväksi. Pääset kokeilemaan pile-upia CW:llä, SSB:llä tai digimodeilla!

Huom! Kaikkien juhlakutsujen aktivointiin osallistuvien kesken arvotaan palkintoja verkkokaupasta, kuten juhlavuosimukeja, 100-vuotishistoriikkia ja muuta kirjallisuutta.

Yhteydet kuitataan Logbook of the Worldin (LotW) kautta sekä OH100SRAL QSL-kortilla buron kautta. Kortin voi myös saada directinä lähettämällä omalla osoitteella sekä postimerkillä varustetun kirjekuoren OH1NDA:lle.

Ohjeita N1MM Loggerin ja WSJT-X:n käytöstä OH100SRAL-kutsun kanssa löytyy tästä.

SRAL 100 -sivulle

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media