Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 44/2021 11.12.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 11.12.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä, tunnuksella OH6AW.

Haminaarissa tyytyväisiä osallistujia

Puuttuko Sinulta kuso OH100SRAL -asemaan?

Nuoret urakoivat Mustilasta

Uusi Radioamatööri-lehti postiin

Toimiston jouluglögit

Radioharrastajille myyntitapahtuma Raisiossa

Silent Key

DX-uutisia

Kilpailut

Haminaarissa tyytyväisiä osallistujia

Jouluisissa tunnelmissa järjestetty Haminaari keräsi Pörssitalolle viime lauantaina puolen sataa radioamatööriä. Juhlaesitelmän piti Liiton kunniajäsen Peter Tigerstedt OH5NQ.  Tilaisuudessa julkistettiin myös Liiton vuoden 2021 tunnustuspalkinnot. Heikin OH2BGX laatimassa lennokkaassa SRAL100 tietovisassa mittailtiin osallistujien harrastetuntemusta ja muistia. Myös runsas joulupöytä keräsi ansaittuja kehuja.

SRAL100 Juhlatoimikunnan järjestämä Haminaari oli Liiton koronan kurittaman juhlavuoden viimeinen tapahtuma.

Puuttuko Sinulta kuso OH100SRAL -asemaan?

Vielä on runsas viikko aikaa workkia OH100SRAL -juhlakutsu. Jos Sinulta puuttuu kuso esimerkiksi SRAL100 -juhla-awardia tai OH Northern Lights awardia varten, ota yhteyttä Janiin OH1NDA sähköpostilla ja sovi skedi.

Janin omakutsupalvelu oh1nda@nullsral.fi toimii.  

Nuoret urakoivat Mustilasta

Viime viikonloppuna radioamatöörinuoriso kokoontui workkimisviikonloppuun ensimmäistäkertaa noin kahteen vuoteen. OF2YOTA-kutsu oli äänessä Mustolan OH5Z kilpailuasemalta YOTA-kuukauden merkeissä. Yhteyksiä pidettiin huikeat 3600! Ei siis tarvinnut huutaa tyhjille bandeille.

Nuorten vieraana oli myös IARU 1-alueen nuorisotyöryhmän puheenjohtaja Philipp DK6SP. Kokenut kontestioperaattori pääsi näyttämään mallia pileupin pyörittämisessä. Vieras pääsi myös tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin muun muassa saunoen ja lumienkeleitä tehden.

Uusi Radioamatööri-lehti postiin

Vuoden viimeinen Radioamatööri-lehti on jo ladattavissa jäsensivuston kautta. Lehti postitetaan jäsenille tiistaina. Vipusen välityksellä pääsemme tutustumaan muun muassa kenttäsairaalaan maanjäristyksen runtelemassa Haitissa. Suomalaiset radioamatöörit Timo OH7XU ja Akseli OH5EBB työskentelivät siellä peräjälkeen IT- ja telekommunikaatio delegaatteina. Lehdestä löytyvät myös Liiton tunnustuspalkintojen saajat ja paljon muuta.

Toimiston jouluglögit

Tervetuloa Liiton toimiston perinteisille glögikutsuille torstaina 16. joulukuuta klo 15. Tarjolla on nokkakusoilua, jouluista makeaa glögin ohella ja mahdollisuus joululahjaostoksiin. Myös viimeisten toroidien tyhjennysmyynti. Koronatilanteen mukaisesti osallistujilla tulee olla koronapassi, esimerkiksi näyttökuvana puhelimessa. Liiton toimisto on Helsingin Lassilassa osoitteessa Kaupinmäenpolku 9. Lähijunalla pääsee Pohjois-Haagan asemalle, josta on 400 metrin kävely.

Jouluglögit 2021: https://www.sral.fi/2021/12/08/toimiston-jouluglogit/

Radioharrastajille myyntitapahtuma Raisiossa

Ammattilaiskäytöstä poistuvia mittalaitteita ja muun muassa korkealaatuista RF-kaapelia on tarjolla lauantaina 18. joulukuuta klo 12 alkaen Raisiossa. Vain yksityishenkilöille tarkoitettu myyntitapahtuma edellyttää ennakkoilmoittautumista. Lista myytävistä tuotteista ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Liiton nettisivuilta.

Silent Key

Tietoomme on tullut seuraavien radioamatöörikollegoiden poismeno: Teuvo Kaistila OH1BV / OH2EX ja Jukka Vermasvuori OH2GF. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

DX-uutisia

Paul F6EXV on avannut viralliset nettisivut ensi vuoden Crozetin saaren peditiota varten. Vuosien lupakierroksen jälkeen Ranskan viranomaiset ovat myöntäneet luvan yhden miehen operaatiolle.

Crozetille matkaa Thierry F6CUK. Hänen on määrä viipyä saarella vuoden 2022 joulukuun puolesta välistä maaliskuun 2023 puoleenväliin. Joulukuun Clublogin halutuimmat dxcc-maat listalla Crozetin saari on sijalla kolme. Viimeisin kuso on pidetty Crozetilta vuonna 2009.

Crozet 2022: http://crozet2022.r-e-f.org/

Halutuimpien listan kärjessä keikkuvan Bouvetin ensi joulukuun 3Y0J -operaatiosta tihkuu lisätietoja. Huippu dx-miehet ja Bouvetille matkaavat Ken LA7GIA ja Adrian KO8SCA kertovat peditiosta HamNationin haastattelussa. Video on nähtävissä DX-worldin nettisivuilla.

Val NV9L haastattelee 3Y0J -operaattoreita: https://www.dx-world.net/video-ham-nation-on-3y0j/

Kilpailut

SAC SSB tulokset on nyt julkaistu uuden lokintarkastusmenetelmän mukaisesti. Jokainen voi tarkistaa oman tai kilpakumppaninsa suorituksen yksityiskohdat klikkaamalla tulosluettelossa kyseisen aseman tunnusta.

Kokeile:  www.sactest.net/blog/

Myös maailman suurimman kisan, CQWW 2021 alustavat CW tulokset on julkaistu

ennätysajassa. Tulokset ovat suomalaisittain upeaa luettavaa. Pasi OH2IW ja Niko OH2GEK saavuttivat maailman ykköspaikan. Euroopan parhaan voittotuloksen omissa luokissaan tekivät Tomi OH6EI, Pekka OH2TA ja Rami OH2BCI. Lämpimät onnittelut hienoista suorituksista!

CQWW 2021 CW alustavat tulokset:  www.cqww.com/raw.htm?mode=cw

Tänä viikonloppuna käydään ARRL:n kisa kymmenellä metrillä. Alabandeilla voi workkia Italian liiton ARI:n kontestissa neljälläkympillä ja kahdeksallakympillä, lähtelajeina CW, phone ja digi. Myös bulgarialainen TRC-kerho on järjestänyt digikilpailun.

Ensi viikonloppuna on luvassa Tsekkien OK DX rytty-kisa ja Kroatian CW kontesti.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 18.12.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media