Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 43/2021 4.12.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 4.12.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Mustilasta, Nuorten workkimisviikonlopun keskeltä tunnuksella OH2YOTA.

Haminaarissa juhlitaan joulutunnelmissa

Pörssitalossa, Helsingin keskustassa vietetään parhaillaan JuhlaHaminaaria. Tilaisuus juhlistaa Liiton 100-vuotista taivalta jouluisissa tunnelmissa. Juhlapuhujana on Liiton kunniajäsen Peter Tigerstedt OH5NQ. Jouluherkkujen lomassa on yllätysohjelmaa ja tietenkin nokkakusoilua. Haminaarissa jaetaan myös Liiton hallituksen päättämät vuoden 2021 tunnustuspalkinnot.

Otetaan loppukiri OF-tunnuksen käytössä!

Liitto kutsuu kaikki suomalaiset radioamatöörit käyttämään OF-prefiksiä. Vielä on kolmisen viikkoa aikaa viestittää maailmalle juhlavuodestamme. Traficomin myöntämä 100 päivän aika OF-tunnuksille umpeutuu joulun aatonaattona eli 23. joulukuuta. Otetaan loppukiri ja aktivoidaan bandeja juhlan kunniaksi OF-tunnuksin!

Myös Joulupukki huomioi juhlavuoden loppuhuipentumaa

Nyt viikonloppuna ääneen tulee loppuvuodeksi tuttu jouluasema OF9X. Pukin reen kyytiin on tänä vuonna noussut myös Liiton nuorisotiimin operoima OF2YOTA.  Vanha Joulupukki ja nuori YOTA-ryhmä liitää samassa pulkassa markkinoiden Suomea Joulumaana. Molemmat tunnukset ovat viimeiset kaksi kerrointa OH Northern Lights 100 -awardiin.

OF2YOTA asema antaa kuittauksia bulletiinin jälkeen tällä taajuudella ja vanha pukki, OF9X jakaa joulusanomia ja yhteyksiä taajudella 3699 KHz.

OH Northern Lights 100 award: https://www.sral.fi/2021/04/08/sral-100-vuotta-juhlatodiste/

Kuutosten Cup Itsenäisyyspäivänä

Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD kutsuu kaikki sähkötystaitoiset radioamatöörit Kuutosten kuppiin Suomen Itsenäisyyspäivänä. Kuudes joulukuuta kello 10 Suomen aikaa starttaava tunnin mittainen cw-kisa workitaan 80 ja 40 metrillä. Säännöt ovat pysyneet entisellään.

Kuutosten Cup säännöt: https://www.oh6ad.fi/6-cup/

Sotilasradioamatöörit bandeilla Itsenäisyyspäivänä

Sotilasradioamatöörit viettävät Suomen itsenäisyyspäivää radioamatööritaajuuksilla maanantaina 6.12.2021. Asemat tunnistat OI-alkuisesta kutsumerkistä. Muista myös anoa hienoa OI-awardia, kun olet työskennellyt kymmenen eri OI-asemaa.

Huomio OI-asemien operaattorit. Muistakaa pitää yhteyksiä kotimaahan myös 40 metrillä!

Myös perinneradioasemat ovat äänessä

PRT 33 -tapahtuma järjestetään Itsenäisyyspäivänä 6.12.2021. Vapaamuotoinen tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Sähkötyksellä workitaan aamukahdeksasta kymmeneen ja uudelleen puolenpäivän jälkeen. AM-asemia voi löytyä aamukymmenen jälkeen ja uudelleen iltapäiväkahden jälkeen. Lisätietoja taajuuksista Liiton nettisivuilta.

PRT 33 -tapahtuma: https://www.sral.fi/2021/11/17/perinneradiot-aanessa-itsenaisyyspaivana/

Mittalaitteiden myyntitapahtuma Raisiossa

Joulukuun puolivälissä järjestetään Raisiossa mittalaitteiden myyntitapahtuma. Myytävä tavara on ammattilaiskäytöstä poistuvaa ja se myydään alan harrastajille, vain yksityishenkilöille. 

Myyntipäivä on 18. joulukuuta ja tapahtumaan on pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Mittalaitteiden lisäksi myytävänä on muun muassa korkealaatuista RF-kaapelia. Tarkemmat tiedot ja lista myytävistä tuotteista tulevat Liiton nettisivuille heti Itsenäisyyspäivän jälkeen tiistaina, 7. joulukuuta.

Joulukuu on nuorten kuukausi

Joulukuussa järjestetään jälleen koko kuukauden kestävä nuorten operaattoreiden aktivointitapahtuma December YOTA Month, tutummin DYM. Tarkoituksena on aktivoida ja rohkaista nuoria radioamatöörejä tai second operaattoreita yhteydenpitoon. Tapahtuma järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Viime vuonna äänessä oli puolensataa nuorisoasemaa noin kolmestakymmenestä eri maasta.

Jos olet nuori radioamatööri, Sinulla on mahdollisuus varata OH2YOTA tai OF2YOTA -kutsu käyttöösi yksittäisille päiville tai tunneille joulukuussa.  Ohjeet ja varauskalenterin löydät netistä.

Joulukuu on YOTA-kuukausi: https://www.sral.fi/2020/11/26/dym/

Kilpailut

Viikonloppuna tapahtuu Top Bandilla, jos vain kelit sallivat, käynnissä on ARRL:n 160 metrin kilpailu. Muilla bandeilla voi kisata sähkötyksellä Pro CW kontestissa. Ensi viikolla on kuukauden ensimmäinen tiistai, mikä merkitsee illalla Tiistaitestiä kahdella metrillä ja torstaina 9. päivä on kuuden metrin vuoro.

Ensi viikonloppuna on vuorossa ARRL:N kymmenen metrin kisa. 

Ensi sunnuntaina 12. joulukuuta Yhdysvaltain ARRL ja brittien RSGB järjestävät yhdessä kuuden tunnin mittaisen kusokarnevaalin 160 metrillä, pelkästään sähkötyksellä. Tapahtuma muistaa sadan vuoden takaisia Atlantin yli tapahtuneita yhteyskokeiluja.    

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 11.12.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä, tunnuksella OH6K.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media