Valtakunnallinen amatööritekniikan jatkokurssi syksyllä 2021

Tiimissä hamssiksi 2 -kirjan kansi

Onko T2:n suorittaminen aina kutitellut? Kaikki kaverit yleisluokassa? T1-opinnoista kauan, eikä kirjan pariin osaa hakeutua yksin? Linukka jo katsottuna mutta ison tehon lupa uupuu?

Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE, ja SRAL järjestävät syksyllä 2021 T2-tutkintomoduulin suorittamiseen tähtäävän kurssin. Kurssi toteutetaan etä- ja lähiopetuksen hybridinä: pirkanmaalaiset tervetuloa kerhotiloihin, pitkänmatkalaiset osallistuvat Zoom-neuvottelutyökalun avulla. Lisäksi kurssilla palvelevat SRAL:n Moodle-oppimisympäristön keskustelupalstat. Opettajina toimivat pitkän linjan radiotekniikan asiantuntijat ja kouluttajat.

Kurssi on tarkoitettu perusluokan radioamatööreille. Esitietona oletetaan elektroniikan ja radiotekniikan perusteet: U=RI ja puoliaaltodipoli. K-moduulia eli määräyksiä ja liikennöintiä ei kurssilla käsitellä, vaan keskitytään vaativampaan amatööritekniikkaan. Vastaavan kurssin perusteella tutkinnon ovat suorittaneet mm. 20 vuotta perusluokassa ollut kontestimies sekä vasta vuoden verran amatöörinä ollut kielitieteilijä.

Alustavan aikataulun mukaan kurssi alkaa syyskuun puolivälissä ja kestää kahdeksan viikkoa, yksi kurssi-ilta/päivä viikossa. Tutkinto osuu tällöin marraskuun lopulle. Luvat saa siis sopivasti ARRL 160 m CW-kontestiin mennessä.

Lisätietoja kurssista sekä ilmoittautumisohjeet ja maksut julkaistaan seuraavassa Radioamatööri-lehdessä heinäkuun lopussa sekä samaan aikaan OH3NE:n kotisivuilla oh3ne.fi. Sitä odotellessa on hyvä kaivaa vanhat perusluokan kirjat komerosta ja virittäytyä opiskelutunnelmiin. 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media