Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 26/2021 31.7.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 31.7.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä, kutsulla OH6K.

SISÄLTÖ

Kevätkokouksessa esillä sääntömääräiset asiat

Hämeenlinnassa rompepäivä elokuussa

Pohjoismaiset VHF-päivät Säkylässä

Radioamatöörit apuna Länsi-Euroopan tulvissa

Olympialaisten erikoisasema äänessä

FT-kasin synttäreillä erikoiskutsuja                   

Silent Key

Kilpailu-uutisia

Tilaa Liiton uutiskirje

Kevätkokouksessa esillä sääntömääräiset asiat

Suomen Radioamatööriliiton Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat: hyväksyttiin vuoden 2020 toimintakertomus, vahvistettiin vuoden 2020 tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallituksen jäsenille.

Kokouksessa päätettiin myös Historiikkirahaston purkamisesta, koska sen käyttötarkoitus, SRAL:n satavuotishistoria on valmis ja kirja julkaistu.

Hallitus sai Kevätkokoukselta valtuutuksen myydä omistamansa Suomen Radioamatööritarvike Oy:n osakkeet parhaan harkintansa mukaan.

Kevätkokous ajoittui keskikesälle 24. heinäkuuta, koska sen ajankohtaa oli ensin jouduttu siirtämään kahdesti, koronatilanteen ja koronan vuoksi perutun Kesäleirin vuoksi.

Valtioneuvoston säätämän poikkeamislain mukaan yhdistyksen sääntömääräinen kokous on järjestettävä syyskuun 2021 loppuun mennessä.

Hämeenlinnassa rompepäivä elokuussa

Hämeenlinnan Radioamatöörit järjestävät jälleen elokuussa jälleen suositun radiorompepäivän. Tapahtuma käynnistyy OH3AA -kerhotalon pihalla Hakapellontiellä sunnuntaina 22. elokuuta klo 9 alkaen.

Alueella voit myydä kaikenlaista elektroniikkaa ja radiotarviketta joko auton takakontista, peräkärrystä tai pressujen päältä. Katettua tilaa ei ole. Myyntipaikasta ei peritä maksua.

Paikalla järjestetään myös ainakin virvoke- kahvi- ja makkaramyynti.

OH3AA:n putkitesteri on myös käytettävissä ja testaaja paikalla. Testata voidaan muutama putki per kävijä.

Tarkemmat tiedot löytyvät OH3AA:n verkkosivuilta:

https://oh3aa.fi/2021/07/22/rompepaiva-sunnuntaina-22-8-2021-klo-9-15/

Pohjoismaiset VHF-päivät Säkylässä

Radioamatööritekniikan Seura OH2NXX järjestää pohjoismaisen VHF-UHF-SHF -tapaamisen syyskuun alussa Säkylässä. Järjestyksessään 42. VUSHF -kokoontuminen on siirtynyt koronan vuoksi, mutta nyt kaikki järjestelyt ovat valmiina 3.-5. syyskuuta 2021 tapahtuvaan tilaisuuteen Kristallirannan lomakeskuksessa.

RATSin isännöimä tapaaminen alkaa perjantaina iltapäivällä ja päättyy sunnuntaina puolilta päivin. Luvassa on mielenkiintoisia esitelmiä, yhdessäoloa ja kirpputori. Ohjelma ja ilmoittautuminen RATSin kotisivuilla. 

Ilmoittautuminen ja lisätietoa: https://rats.fi/vushf2021

Radioamatöörit apuna Länsi-Euroopan tulvissa

Läntistä Eurooppaa koetelleet laajat tulvat ovat tehneet vahinkoja myös viranomaisten käyttämille yhteyspisteille ja laitehuoneille.  Esimerkiksi Belgiassa, Wavren kaupungissa, poliisiasema jäi kokonaan tulvaveden alle. Kolmekymmentä vapaaehtoista radioamatööriä tuli hätiin ja rakensi paikallistoimijoille toimivan varaverkon.

Hollannin ja Belgian radioamatööriliitot ovat myös yhdessä koordinoineet varaverkkoa viranomaisten tueksi.

Tulvien pahiten koettelemassa Saksassa radioamatööriliitto on saanut kansalaisilta yksittäisiä yhteydenottoja ja avunpyyntöjä. Saksalaisten radioamatöörikerhojen ja viranomaisten välisisissä keskusteluissa ei ole kuitenkaan vielä noussut esiin tarpeita radioamatöörien yhteyksille, Saksan Radioamatööriliitosta kerrotaan.

Olympialaisten erikoisasemat äänessä

Japanin Radioamatööriliitto operoi Olympialaisten kunniaksi useilla erikoistunnuksilla. Nishitokyossa sijaitseva päämaja-asema JA1 TOKYO on ollut äänessä 16. heinäkuuta lähtien.

Erityistunnusten avajaisseremoniaa oli juhlistamassa Japanin parlamentin jäsen, kansanedustaja Hirohiko Izumida 7K1KJK. Hän myös workki erikoiskutsulla kusoja 40 metrillä.

Äänessä on kymmenen OLP-suffiksiin päättyvä 8N-asemaa ja kymmenen OLYMPIC -suffiksiin päättyvää 8J-asemaa. Japanin liiton nettisivuilla kerrotaan myös Olympia-awardeista.

Olympialaisten ja heti perään järjestettävien Paraolympialaisten kunniaksi, asemat ovat äänessä aina syyskuun viidenteen päivään saakka.

JARL Olympia-awardit: https://www.jarl.org/English/4_Library/A-4-2_Awards/T2020-e.htm

FT-kasin synttäreillä erikoiskutsuja

Elokuun kahdella ensimmäisellä viikolla bandeilla on äänessä useita erikoisasemia FTDM ja FTDMC -suffikseilla. Niillä juhlistetaan neljä vuotta täyttävän FT8-lähetyslajin ja kaksi vuotta täyttävän FT8 Digiklubin synttäreitä. Tähän mennessä ainakin Saksasta, Englannista, Tanskasta, Venäjältä ja useista Lähi-idän maista on tulossa ääneen asemia erikoistunnuksin.  

Silent Key

Toimiston tietoon on tullut Pekka Mielosen OH3JMJ ja Heikki Aaltosen OH1-1373 poismeno. Kunnioitamme Pekan ja Heikin poismenoa hetken hiljaisuudella.

Kilpailu-uutisia

Huomenna sunnuntaina on vuorossa Kesäkisa, kaikki kynnelle kykenevät reippaasti mukaan. Sunnuntaina on myös Peruskisa ja viikonlopun ajan Venäjän WW Multimode kilpailu.

Tulevana tiistaina kisataan kahden metrin tiistaitestissä ja torstaina vuorossa on kymmenen metrin nakkikisa.

Viikon päästä sunnuntaina 8. elokuuta käydään jälleen Mustan kissan vuotuinen kisa. Sekä Black Cat -kisan että Kesäkisan säännöt löytyvät helposti Liiton nettisivuilta.

Tilaa Liiton Uutiskirje

Liiton Uutiskirje tarjoaa noin kerran kuussa Liiton ja radioamatööriharrastuksen ajankohtaisia asioita ja kuulumisia suoraan omaan sähköpostilaatikkoon toimitettuna. Vastaavana toimittajana on Dimi, OH2DD. Uutiskirjeen voi tilata liiton nettisivuilta osoitteesta: sral.fi/uutiskirje. Juhlavuoden kunniaksi tilaajien kesken arvotaan joka kuukausi yksi SRAL 100-vuotishistoriikki.

Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 7. elokuuta 2021 kello 15 Suomen aikaa, kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista, kutsulla OH2K.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media