Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 35/2021 2.10.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 2.10.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista, tunnuksella OH2K.

SISÄLTÖ

Juhlavuoden joulubuffet Helsingissä neljäs joulukuuta

Jokaisen OH-amatöörin apua tarvitaan

QSL-korttiliikenne palautunut liki normaaliksi

Ensi lauantaina Rompepäivät Kurikassa

Partiolaisten JOTA-tapahtuma lokakuussa

Yleisradiotekniikan guru Ilmatorjuntamuseolla

Perusluokan Teams-kurssille ehtii vielä tiistaina

Oletko jo katsonut Liiton verkkonäyttelyt?

Hallitusehdokkaat ensi perjantaihin mennessä

Kilpailut

Juhlavuoden joulubuffet Helsingissä neljäs joulukuuta

Varaa jo kalenteristasi lauantai 4. joulukuuta kello 14 alkaen. Tervetuloa nauttimaan jouluisesta ateriasta ja nokkakusoilusta juhlavuoden kunniaksi. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille liiton jäsenille. Ohjelma on parasta aikaa suunnitteilla. Lisätietoja tilaisuudesta ja ilmoittautumisesta on tulossa lähempänä. Juhlapaikka on Helsingin ydinkeskustassa.

Jokaisen OH-amatöörin apua tarvitaan

Viikon päästä OH-kansa ryhtyy taistoon Ruotsia vastaan SAC SSB osassa ja tavoitteena on saada 100 suomalaista kilpailulokia kasaan ja maaotteluvoitto SRAL-100 juhlavuoden kunniaksi Suomeen. 

CW-osan tapaan voit ilmoittaa 3-henkisen joukkueen OH-asemien omaan ryhmäkilpailuun tiistaihin 5.lokakuuta mennessä Raimolle oh2bci@nullsral.fi

Sinun ei tarvitse olla kilpailija tai kilpailla ketään vastaan. Kyseessä on siis vain vapaamuotoinen kusoralli, jossa omien taitojesi ja vapaa-aikasi puitteissa tuet yhteista Suomen maaottelutulosta. Workkimalla hiukan kaikkia bandeja on tuloskertymä parhain.

Toivottavaa on, että mahdollisimman moni käyttäisi juhlavuoden kunniaksi OF-prefiksiä.

SAC:n SSB-osa alkaa ensi viikon lauantaina klo 15.00 Suomen aikaa.

SAC säännöt: https://www.sactest.net/blog/rules/

SAC OH-asemien ryhmäkilpailu: https://www.sral.fi/2021/08/20/sral100-sac2021/

QSL-korttiliikenne palautunut liki normaaliksi

Koronan vuoksi postiliikenne moniin maihin on ollut rajoitettua. Tilanne eri maiden kohdalla on vaihdellut paljon ja joistain maista QSL-kortteja on tullut lähes tavanomaiseen tapaan, joistain ei lainkaan. Liiton QSL-managerin Kain OH3GLY mukaan tilanne on nyt syksyn aikana palautunut liki normaaliksi.

Uusille radioamatööreille on hyvä muistuttaa, että QSL-korteissa yli vuodenkin vaihtoaika on tyypillinen ihan normaalioloissakin.

Ensi lauantaina rompepäivät Kurikassa

Radiohullut ja Kurikan Seudun Radioamatöörit järjestävät rompepäivät ensi viikon lauantaina 9. lokakuuta. Tapahtumapaikkana on Luovan nuorisoseura Kurikassa, kolmostien varressa osoitteessa Seuratie 3.  Myyjiä pyydetään paikalle aamukahdeksalta ja muuta yleisöä alkaen kello 10.  Paikalla myös Jyrki OH6CS Utecista. Paikalla on myös seuran kioski, josta saa järjestäjien mukaan kahavetta ja pikkupurtavaa.

Partiolaisten JOTA-tapahtuma lokakuussa

Partiolaisten maailmanlaajuinen radioamatööritapahtuma Jamboree on the Air eli JOTA lähestyy. Lokakuun puolen välin viikonloppuna bandeilla kuullaan nuoria partiolaisia, joten innokkaita vasta-asemiakin kaivataan. Suomesta tapahtumaan osallistuu ainakin maan ainoa ilmapartiolippukunta, helsinkiläinen Malmin Tuulenkävijät. Myös Turun seudulta oltaneen äänessä.

JOTA 2021: https://www.jotajoti.info/jota

Yleisradiotekniikan guru Ilmatorjuntamuseolla

Osana Suomen Radiohistoriallisen Seuran 30-vuotisjuhlia järjestetään lauantaina 16. lokakuuta esitelmätilaisuus Ilmatorjuntamuseolla.  Puhujina on kaksi eläköitynyttä YLE legendaa, tekninen johtaja Jorma Laiho ja radioarkiston päällikkö Lasse Vihonen.

Laiho kertoo AM-asemien alasajosta ja Vihonen radioasemien käytöstä lentosuunnistuksen apuna 1940-luvulla. Tilaisuus alkaa kello 13 Tuusula-hallissa. Ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollinen, mutta erittäin suotava sähköpostilla: hemar@nullkolumbus.fi

Ilmatorjuntamuseo: https://www.ilmatorjuntamuseo.fi/ajankohtaista/

Perusluokan Teams-kurssille ehtii vielä tiistaina

MPK:n ja Lahden Radioamatöörikerhon OH3AC yhteistyönä järjestämä perusluokan radioamatöörikurssi alkaa tiistaina 19. lokakuuta 2021. Ilmoittautumisaika loppuu nyt tiistaina 5.10.2021. Kurssilla on vielä muutama paikka jäljellä.

Kurssi järjestetään sekä etäopetuksena Teams-sovelluksella että lähiopetuksena Lahden Vanhan Radioaseman koulutusluokassa. Kurssille voi ilmoittautua MPK:n koulutuskalenterin kautta. Kurssimaksu on kymmenen euroa.

MPK Koulutuskalenteri: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri

OH3AC kurssi-info: http://www.oh3ac.fi/ra-kurssi

Oletko jo katsonut Liiton verkkonäyttelyt?

Liiton 100-vuotisjuhlavuoden verkkonäyttelyt ovat avoinna vuoden loppuun saakka. Verkossa on julkaistu QSL-korttinäyttely sekä useampia valokuvanäyttelyitä. Käy tutustumassa näyttelyihin osoitteessa:

https://sral100kuvat.sral.fi/

Hallitusehdokkaat ensi perjantaihin mennessä

Liiton Syyskokouksessa marraskuussa valitaan uusia hallituksen jäseniä. Tehtävistä kiinnostuneet henkilöt voivat jättää suostumuksensa hallitusvaaliin ensi viikon perjantaihin, 8. lokakuuta kello 16 mennessä Liiton toimistoon.  Allekirjoitetun suostumuksen voi toimittaa myös sähköpostitse.

Sääntömääräinen Syyskokous järjestetään lauantaina 20. marraskuuta. Kokous järjestetään niin sanottuna hybridikokouksena eli siihen voi osallistua etänä internetin välityksellä tai kokouspaikalla.

Liiton nettisivuilla on erityinen Syyskokous osio, joka päivittyy kokouksen lähestyessä. Sivulle tulevat myös ehdokasesittelyt.

Kilpailut

Tänä viikonloppuna käydään Oceania DX kontesti ja Tiistaitesti kahdella metrillä on edessä ensi viikolla. Kympin naccikisa on vuorossa torstaina. Ensi viikonloppuna kaikki kynnelle kykenevät OF – ja OH -asemat ovat äänessä SAC puheosassa. Ruotsi kaadetaan ryskimällä!

Vielä päätteeksi muistutus kalenteriin: Juhlavuoden joulubuffet järjestetään Helsingissä lauantaina neljäs joulukuuta kello 14 alkaen. Se on oiva tapa juhlia sataa vuotta ja tavata muita hamsseja pitkän koronakauden jälkeen.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 9.10.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media