Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 34/2022 3.9.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 3.9.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Keski-Suomen radioamatöörien toimesta kerhon syysleiriltä Toivakan Leirikalliolta tunnuksella OH6AW.

AIHEET

Syyspäivien ja syyskokouksen 2022 järjestelyoikeuksien haku

Jäsenten esitykset syyskokoukselle

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Polar 2022-leirin ilmoittautuminen on auki

Radioamatööri 06/2022 ilmestyy ensi viikolla

Suomi mitaleille radiosuunnistuksen MM-kisoissa

Keski-Uudenmaan Radioamatöörien radioamatöörikurssi lähi/etäkurssina

MPK:n radioamatöörikurssi etäkurssina

Silent key

Kilpailu- ja DX-uutisia

Syyspäivien ja syyskokouksen 2022 järjestelyoikeuksien haku

Liiton sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 19.11.2022. Tapahtumalle etsitään järjestäjää jäsenkerhojen joukosta. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori. Esitelmäohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä.

Hakemukset järjestelyoikeuksista lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 19.9.2022.

Jäsenten esitykset syyskokoukselle

Jäsenet voivat tehdä vuoden 2022 syyskokoukselle esityksiä, jotka pyydetään toimitettavan kirjallisesti perusteluineen ja allekirjoituksineen 15.9.2022 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään hallitukselle osoitteeseen hallitus ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon.

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Onko kerhonne kiinnostunut kesäleirin järjestämisestä? Vuosien 2023 ja 2024 kesäleireille etsitään nyt järjestäjiä.

Kiinnostuneita kerhoja pyydetään toimittamaan Liiton hallitukselle kirjallinen hakemus, jossa ehdotetaan leiripaikkaa, ajankohtaa, arviota kustannuksista sekä annetaan selonteko järjestävän yhdistyksen tai järjestävien yhdistysten edellytyksistä tehtävän hoitamiseen.

Hakemukset järjestelyoikeuksista lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 31.10.2022.

POLAR 2022-leirin ilmoittautuminen on auki

Liiton nuorisotiimi ja Lounais-Suomen Partiopiiri järjestävät yhteistyössä nuorten POLAR-leirin Leirisalossa, Kemiönsaarella, 14.-16.10.2022. Leirin teemana on JOTA-JOTI ja ja siellä pääsee tutustumaan erilaisiin radioamatööri- sekä partiotoimintaan liittyviin aiheisiin. Leiri on suunnattu ensisijaisesti 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille sekä radioamatööri- ja radiopartiotoiminnasta kiinnostuneille. Leirille voi tulla myös päiväkävijäksi. Lisätiedot ja kysymykset osoitteeseen nuoriso ät sral piste fi.

Ilmoittautuminen on auki 30.9. asti. Tervetuloa leirille!

Lisätietoja sekä ilmoittautumislomake löytyvät Liiton nuorisosivuilta.

Radiomatööri 6/2022 ilmestyy ensi viikolla

Seuraava Radioamatööri-lehti postitetaan ensi viikolla.

Muistathan, että vastaamalla Liiton nettisivuilta löytyvään kyselyyn voit Liiton jäsenenä tilata Radioamatööri-lehden myös digimuodossa tai painetun lehden sijaan pelkästään digilehtenä.

Vastaa kyselyyn tästä linkistä.

Suomi mitaleille radiosuunnistuksen MM-kisoissa

Radiosuunnistuksen MM-kilpailut pidetään 28.8.-3.9. Bulgariassa. Keijo Lehtosaari, OH2ETM, voitti maailmanmestaruushopeaa radiosuunnistuksen MM-kisojen 2m kilpailussa. Tämä on kautta aikain Suomen ensimmäinen mitali maailmanmestaruuskilpailuissa.

Suomeen joukkuekultaa M50-sarjan 2m joukkuekilpailussa voittivat puolestaan joukkue, johon kuuluuvat Keijo Lehtosaari, OH2ETM, Kimmo Lehtosaari, OH2JKU, ja Eero Kyllönen, OH2BTG.

Lisätietoa kisoista sivulta ardf2022.eu sekä Liiton nettisivuilta.

Keski-Uudenmaan Radioamatöörien radioamatöörikurssi lähi/-etäkurssina

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit, OH2AP, järjestää radioamatööritutkintoon valmistavan etä/lähikurssin 13.9. alkaen. Lähikurssin pitopaikka on Järvenpäässä. Kurssilla perehdytään radioamatöörin perusluokan pätevyystutkintomateriaaleihin sekä käydään läpi tutkinnon moduulit K (määräykset, liikenne) ja T1 (tekniikan perusteet). Kurssin lopussa on mahdollisuus osallistua pätevyystutkintoon.

Lisätietoja kerhon sivuilla ja s-postilla oh2ap miumau sral.fi.

MPK:n radioamatöörikurssi etäkurssina

MPK järjestää radioamatöörikurssin etäopetuksena ajalla 21.9.-16.11.2022. Kurssille voi ilmoittautua 7.9. asti.

Lisätietoja kurssista MPK:n koulutuskalenterista.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Ilmari Kivelän OH2BBV poismeno. Kunnioitamme hänen muistoaan hetken hiljaisuudella.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Ensi keskiviikkona 7.9. järjestetään ensimmäinen kotimainen FT8-kilpailu klo 18-19 Suomen aikaa. Löydät kilpailun säännöt ja WSJT-X ohjeet liiton sivuilta. Testikilpailujen kokemusten perusteella järjestetään vuonna 2023 FT8-kilpailujen sarja, jonka sisältö ja muut yksityiskohdat laaditaan loppuvuoden aikana.

Viime viikonloppuna kisattu WW Digi Contest keräsi taas runsaan osallistujajoukon. OH-asemista parhaan tuloksen teki OG4W lähes tuhannen kuson saaliilla, jolla alustavien tietojen mukaan päästää maailman top-10 joukkoon.

DX-peditioista Solomonsaaret (H44MS) ja Timor-Leste (4W/JH2EUV) ovat aktiivisena vielä noin viikon verran. Patrick FO5QS on muuttanut Ranskan Polynesiasta Marquesas Islandille pari viikkoa sitten ja on kuulunut aamuisin Suomen aikaa erityisesti 30 metrin bandilla. Harald DF2WO tulee ääneen ensi viikon alussa Burkina Fasosta kutsulla XT2AW ja hän viipyy maassa 18. syyskuuta asti.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 10.9.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media