Uusi vuosi ja entistä vahvempi tiimi

Vuosi nuorisotoimintaa on jälleen kulunut, joten taas on aika pohtia vuoden 2022 tuomia haasteita! Uusi vuosi lähti Nuorisotiimillä käyntiin vuodenaloitusviikonlopulla, joka järjestettiin Liedossa Liesan majalla 21.-23.1.2022. Tämän vuoden tiimi aloitti uudella kokoonpanolla. Vuonna 2021 rekrytoimme nimittäin tiimiin kaksi uutta jäsentä. Olemme innoissamme siitä, että tiimissä on mukana uudenlaista osaamista ja tietotaitoa! Tiiminvetäjänä jatkaa vuonna 2022 Niko Vanhatalo, OH5CZ.

Vuodenaloitusviikonlopun tarkoituksena oli saada edellisen vuoden viimeiset roikkuvat asiat valmiiksi, ja kaikki tiimin jäsenet ajantasalle alkavan vuoden asioista. Lisäksi viikonloppuna jaettiin vastuut seuraavalle vuodelle ja tehtiin ahkerasti yhdessä töitä saman pöydän ääressä. Yhtä tiimiläistä lukuunottamatta kaikki pääsivät paikalle, mikä oli hieno juttu!

Yksi suurimmista keskustelunaiheista pöydässämme oli se, että miten voisimme kehittää toimintaamme. Nostimme esille muutaman ison aiheen; kerhoyhteistyö sekä partioyhteistyö. Toivomme, että alkaneena vuonna pystyisimme kehittämään toimintaamme edellä mainituilla osa-alueilla ja sitä kautta myös saamaan uusia nuoria mukaan tapahtumiimme sekä tuomaan tätä kautta Nuorisotiimiä ja nuorisotoimintaa näkyvämmäksi.

Mielestämme on tärkeää, että kaikki tiimiläiset pystyvät tekemään töitä hyvässä hengessä. Epäkohdista ääneen sanominen on tärkeää, mutta niin on tärkeää myös positiivisen palautteen kertominen. Kun muistaa antaa työtoverille myös positiivista palautetta, niin todennäköisemmin yhteishenki pysyy huomattavasti parempana.

Tiimistä on vuosien mittaan kehittynyt aika tiivis porukka, joka pyrkii kokoajan kohti parempaa. Tärkeänä tekijänä on ollut se, että tiimi osaa myös pitää hauskaa keskenään, joka edistää hyvää ryhmähenkeä. Kyseisestä syystä varaamme aina viikonlopun verran kokoukselle aikaa, että myös yhteistä aikaa mahtuu kalenteriin. 


MITÄ TULEVA VUOSI TUO TULLESSAAN?

Tulevan vuoden tärkeimmät kuviot ovat nyt tiedossa, kiitos vuodenaloitusviikonlopun. Todennäköisesti tulossa on suhteellisen samanlaiset tapahtumat, mitä viime vuodellekin oli suunniteltu. Niistä tietysti tiedotetaan Nuorisotiimin somekanavissa sitten, kun tapahtumat tulevat ajankohtaisiksi. 

Yksi suurista tavotteistamme on saada niitä nuoria mukaan tähän toimintaan, jotka eivät ole syystä tai toisesta esimerkiksi tavoittaneet meidän markkinointia tai uskaltaneet aiemmin osallistua. Yritämme saada ne piilevätkin nuoret mukaan nuorisotoimintaan.

“Isommin ja enemmän” ei aina ole se kaikista paras tyyli toteuttaa. Vaikka tänä vuonna meidän toiminnassamme tulee olemaan uusia asioita, niin silti kehitämme edelleen niitäkin asioita, jotka ovat olleet osa radioamatööritoimintaa jo vuosia. Edelleen panostamme myös kansainvälisyyteen ja pohjoismaiseen yhteistyöhön. Yhteisössä on kuitenkin voimaa. Toivomme, että voimme olla tarvittaessa avuksi toisille radionuorille, jotka ovat järjestämässä esimerkiksi kansainvälistä leiriä.


Suomen radionuoret yhteisö on nyt Discordissa!

Vuodenaloitusviikonlopun aikana Nuorisotiimi loi Suomalaisille radioamatööreille yhteisen Discord-kanavan. Kanavalla pääset tutustumaan muihin nuoriin radioamatööreihin ja keskustelemaan haluamistasi aiheista!

Discordissa voit keskustella erilaisista aiheista ja niiden ulkopuolelta ja viettää aikaa keskustellen kaikkia yhdistävästä aiheesta. Tule siis katsomaan mitä löydät meidän yhteiseltä uudelta keskustelu kanavalta!

Mitä enemmän osallistujia, sitä enemmän keskustelua, liitythän siis mikäli siihen on mahdollisuus!

Liity nyt!

https://discord.gg/ZfGwqtq52Q

Kirjoittaja: Anu OH6ME

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media