Liiton erikoiskutsu OH100SRAL käytössä koko juhlavuoden ajan

OH100SRAL QSL


Liikenne- ja viestintävirasto on myöntänyt Suomen Radioamatööriliitolle luvan käyttää erikoiskutsua OH100SRAL juhlavuoden 2021 aikana. Kutsua on tarkoitus käyttää aktiivisesti kaikilla radioamatööreille sallituilla taajuusalueilla puheella, sähkötyksellä ja digitaalisilla lähetelajeilla. Niinä aikoina, kun kutsu ei ole liiton asemien käytössä, sitä voivat anoa jäsenkerhot ja yksittäiset jäsenet käyttöönsä.

Kutsua voi anoa määräajaksi, korkeintaan viideksi päiväksi kerrallaan. Kutsun valvoja lähettää kerholle tai jäsenelle asemaluvan käyttövuoron ajaksi sähköpostin liitteenä. Varauskalenterista näkyvät vapaat vuorot. Kerholla tulee olla vastuuhenkilö, joka jakaa käyttöaikoja kerhon jäsenille ja huolehtii siitä, että jokaisen käyttäjän loki lähetetään ADIF-muotoisena tiedostona kutsun valvojalle Jan Jylhälle, OH1NDA (oh1nda at sral piste fi) heti vuoron päätyttyä. ADIF-muotoisia lokitiedostoja saa useimmista lokiohjelmista ja esim. N1MM-kilpailuohjelmasta ja WSJT-X:stä. Huom! Myös yksittäiset jäsenet voivat anoa juhlavuosikutsua käyttöönsä. Tule mukaan aktivoimaan kutsua OH100SRAL! Voit varata kutsun vaikkapa päiväksi. Pääset kokeilemaan pile-upia CW:llä, SSB:llä tai digimodeilla!

Huom! Kaikkien juhlakutsun aktivointiin osallistuvien kesken arvotaan palkintoja verkkokaupasta, kuten juhlavuosimukeja, historiikkikirjoja ja muuta kirjallisuutta.

Yhteydet kuitataan Logbook of the Worldin (LotW) kautta sekä OH100SRAL QSL-kortilla buron kautta. Kortin voi myös saada directinä lähettämällä omalla osoitteella sekä postimerkillä varustetun kirjekuoren OH1NDA:lle.

Ohjeita N1MM Loggerin ja WSJT-X:n käytöstä OH100SRAL-kutsun kanssa löytyy tästä.

SRAL 100 -sivulle

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media