Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 19/2022 14.5.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 14.5.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Viitasaarelta tunnuksella OH6AW.

AIHEET

Kesäleirille tarvitaan vapaaehtoisia

Kesäleirillä OT-tapaaminen

Ukrainan sodan vaikutus kesäleiriin ja muihin liiton tapahtumiin

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä toukokuussa

Kakkosten kerhon vuosikokous 17.5.

Silent key

OI-webinaari 31.5.

Perinneradiotapahtuma 4.6.

Kilpailu- ja DX-uutisia – K.S.Sainio lähestyy

Kesäleirille tarvitaan vapaaehtoisia

Eerikkilän kesäleiri tarvitsee muutaman järjestyksenvalvojan ja liikenteenohjaajan 14.-17.7. Mikäli sinulla on voimassaoleva järjestyksenvalvojakortti tai muutenkin talkoohenkeä, ota viivyttelemättä yhteyttä leiriorganisaatioon oh3ad@nulloutlook.com tai suoraan Keke OH3NDH 050-462 5308. Tarjoamme vapautuksen leirimaksusta, aamupalan ja yhden ruoan päivää kohti sekä yhteismajoituksen leirin ajaksi.

Kesäleirillä OT-tapaaminen

Kesäleirillä järjestetään torstaina 14.7. kello 14 OT-tapaaminen. SRAL kutsuu tapaamiseen kaikki, jotka ovat olleet vähintään 50 vuotta liiton jäsenenä. Tilaisuus pidetään monitoimihallissa. Kyseessä on vapaamuotoinen, cocktail-tyyppinen tapahtuma, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. OT-tapaaminen on maksuton. Tarkempia tietoja tilaisuudesta löydät seuraavasta RA-lehdestä ja liiton nettisivuilta.

OT-tapaamiseen voi ilmoittautua 17.6. mennessä osoitteessa sral.fi/ot-tapaaminen. Ilmoittautua voi myös soittamalla liiton toimistoon numeroon (09) 562 5973. Kutsu on henkilökohtainen. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosi ja mainitse, jos mukanasi on avustaja. Ilmoittautuminen on ehdottoman tärkeää tilaisuuden ennakkojärjestelyjen takia.

Ukrainan sodan vaikutus kesäleiriin ja muihin liiton tapahtumiin

Suomen Radioamatööriliitto ry kieltää Ukrainan tilanteen johdosta Venäjän armeijan käyttämien tunnusten, symbolien tai niiden muunnelmien käyttämisen kaikissa tilaisuuksissa, joissa Suomen Radioamatööriliitto ry:llä on joko edustus tai rooli järjestäjänä tai rahoittajana. Liiton hallitus on kokouksessaan 28.4. tehnyt asiaa sivuavan erillisen päätöksen Eerikkilän kesäleirin tapauksessa.

Pohjoismainen VUSHF-harrastajien tapaaminen Säkylässä toukokuussa

Odotettu V/U/SHF-leiri toteutuu! Radioamatööritekniikan seura RATS (OH2NXX) järjestää 42. pohjoismaisen VHF/UHF/SHF-harrastajien tapaamisen 26.-29.5.2022 Säkylän Kristallirannassa. Majoitustiedustelut suoraan Kristallirantaan. Lue lisää tapahtumasta RATSin nettisivuilta.

Kakkosten kerhon vuosikokous 17.5.

Kakkosten Kerhon, OH2AA, jäsenkokous järjestetään tiistaina 17.5.2022 klo 18:00 alkaen Kerhon kotiluolalla Kiertotähden tie 6, Helsinki. Vakioasioiden lisäksi käsitellään sääntömuutosehdotuksia:

Muutetaan kerhon sääntöjen §8 kokouksenpito ajankohdasta seuraavasti: Yhdistyksen varsinainen kokous on vuosittain ennen huhtikuun loppua pidettävä vuosikokous. Muutetaan sääntöjen §9 kuulumaan seuraavasti: Kutsu yhdistyksen ko-koukseen on julkaistava vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta Suomen Radioamatööriliitto ry:n bulletiinissa ja kerhon kotisivuilla.

Lisätietoa kerhon kotisivuilta.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollega Reino Multasen, OH7OL poismeno. Kunnioitamme Reinon muistoa hetken hiljaisuudella.

OI-webinaari 31.5.

Nyt on erinomainen mahdollisuus päästä kurkistamaan paremmin OI-radioamatööritoimintaan. Mitä se tarkoittaa, miten se määritellään ja miten se eroaa muusta RA-harrastamisesta. Miten ne, jotka eivät ole OI-toiminnassa voivat rikastuttaa harrastustansa OI-toiminnan avulla? Marko Päätalo OH4MP esittelee OI-toimintaa SRAL webinaarissa. Ilmoittautumiset ja lisätietoa liiton sivuilta.

Perinneradiotapahtuma 4.6.

Perinneradiotapahtuma PRT 34 järjestetään lauantaina 4.6. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa. Tarkemmat tiedot taajuusalueineen ja kellonaikoineen julkaistaan liiton sivuilla ensi viikon aikana.

Kilpailu- ja DX-uutisia – K.S.Sainio lähestyy

Seuraava SM-sarjan HF-osakilpailu eli K.S. Sainion muistokilpailu kisataan viikon päästä sunnuntaina 22.5. järjestäjänä OH2T. Kilpailukutsu löytyy liiton sivuilta sekä seuraavasta RA-lehdestä.

Tämän viikonlopun kansainvälisistä kilpailuista poimintana on Portugalin laivaston radioamatöörien järjestämä Portuguese Navy Day Contest. Tässä kilpailussa 12 eri maan laivastojen radiokerhoista ja niiden jäsenten kanssa pidetyistä kusoista saa erikoispisteet. Mukana tällä listalla on myös Suomen Laivaston Radioamatöörit eli OH1AJ. Lisätietoa ja kilpailun säännöt löydät Portugalin laivaston radioamatöörien sivuilta.

DX-peditioista VU4W Andaman Islandilla jatkaa workkimista vielä ensi tiistaihin asti. Kansainvälisen teleunionin eli ITUn päämajan radiokerho 4U1ITU on kahden vuoden tauon jälkeen jälleen äänessä ja näillä näkymin on aktiivinen kesäkuun alkuun asti. A25VR tarjoilee DX-väelle Botswanaa lähinnä CW:llä vielä parin viikon ajan.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 21.5.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media