Ehdokasesittely Jari Ojala, OH8LQ

Olen 54-v, koulutukseltani tietotekniikan insinööri AMK AMO. Yli 25 vuoden kokemus elektroniikan  suunnittelusta, nykyisin opetan nuoria (ja vähän varttuneempiakin) sähköasentajiksi amiksessa. Asun  Siikajoella, Oulun eteläpuolella, jonne maaseudulle olen asettunut asumaan ja rakentanut asemani.  

Radiokärpänen puraisi jo varhain. Sain jostain lahjaksi kidekoneen rakennussarjan ja johtoa antenniksi, ei  sillä paljon mitään kuulunut, mutta se aloitti radioharrastukseni ja lisäsin siihen pari transistoria, loppu onkin historiaa. 

Kokelaslupani saapui 13.5.1983, ensimmäinen QSO tuli pidettyä samana päivänä erään OH7:n kanssa,  olihan se oikea hiki QSO☺ ja harrastaminen sai uuden ulottuvuuden. Omat kiinnostuksen kohteeni monipuolisessa harrastuksessa ovat HF-kilpailut, DX-yhteydet, antennien ja laitteiden rakentelu. Näitä  projekteja voi käydä vilkaisemassa kotisivuillani (oh8lq.com). Eipä löydy pöydältä montakaan kaupanlaitetta, transceivereitä lukuun ottamatta. 

Mielestäni tästä harrastuksesta löytyy jokaiselle jotakin, eikä kukaan voi sanoa, että väärin harrastettu.  Radioamatööritoimintaa sanotaan joskus kuolevaksi harrastukseksi, tämä on tottakin ikäjakaumaa katsomalla, mutta miksi sen pitää olla niin? 

Minusta on jo aika unohtaa vanhat riidat, vaihtaa grammariin uusi kiekko ja keskittyä harrasteemme  kehittämiseen. Arvostan avointa ja läpinäkyvää päätöksentekoa. 

Ainahan vaaleissa pitää antaa vaalilupaus… Lupaan toimia, jos minut valitaan, koko jäsenistön ja  radioamatööri toiminnan etujen mukaisesti, en alistu minkään pienen ryhmän ohjailuun, sekä olla  luottamuksen arvoinen. 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media