Ehdotuksia OH2TK:n muistopalkinnon saajaksi otetaan vastaan


Osmo A Wiio, OH2TK, radioamatööriasemalla vuonna 1961. Kuva: SRAL:n arkisto.

 

Suomen Radioamatööriliiton arvostetuin tunnustuspalkinto, OH2TK:n muistopalkinto, jaetaan vuonna 2021 SRAL:n täyttäessä sata vuotta, mikäli palkinnon säännöt täyttävä henkilö löytyy. Palkinto jaetaan liiton syyskokouksessa.

Jäseniä pyydetään tekemään liiton hallitukselle esitys palkittavasta henkilöistä. Esityksen on sisällettävä perustelut. Esitys palkinnon saajaksi on lähetettävä liiton toimistolle postitse 31.8.2021 mennessä. Osoite on Suomen Radioamatööriliitto ry, hallitus, Kaupinmäenpolku 9, 00440 HELSINKI.

Emeritusprofessori Osmo A. Wiion, OH2TK, muistolle omistetun palkinnon säännöt hyväksyttiin liiton kevätkokouksessa 2017. Palkinto voidaan jakaa korkeintaan kerran kolmessa vuodessa. Ensimmäisen OH2TK:n muistopalkinnon sai porilainen Timo Ekko, OH1SM, vuonna 2018 liiton syyskokouksessa Äänekoskella.

 


 

Palkinnon säännöt

  1. OH2TK:n muistopalkinto myönnetään erityisen suurista ansioista suomalaisen radioamatööritoiminnan, erityisesti radioamatööritekniikan, edistämisessä. Palkinto voidaan myöntää vain Liiton jäsenelle, joka on saavuttanut myöntämisperusteena olevat ansionsa Liiton jäsenenä ollessaan.
  2. Palkinnon tarkoituksena on muistaaOsmo A. Wiion,OH2TK (SK), elämäntyötä radioamatöörinä ja hänen pyrkimystään vaalia ham-spirit-perinnettä.
  3. Palkinnon saajan tulee olla erityisen ansioitunut radioamatööritekniikan kehittämisessä ja siihen liittyvässä julkaisutoiminnassa sekä sen lisäksi jollakin seuraavista radioamatööritoiminnan osa-alueista: radiotyöskentely, toiminta SRAL:n tai sen kerhojen tehtävissä, viranomaisyhteistyö ja kansainvälinen yhteistyö.
  4. OH2TK:n muistopalkinto myönnetään vain silloin kun siihen katsotaan olevan perusteltua ja merkittävää aihetta. Palkinnon perättäisten myöntökertojen välillä tulee kulua vähintään kolme (3) vuotta.
  5. Esitys palkinnon myöntämiseksi tulee olla kahden SRAL:n jäsenen allekirjoittama, ja se osoitetaan SRAL:n hallitukselle, joka päättää palkinnon myöntämisestä.
Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media