Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 12/2022 26.3.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 26.3.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

AIHEET:

Radioamatööriwiki on julkaistu

Liiton vuosikokousten muistiot jäsensivuilla

Vuosikokouksia ja tutkintoja

Nuorisotapaaminen 12.4.

Vielä ehdit ilmoittautua radiosuunnistuksen kansainvälisiin kilpailuihin

Martin OH2BH DX-kertomuksia julkaistu QST-lehdessä

Kilpailu-uutisia

Radioamatööriwiki on julkaistu

Viime maanantaina julkaistiin radioamatöörien oma wiki-sivusto, joka löytyy osoitteesta wiki.sral.fi. Wiki-sivusto on kaikille avoin radioamatööritoiminnan tietolähde, jossa lähtökohtaisesti kaikki sisältö on yhteisöllisesti käyttäjien muokattavissa. Wikin merkityksellisenä pysyminen vaatii ajantasaista ja kiinnostavaa sisältöä, missä muokkaajat ovat avainasemassa.

Kutsumme kaikki radioamatöörit ja radioamatööritoiminnasta kiinnostuneet käyttämään ja parantamaan Radioamatööriwikiä. Tarvitset sisällön muokkaamiseen tunnukset, jotka voit pyytää liiton sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Liiton vuosikokousten muistiot jäsensivuilla

Liiton hallitusten pöytäkirjojen lisäksi myös liiton vuosikokousten muistiot on nyt julkaistu jäsensivuilla. Jäsensivuilla on ladattavissa vuoden 2021 kevät- ja syyskokousten pöytäkirjat.

Vuosikokouksia ja tutkintoja

Pohjois-Karjalan Radiokerho ry:n vuosikokous pidetään Pohjois-Karjalan Pelastuslaitoksella Joensuun paloaseman auditoriossa osoitteessa Noljakantie 4, Joensuu. Kokouksen ajankohta on sunnuntai 27.3. klo 13:00. Tilaisuudessa palkitaan myös vuoden hamssi sekä kerhokisojen voittajat.

Keski-Suomen Radioamatöörien, OH6AD, kevätkokous pidetään maanantaina 28.3. klo 18.00 alkaen kerholla. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouksen jälkeen Markus, OH6LSR kertoo kerhon etäaseman käytöstä ja toteutuksesta.

Kakkosten Kerho ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään tiistaina 29.3. klo 18:00 alkaen kerhotilassa osoitteessa Kiertotähdentie 6, Helsinki. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Laivaston Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään Sommelossa keskiviikkona 30.3. kello 18 alkaen.

Porvoon RadioHarrastajat ry järjestää vuosikokouksen keskiviikkona 30.3.2022 klo 20 alkaen kerhotiloissa. Osoite on Keskusaukio 1, Porvoo

Lahden Radioamatöörikerho ry järjestää OH3AC-kerhon koulutusluokassa Lahden Radiomäellä kaikkien modulien tutkinnot la 2.4.2022 klo 10:00. Ilmoittautuminen tutkintoon viimeistään ke 30.3.2022, jaakko.karisto@nullgmail.com tai omakutsu.

Nuorisotapaaminen 12.4.

Nuorisotiimi järjestää tiistaina 12.4. Zoomissa klo 18.00 alkaen nuorisotapaamisen. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille radioamatööritoiminnasta ja -harrastuksesta kiinnostuneille. Tapaamisessa tutustutaan Liiton nuorisotoimintaan Suomessa ja kansainvälisesti. Kaikki ovat tervetulleita tapaamiseen ja erityisesti nuoret alle 28 vuotiaat. Lisätietoja ja linkki tapaamiseen tulee myöhemmin nuorisotiimin sivuille.

Vielä ehdit ilmoittautua radiosuunnistuksen kansainvälisiin kilpailuihin

Vuoden merkittävimmät radiosuunnistuksen ARDF-tapahtumat suomalaisittain ovat PM-kisat Ruotsissa ja MM-kisat Serbiassa. PM-kilpailut järjestetään 22.-24.7. ja MM-kilpailut 28.8.-3.9. Lisätietoja Kimmolta OH2JKU sekä osoitteessa ardf.fi Ilmoittautumiset Kimmolle sähköpostilla oh2jku@nullsral.fi 27.3. mennessä.

Martin OH2BH DX-kertomuksia julkaistu QST-lehdessä

Suomalaisen DX-ja kontestikonkarin Martin, OH2BH, DX-kertomuksia on julkaistu viimeisimmässä QST-lehdessä. QST on Yhdysvaltojen radioamatööriliitto ARRL:n kuukausittain julkaistava jäsenlehti.

Kirjoituksessaan Martti muistelee 60-vuotista DX-uraansa ja lukuisia peditioita eri maihin muiden radioamatöörien kanssa. Martti on aktivoinut elämänsä aikana 12 täysin uutta DXCC-maata ja ollut äänessä yli sadasta eri maasta. Martin QST-kirjoitus on nyt suomalaisten radioamatöörien luettavana liiton sivuilla.

Kilpailu-uutisia

Tämän viikonlopun kontestitapahtumia dominoi CQ WW WPX -kilpailu, josta vuorossa on SSB-osuus. Varsinaisen kontestin ohella on nyt mainio tilaisuus kartuttaa DXCC-maiden kokoelmaa. Äänessä on asemia lukuisista maista, joita ei ihan joka päivä bandeilla tapaa. Esimerkiksi seuraavat DX-peditiot ovat ilmoittaneet osallistuvansa kisaan: TX5AQ (Austral Island), PJ5/SP9FIH (Sant Estatius) ja TO1Q (Guadeloupe).

Sähköttäjille on lauantaina 26.3. tarjolla kaksi kertaa vuodessa järjestettävä FOC QSO party. FOC eli First Class CW Operators’ Club on briteistä lähtöisin oleva CW-harrastajien kansainvälinen kerho. Nyt järjestettävä QSO Party ei ole varsinainen kilpailu, vaan enemmänkin vapaamuotoinen CW-harrastajien aktiviteettitapahtuma. Yhteyden aikana ilmoitetaan vasta-asemalle kuuluvuusraportti ja nimi sekä lisäksi FOC-jäsenet lähettävät jäsennumeronsa. Lokeja ei lähetetä tarkastettavaksi, mutta QSO-määrät voi halutessaan ilmoittaa FOC:n nettisivujen kautta järjestäjälle.

Muistakaa lähestyvä Kalakukkokilpailu 18.4. Vielä on aikaa viritellä dipolit hyvään iskuun kunhan kevät hieman etenee.

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 2.4.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media